Forex : Nak Buy atau Sell?

forex sebenar, khalid hamid, teknik forex sebenar, belajar forex dalam bahasa melayu, rahsia forex, teknik forex paling berkesan, teknik forex malaysia, buku forex,

Memang ramai yang boleh buat duit dengan forex trading, cuma TAK RAMAI  YANG MAMPU KONSISTEN!

Kebanyakannya hanya profit sekadar NASIB sahaja kerana dalam forex, sama ada anda rugi atau pun untung. itu sahaja kemungkinannya..

Jika kita untung sekadar nasib, ia ibarat kita sedang berjudi. Jika kita trade dengan ilmu, itu lah yang terbaik.

Dalam setiap entry yang kita akan buka, kita wajib ada REASON TO SELL, atau REASON TO BUY! Jika tiada, maka hala tuju trading kita masih tidak jelas dan sekadar teka teka.

Bayangkan sekarang kita berada di hadapan chart dan ingin membuat entry. Kita rasa nak BUY. Sila senaraikan mengapa kita ambil keputusan itu..

Adakah sebab trend sedang uptrend?
Adakah kerana ada bullish candlestick?

Atau kita mempunyai sebab sebab kukuh lain yang menyebabkan kita yakin posisi BUY adalah posisi yang tepat ketika ini.

Begitulah hakikatnya jika anda ingin konsisten. Sentiasa TAHU sebab
kenapa kita perlu ENTRY BUY atau ENTRY SELL , tak kisah pending order atau market execution

Teknik forex sebenar dah ajar semua tu. Anda hanya perlu hadam sampai faham. Tak faham ulang lagi baca buku dan tengok video.

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

Itulah antara kelebihan TFS dalam bentuk buku dan dvd (video) . Jika anda ke seminar
atau kelas, mungkin info yang disampai kan sedikit sebanyak terlepas pandang.

Jika dalam bentuk dvd dan buku seperti TFS, semuanya boleh
ulang sehingga faham.

Untuk yang serius nak jadi trader forex FULL TIME, klik sini untuk buat tempahan TEKNIK FOREX SEBENAR