Tragedi Copytrade 2017 ,Bacalah Wahai Trader, Jadikan Pengajaran!

(demi menjaga sensitiviti, tiada nama group @ nama pihak terbabit akan disebut, artikel hanya untuk pengajaran)

Ini kisah pengajaran. jangan mudah terpedaya. Sayangi lah duit anda. Saya tahu bukan mudah cari duit.!

copytrade malaysia, panduan forex bahasa melayu, kelas forex, belajar forex mudah, teknik forex sebenar, forex sebenar, khalid hamid, belajar forex, panduan forex, buku forex, dvd forex sebenar,

Diberitahu, beberapa bulan lalu, ada satu group mengadakan copytrade. Bermodal serendah 100usd, dalam masa 3 bulan berpotensi menjadi 10,000usd!

Lalu berpusu pusu lah orang join. Sebabnya mudah, janji semanis madu, siapa tak tergoda. Dengan berbuktikan satu screenshot akaun terdahulu (100usd berjaya menjadi sekitar 9000usd dalam sebulan), ia kelihatan sangat promising (tak tahu bahasa melayu apa, nanti update balik bila dah ingat. haha)

10,000usd : RM44,000 . boleh buat kahwin! boleh pergi umrah, beli kereta, bercuti, macam-macam! wow

Diteruskan cerita ini, ia mendapat sambutan yang hangat. Ia juga dibantu promosi oleh ib-ib . Sebanyak lebih kurang 1400 akaun yang berjaya di linkkan kepada akaun copytrade manager.

Register hendaklah bawah ib mereka. Selepas itu, pelan ditunjukkan macamana nak jadikan 10k usd tu dalam 3 bulan..Dengan akaun 100usd

0.02 lot per trade (dinaikkan mengikut equity)
TP : 45pips
SL : 50pips

Nampak something? Belajar sesuatu tak kat sini?
Jika stop loss 50pips, take profit pula 45pips, sekali rugi, nak cover balik bukan perlu sekali, tapi kena lebih!

Tapi disebabkan “mereka sudah pakar, mesti mereka lebih tahu, betul tak?

Ringkasan dari program copytrade ini :-

  • hari pertama, dapat profit seperti dirancang.
  • hari ke 3 tak silap , ketika posisi buy float rugi (sebab buy di pucuk) , dibalas pula dengan sell di akar.semua berakhir rugi
  • hari ke 3 equity dah habis separuh! ya .hampir 50%
  • ketika modal sudah mengecil ni , mula lah nak lot gajah kan. proses recovery lah katakan.
  • okay. terus lot 0.10! lost lagi -17usd lebih
  • selepas loss yang banyak, manager copytrade memberitahu rugi sebab tak banyak masa. belum FTT
  • sanggup FTT demi program copytrade ini
  • LANGSUNG TIADA SL . hanya ada sl ketika modal dh nak habis!

Antara highlight lain dalam program copytrade ini (akaun standard)

  • entry 0.01 , close profit 0.05usd
  •  entry 0.01, close profit 0.24usd
  • entry 0.05, close profit 0.95usd
  • ada yang masa untung banyak tak close tapi close ketika rugi.
  • ada yang ketika float -25usd, tapi tp hanya letak 1pips profit (bukan Be+ ye..ni memang betul2 tp 1pips)

Kalau profit macam tu, bila nak recovery. Ada kalanya scalp 0.10usd menjadi
tapi bila loss memang banyak. -25 usd terus!

So kemuncak dalam copytrade ni, total loss dalam tak sampai sebulan! atau tepatnya hari ke 3 dah 50% loss

Bayangkan impian impian yang nak kahwin guna duit ni, yang join 20 akaun pun ada!

Kata seorang copier yang join
“saya tak pertikai teknik dia. tapi saya berhak pertikai MM, trade tanpa SL, adakah alasan sibuk sebab tak FTT menjadi sebab tak boleh letak SL. ? adakah buka lot besar sebab tak FTT?”

Terserah anda sekarang. Buka mata dan minda.

Bukan mudah nak gandakan 100usd ke 10,000usd . Tiada yang mudah dalam dunia ni. Sudah sudah lah percaya program copytrade. Anda ada kemampuan duit, anda cari ilmu , trade sendiri. Jangan serah nasib anda ditangan orang..
www.forex-sebenar.com

Betul Ke Boleh Profit 90% Dalam Forex?

Post ini saya ambil dari dalam group fb rahsia TEKNIK FOREX SEBENAR (TFS)  untuk pemilik sah TFS. Bacalah sehingga habis, semoga anda mendapat sesuatu

belum miliki TEKNIK FOREX SEBENAR?
beli disini www.forex-sebenar.com

“Salam semua. Post ni agak panjang. Bacalah kalau nak rasa sentap & motivated untuk berubah ya.

TEKNIK FOREX SEBENAR, DVD FOREX SEBENAR, BUKU FOREX SEBENAR, KHALID HAMID FOREX SEBENAR,
Syukur semalam dapat testimonial bagitahu win ratio beliau 80-90% (profit 8-9 daripada 10 trades). Semakin hari semakin ramai yang berjaya. Memang itulah niat saya semasa mula menghasilkan TFS pada tahun 2009, kerana pada masa itu tak banyak sumber rujukan untuk forex trader. Sehingga ke hari ini sudah lebih 14,000 trader mendapatkan TFS. Alhamdulillah…
.
Ada yang tanya, “semua yang belajar TFS ni berjaya ke?”. Saya tak akan hipokrit atau BS anda. Saya akan terus terang cakap TIDAK. Adakah ianya sesuatu yang memalukan? Juga TIDAK. Ini adalah lumrah dalam apa jua bidang dalam dunia. HANYA 5% SAHAJA YANG AKAN BERJAYA, 95% AKAN JADI LOSER.
.
Contohnya di sekolah, kelas ada 40 orang, anda rasa berapa orang yang akan dapat no 1-5? Tentulah 5 orang sahaja, kan? Anda rasa yang no 1-5 ni usaha, sikap, tabiat dan perangai dia sama tak macam yang dapat no 36-40 tu? (5 yang terakhir). Kenapa boleh ada hasil yang berbeza walhal cikgu, buku, dan mereka belajar dalam kelas yang sama? Anda semua dah pernah bersekolah, tentu anda tahu jawapannya kan?
.
Kat office pun sama jugak. Pekerja cemerlang VS pekerja teruk ada bezanya. Yang cemerlang ni datang kerja awal, balik kerja lewat. Kerja semua dia boleh tolong walaupun bukan termasuk dalam JD dia (job description). Yang teruk, datang paling lewat tapi balik paling awal. Kerja semua nak berkira. Harta ofis buat macam harta sendiri. Tiap kali Isnin atau sehari sebelum / selepas cuti perayaan selalu MC. Betul?
.
Forex trading ni pada saya bisnes yang paling mudah dikawal. Ia hanya mempunyai satu sahaja punca kegagalan atau kejayaan, iaitu DIRI ANDA SENDIRI. Anda hanya perlu “berperang” dengan diri anda sendiri. Ia jauh lebih mudah berbanding perlu “berperang” dengan pekerja, supplier, pelanggan dan tuan kedai. Saya pernah buka cafe saya tau lah. Tapi saya tahu risiko saya. Saya dah tak sanggup dan naik menyampah, maka saya jual cafe tu kepada orang lain pada harga RM20k. Saya tak rugi banyak pun, tapi lega dia memang wow! Terasa seperti batu yang besar diangkat daripada bahu saya. Tiada lagi kerisauan setiap awal pagi mendapat Whatsapp / SMS daripada staff “salam bos. maaf mengganggu. saya tak dapat datang kerja hari ini”.
.
Saya ada kenal seorang pengusaha cafe hipster di Batu Caves. Beliau dah habis lebih RM300k untuk renovate & deposit sewa cafe tersebut. Duit cash woo. Disebabkan duit habis terlalu banyak, cafe beliau sampai takde signboard sebab duit dah kering. Banyak perbelanjaan “tak disangka”. Nak jimat bajet punya pasal, beliau dan partner lah owner, mereka lah barista, mereka lah waiter, mereka lah tukang cuci, senang cerita semua mereka buat sendiri lah. Beliau dah lama tak ambil gaji, sebab sales tak memberangsangkan. Owner pun takde gaji, macam mana nak upah pekerja kan?
.
You know what is the worst part? Tak sampai pun 6 bulan beroperasi, ada satu lagi cafe hipster dibuka selang beberapa kedai dari beliau! Cafe tersebut berjenama, lebih cantik, lebih visible dan menawarkan lebih banyak menu. Harga pun lebih berpatutan. So, dah lah sales beliau teruk, sekarang ni makin teruk jadinya!
.
Anda sanggup ke buat bisnes macam tu? Rela melalui kepayahan sebegitu? Melabur wang yang banyak kepada sesuatu yang entah bila akan breakeven? Anda ada masa ke nak juggle antara kerja tetap dan part time bisnes like that? Dalam forex ni tak ada persaingan. Tak perlu pekerja. Tak ada supplier. Tak ada tuan kedai. Tak perlu pelanggan. Malah anda boleh bermula dengan modal yang minimum. Mereka tak dapat nak melingkupkan bisnes anda, seperti seorang pelanggan yang viral kan spaghetti mereka ada cicak di dalamnya (contoh). Tell me what other business that is greater than this? Buatlah bisnes apa pun. Ia sentiasa akan melibatkan banyak pihak, maka keberjayaan anda juga bergantung kepada banyak faktor lain. Pening weiiii…
.
You see, buat bisnes apa pun it takes time to fly! Forex trading kalau dibuat secara sistematik & follow the rules, $100 boleh jadi $10,000 dalam masa 10 bulan sahaja! Why do people fail? Simple. Sebab majority trade sebab NAK DUIT SEGERA! Hari ni depo $100 esok dah nak withdraw $1000. Tak reti nak sabar. Kalau dah lingkup cepat sangat bila masa anda boleh belajar untuk memahami & menguasainya? Awal-awal forex ni cukuplah sekadar profit dan loss banyak kali untuk anda belajar memahami selok beloknya. Dah faham, dah kuasai, dah konsisten, segalanya akan jadi mudah lepas tu. Forex bukan tempatnya kalau nak cepat kaya. 10 bulan bukan lama pun. Cuba bagitahu saya, anda kerja berapa tahun baru naik pangkat?
.
Sekarang ni ramai dah sifu-sifu yang mengajar dalam forex. Oma Ally BBMA, Mansor Sapari, Zamrin Atuk Pemalu, Fibo Musang, Fibo Panda, Dr Fourex dan ramai lagi. Kalau anda dah belajar TFS tetapi masih tak dapat profit secara konsisten, mungkin kaedah trading seperti ini tidak sesuai dengan “trading personality” anda. Ia sesuatu yang amat sukar diubah. Jika anda trade melawan nature (sifat semulajadi) anda, anda akan struggle. Saya ajarkan trade cara santai, tetapi mungkin jiwa anda jenis agresif (scalping, layered entry, suka collect pips sikit sikit dsb).
.
Kalau macam tu, saya syorkan anda EXPLORE KAEDAH LAIN. Belajarlah dengan sifu-sifu lain. Mungkin anda menemui sinar atau harapan baru dengan mereka. Nak cakap pasal teknik, SEMUA TEKNIK BOLEH BUAT DUIT. Cuma, adakah ia serasi dengan anda atau tidak?
.
Tapi, janganlah baru test seminggu kena 2-3x loss dah merajuk. Janganlah kena 1x loss terus kata tu teknik sampah. Anda yang sampah sebenarnya! At least 3 bulan lah (sebab dalam tempoh tersebut TFS masih dalam tempoh money-back-guarantee). The best is 6 bulan. Dalam tempoh tersebut, anda perlu kiralah berapa profit berapa loss. Jangan la harap semua trade anda tu profit. TAK ADA TEKNIK YANG PERFECT DALAM DUNIA! Teknik atau strategi apa pun dalam dunia, ada TRADING RULES yang perlu anda patuhi.
.
Bukan asal buka MT4 je nak sebat entry! Kenalah tunggu apa yang dipanggil SETUP. Dah ada setup, wait for the confirmation signal. Then baru entry. Bukan main hantam saja woiiii!
.
Siapa pun yang ajar, mereka pun takde magic nak bagi anda berjaya. Mereka juga ada students yang berjaya dan gagal. Kenapa dalam dunia ni 5% sahaja yang berjaya? Because of ATTITUDE. 95% si gagal tak sanggup buat apa yang 5% si berjaya ni buat.
.
Sebelum join kelas beribu-ribu, check dulu attitude anda. Adakah anda sudah cukup berusaha? Have you done enough? Have you exerted all options and avenues? Have you done everything you need & what it takes? Bukan apa, saya kena tanya sebab ada je yang beli TFS ni tak buka lagi sampai sekarang. Ada yang baca sekerat jalan. Kalau attitude malas macam ni masuk kelas puluh ribu pun tetap tak jadi apa gak.
.
Ada je “program kejayaan” yurannya lebih RM60k tapi peserta nya still sama je sebelum & selepas program tu. Anda rasa yuran mahal ni semua pesertanya bagus & komited ke? You’re dead wrong dude!
.
Kalau attitude anda bagus, barulah anda boleh consider pergi kelas ribu-ribu. Pada saya max pun RM5k sahaja lah. Lebih dari tu adalah BS. Nak ambik kesempatan je tu. Rajin-rajinlah search di google untuk buat background check. Ramai scammer sekarang ni, hati-hati. Ramai yang tampil nak mengajar tu bagus, tapi kalau ajar benda merepek & hilang lepas collect yuran itu memang kurang ajar.
.
Look guys, there’s only so much I can do. Saya dah sediakan panduan dan buat postings dalam group dari semasa ke semasa. Ada pertanyaan saya & assistant akan jawab dalam email & PM. Ada 6 analysts yang consistently posts tips dalam ni. Mereka semua traders yang berkaliber dan bukan calang-calang. Kalau sempat saya komen terus dalam posts. Trading ni kena banyak self-study. Ye lah, hanya ada anda dan market kan? Panduan dah disediakan, so kena rajinkan dirilah untuk hadam dan praktikkan. Ada soalan boleh direct tanya pada support. Setakat ni belum pernah lagi orang tanya dalam email / PM kami tak jawab.
.
Saya akan sambung semula buat coaching macam sebelum ni, dan seminar dalam perancangan. Ia khusus untuk mereka yang memerlukan tunjuk ajar secara face to face. . But please lah jangan expect ianya percuma yer. Group ni pun akan dijadikan group berbayar tak lama lagi (saya pernah umumkan dah sebelum ni). Saya pun dah banyak add value secara percuma dalam group ni melalui perkongsian ilmu & analisis secara berterusan sejak 2012. Group ni pun members sampai 7000+ tapi yang aktif dua tiga kerat saja. Jadi, biarlah mereka yang serius & mahu dibimbing sahaja yang kekal.
.
Saya dah pernah join kelas ribu-ribu, sedihnya group tu takde analisis langsung. Yang ada hanyalah iklan program & show off profits sahaja. Analisis before & after langsung takde. Penganjur & pengajar pun takde post apa-apa. So, I believe it is rightful for the member of this group to be charged a small fee. Tahukah anda ada coaching yang kena bayar RM1,000 untuk tanya 1 soalan? Yuran RM15k yang tak pernah dilihat pun analisis pengajarnya? Pernah dengar kelas selama 15 minit yuran RM6,000? Hehehe…
.
Yuran seminar / coaching ni pun tak boleh rendah sangat. Sebab kalau rendah orang ingat kelas sampah. Last-last yang ribu-ribu gak diorang join sebab persepsi masyarakat ialah mahal = bagus, murah = sampah. Bukan tak pernah saya buat kelas yuran rendah. Pernah dah dulu. Niat buat yuran rendah supaya ramai boleh join sampai penuh dewan. Rupanya tak ramai pun yang join. Ada sesetengah lokasi tu saya siap rugi lagi. Tak apa lah, pengalaman kan. Bila yuran dinaikkan barulah orang lebih confident nak join & pesertanya lebih ramai berbanding yang yuran rendah. Pelik tapi benar huhuhu…
.
As always saya menawarkan money back guarantee. Saya pun tak nak hidup dengan duit yang tidak diredhai. Biarlah sama-sama win-win. Apa yang anda bayar saya pastikan ianya jauh lebih bernilai berlipat kali gan(Y)
.
Dah 5 tahun TFS diwujudkan. Macam-macam jenis trader dah saya jumpa. Banyak buku saya dah baca. Banyak teknik saya dah kaji. Its all comes back to trading rules, dan bagaimana attitude anda dalam mengejar kejayaan. Buangkan sifat tamak. Target nak kaya dengan forex dalam tempoh 1 – 2 tahun. Anda tentu tak stress bila trade. Ni tak. Hari ni depo $100 esok nak withdraw $1000. Kena realistik lah akak2 & abang2 yer.
.
Best woo bila jadi trader ni. Tak perlu beri arahan, dan tak perlu menurut arahan. Ingat menurut arahan je stress? Memberi arahan pun stress tau. Tak caya cuba tanya boss atau majikan anda. Hahaha… Market forex adalah salah satu market terbaik untuk anda trade. Market lain samada terlalu laju atau terlalu perlahan. Forex is just nice
.
Sekian, terima kasih. Jangan putus asa. Do your best in everything you do. Selagi nyawa dikandung badan, berusalah untuk kehidupan yang lebih baik. Good things doesn’t come easy. That’s why you need to work hard & harder, smart & smarter!
..
Yang ikhlas dan mendoakan kejayaan anda,

www.forex-sebenar.com

Ini rahsia di sebalik seminar forex percuma

Salam kejayaan forex trader.

Hari ni saya rasa nak kongsi lah tentang seminar seminar forex percuma yang pernah saya hadiri. Kalau tak silap , ada dua seminar percuma yang saya pergi. Teruskan membaca ya

kelas forex percuma, teknik forex sebenar

PENGALAMAN PERTAMA
Yang pertama, saya dah lupa tahun berapa, lebih kurang beberapa tahun lepas. Saya ada jumpa satu website menjual ebook tentang forex.

Sebagai orang baru nak try try cari pendapatan secara online, saya memang teruja bila baca web tentang forex.

Yang digembar gembur sebagai “ rahsia kekayaan terpantas didunia” .. Ya memang tak dinafikan forex adalah rahsia kekayaan paling pantas

Di website juga menjual ebook rm1xx, dan dapat pergi ke seminar percuma jika beli ebook ini. Bagi saya yang ketika itu seorang pelajar, saya sudah cukup teruja. Saya menganggap di seminar saya akan dapat ilmu penuh forex

Pendekkan cerita , apa bila saya pergi ke seminar tersebut, lain cara yang diajar dari dalam ebook. 100% lain.

 

Masih terngiang sehingga hari ini tuan tuan, ayat nya “ inilah teknik yang sebenar. Yang dalam ebook tu tak payah guna..” (lebih kurang macam tu)

 

Saya tersentap. Habis, yang saya bayar rm100 ebook tu tak payah guna?

 

Lepas tu saya dengar lagi, kata guru forex tu, kalau nak tahu lebih, sila ke kursus seterusnya ( ada bayaran lagi , xsilap ada beberapa seminar. Mungkin rm150-rm300 setiap seminar)

Dan kalau nak jadi student coaching mereka mungkin RM5K (maaf saya benar-benar tak ingat jumlah sebenar)

PENGALAMAN KEDUA

Pengalaman kedua , saya pergi ke satu seminar forex percuma sekitar KL. Yang ni memang percuma , tak perlu beli apa apa pun. boleh terus pergi.

Saya masih tak syak apa apa sehinggalah hari berkenaan. Walau pun saya kurang biasa dengan jalan KL , saya pergi juga dengar. Kot kot lah dapat ilmu “free” kali ini.

Hari itu, yang saya dapat hanya lah cerita cerita kejayaan, testimoni, kisah kisah kehidupan trader dan sedikit sahaja pasal forex.

Dihujung seminar, guru forex itu berkata, kalau nak belajar lebih lagi sertai coaching rm1999 kalau tak silap saya.

 

Sebagai student, saya memang tak mampu.

 

Apa yang saya nak beritahu kat sini adalah, seminar percuma sentiasa ada upsale ya tuan tuan. Saya tak kata semua, tetapi biasanya macam tu la.

 

Agak kurang logik jika ilmu forex diberi percuma 100%, dibuat pula didalam dewan dewan hotel @ bilik seminar. Kat situ pun penganjur dah keluar kos

Tak tahu lah kalau memang ada yang sanggup ajar free ilmu forex ni . Bah kan bukan ilmu forex sahaja sebenar nya..ilmu lain juga.

 

Mungkin anda takkan jumpa orang yang sanggup ajar percuma ilmu forex ini. sampai bila bila pun

TEKNIK FOREX SEBENAR TIADA UPSALE!

Berbeza dengan teknik forex sebenar khalid hamid, ilmu yang diberi dalam pakej dvd dan buku tu dah lengkap .. tak ada upsale lagi.bila anda beli, anda dapat full teknik tfs.

bila dapat je buku dan dvd, boleh terus belajar. ilmu yang dicurahkan adalah sepenuhnya. tiada yang disembunyikan untuk “seminar upsale”

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

Beruntung jika anda jumpa TEKNIK FOREX SEBENAR sebelum anda beli mana-mana ebook panduan forex. Kerana pencarian ilmu forex anda berakhir disini..

BELI DISINI SEMENTARA HARGA OFFER MASIH BELUM TAMAT

Testimoni FOREX SEBENAR Akak Jual Jamu

Dalam banyak banyak testimoni yang kami terima, ini antara yang menarik. Kerana testimoni ni datang dari seorang wanita, bekerja, dan ibu kepada 2 orang anak. Ini bukti bahawa jika anda betul betul study TEKNIK FOREX SEBENAR, memang boleh trade forex dengan mudah..

testimoni forex sebenar suri rumah tangga, suri rumah pun boleh buat forex, trade forex guna handphone sahaja,

testimoni forex sebenar suri rumah tangga, suri rumah pun boleh buat forex, trade forex guna handphone sahaja,

Jika anda lihat, akak ini hanya trade guna handphone sebab sibuk, kita yang ada PC, komputer, laptop ni, lagi lah mudah nak analisis. Nak tengok chart pun luas je rasa

Pengajaran kat sini, ILMU DAH DIBERI, hanya tinggal nak atau tak sahaja. Kalau nak try and errror tak tahu bila baru pandai..

Pakej teknik forex sebenar adalah ILMU FOREX PALING BERBALOI untuk anda yang berminat nak jadi full time trader!

Kisah Inspirasi KHALID HAMID pengasas TEKNIK FOREX SEBENAR

Jika anda bercadang nak membeli PAKEJ DVD teknik forex sebenar pada harga offer, hari ni mungkin hari terakhir anda sebelum harga dinaikkan.. Serius,  sejak 5 tahun lalu, harga TEKNIK FOREX SEBENAR selalu dinaikkan jika ada penambahan kontent.

** yang beli sekarang sebelum march 2018, akan dapat 2 version** memang berbaloi
– versi digital TFS 6
-versi BUKU & DVD TFS 7 (akan di pos ke alamat anda bila siap cetak nanti)

Klik sini untuk FOREX SEBENAR DVD harga promosi
kisah motivasi forex trader, forex trader zero to hero, kisah forex trader malaysia, teknik forex sebenar, forex sebenar, khalid hamid,

Seperti di ceritakan oleh beliau, sila baca dan hayati, semoga memberi inspirasi dan motivasi

“Tengah-tengah selongkar cari file dalam laptop saya terjumpa gambar2 lama saya. Ini gambar saya 5 tahun lepas (2008) dan sekarang. Masa ni baru start assignment kerja kat salah satu bank di Melaka (jalan hang tuah). Baru-baru belajar trading dan masa tu masih mencari halatuju dlm FX ni. Berbeza kan? Hahaha.

Dulu saya memang selekeh. Baju zaman2 student still pakai lagi, nak jimat katakan. Hidup pun tak senang & tenang. Kurus pasal tak cukup makan. Mak bapak bukan orang kaya. Bapak bawak teksi mak jaga anak orang. Kereta pun takde time tu. Naik motor je. Tu yang kulit gelap. Time sekolah menengah saya dah pandai cari duit sendiri. Macam-macam kerja saya dah pernah buat termasuklah jadi despatch handphone & pekerja restoran fast food.

Jadi, apa yang saya nak sampaikan di sini?

1 – Tengok gambar tu pun boleh nampak saya bukannya hidup terus berjaya. saya mula dari bawah. susah2 dulu, senang2 kemudian

2 – Mak bapak kita susah, tak semestinya kita pun kena susah. bak kata bill gates, “kalau kita dilahirkan tak kaya, itu bukan salah kita. tapi kalau kita mati miskin, itu salah kita”. janganla salahkan mak bapak kalau kita dilahirkan tak kaya. mereka lahirkan & besarkan kita cukup bagus dah, ikhlas tanpa minta balasan pun. jgn kita jadi anak derhaka, sebaliknya kita kena balas jasa diorang

3 – Gambar tu tunjuk saya 5 tahun lepas VS sekarang. jadi apakah yg kita akan buat SEKARANG yang akan menentukan diri kita 5 TAHUN AKAN DATANG? stay the same atau kita akan buat sesuatu?

4 – Kejayaan takkan datang bergolek. Sapa2 baca intro TFS tahu sejarah saya dlm FX ni camne. melalui usaha gigih berterusan baru boleh berjaya. jangan harapkan kejayaan “overnight”, itu mustahil berlaku. be realistic, consistent and persistent (realistik, berkekalan dan tahan segala dugaan). lambat laun kejayaan akan dtg jua. berdasarkan pengalaman saya, naik cepat jatuh balik pun cepat. naik slowly, tak jatuh2 pun (setakat ni, alhamdulillah). hidup ibarat roda, ada naik ada turun. sentiasa bersedia utk sebarang kemungkinan

5 – Nak berjaya kena ada ilmu. itu no 1. takde ilmu, bagi 1 juta pun lama2 habis gak. kita tak tahu bila kita mati. selagi kita hidup biarlah hidup kita aman bahagia dan tanpa perlu gusar fikir pasal wang. dengan ilmu, wang pasti datang.

6 – Tak perlu main kotor (tipu, rasuah, fitnah dll) kalau nak berjaya. boleh kaya, tapi kejap je. lepas tu Dia tarik balik. kita kalau Tuhan bagi panjang umur takkan nak hidup dalam sumpah seranah maki hamun orang ramai. apa gunanya. bersikap jujurlah dalam hidup. sentiasalah ingat rezeki tu dari Dia. dia boleh bagi dan dia boleh ambik balik. kita aniaya orang, kita akan dapat balik balasannya.

7 – Dia maha pemberi. Kita bagi la derma, sedekah, tolong orang dsb. Dia akan balas balik 700 kali ganda. Sebelum terima, kenalah memberi dulu. ramai tau nak terima je bab memberi kedekut mak aihhh. so, ubahlah dari sekarang. perlahan-lahan, magik nya akan datang.

Tengah-tengah selongkar cari file dalam laptop saya terjumpa gambar2 lama saya. Ini gambar saya 5 tahun lepas (2008) dan sekarang. Masa ni baru start assignment kerja kat salah satu bank di Melaka (jalan hang tuah). Baru-baru belajar trading dan masa tu masih mencari halatuju dlm FX ni. Berbeza kan? Hahaha. Dulu saya memang selekeh. Baju zaman2 student still pakai lagi, nak jimat katakan. Hidup pun tak senang & tenang. Kurus pasal tak cukup makan. Mak bapak bukan orang kaya. Bapak bawak teksi mak jaga anak orang. Kereta pun takde time tu. Naik motor je. Tu yang kulit gelap. Time sekolah menengah saya dah pandai cari duit sendiri. Macam-macam kerja saya dah pernah buat termasuklah jadi despatch handphone & pekerja restoran fast food. Jadi, apa yang saya nak sampaikan di sini? 1 – Tengok gambar tu pun boleh nampak saya bukannya hidup terus berjaya. saya mula dari bawah. susah2 dulu, senang2 kemudian 2 – Mak bapak kita susah, tak semestinya kita pun kena susah. bak kata bill gates, “kalau kita dilahirkan tak kaya, itu bukan salah kita. tapi kalau kita mati miskin, itu salah kita”. janganla salahkan mak bapak kalau kita dilahirkan tak kaya. mereka lahirkan & besarkan kita cukup bagus dah, ikhlas tanpa minta balasan pun. jgn kita jadi anak derhaka, sebaliknya kita kena balas jasa diorang 3 – Gambar tu tunjuk saya 5 tahun lepas VS sekarang. jadi apakah yg kita akan buat SEKARANG yang akan menentukan diri kita 5 TAHUN AKAN DATANG? stay the same atau kita akan buat sesuatu? 4 – Kejayaan takkan datang bergolek. Sapa2 baca intro TFS tahu sejarah saya dlm FX ni camne. melalui usaha gigih berterusan baru boleh berjaya. jangan harapkan kejayaan “overnight”, itu mustahil berlaku. be realistic, consistent and persistent (realistik, berkekalan dan tahan segala dugaan). lambat laun kejayaan akan dtg jua. berdasarkan pengalaman saya, naik cepat jatuh balik pun cepat. naik slowly, tak jatuh2 pun (setakat ni, alhamdulillah). hidup ibarat roda, ada naik ada turun. sentiasa bersedia utk sebarang kemungkinan 5 – nak berjaya kena ada ilmu. itu no 1. takde ilmu, bagi 1 juta pun lama2 habis gak. kita tak tahu bila kita mati. selagi kita hidup biarlah hidup kita aman bahagia dan tanpa perlu gusar fikir pasal wang. dengan ilmu, wang pasti datang. 6 – tak perlu main kotor (tipu, rasuah, fitnah dll) kalau nak berjaya. boleh kaya, tapi kejap je. lepas tu Dia tarik balik. kita kalau Tuhan bagi panjang umur takkan nak hidup dalam sumpah seranah maki hamun orang ramai. apa gunanya. bersikap jujurlah dalam hidup. sentiasalah ingat rezeki tu dari Dia. dia boleh bagi dan dia boleh ambik balik. kita aniaya orang, kita akan dapat balik balasannya. 7 – Dia maha pemberi. Kita bagi la derma, sedekah, tolong orang dsb. Dia akan balas balik 700 kali ganda. Sebelum terima, kenalah memberi dulu. ramai tau nak terima je bab memberi kedekut mak aihhh. so, ubahlah dari sekarang. perlahan-lahan, magik nya akan datang.

 

Masa saya mula bertatih dalam forex, saya banyak mengalami kegagalan. Beli indi, beli robot, pergi seminar, beli buku, baca ebook… ahhh… macam-macam lagi lah. Duit habis kering dah waktu tu. (masa tu student lagi) Saya ada RM5.00 je balance. Apa saya buat ialah, saya pergi money changer dan tukar USD 1 pada kadar RM3.50+ waktu tu. Balance tu buat minyak motor kapcai Kriss saya. Orang yang jaga money changer tanya “tukar USD 1.00 buat apa? You pergi US apa pun tak boleh beli. Haha”. saya jawab…

“SAYA AKAN TUKAR USD 1.00 NI JADI RM 1 JUTA”

Reaksi orang tu? Macam Hot FM la, GELAK SAKAN. Saya beredar dari situ dengan perasaan geram. Sabar je lah kan. Balik rumah saya study lagi forex dengan lebih mendalam dan tekun. Monitor merupakan sahabat karib saya. Rentak market saya fahamkan. Siang malam saya study market, baca news, baca perkembangan ekonomi dan 1001 macam lagi. Saya tekad dan membuat komitmen, SAYA TAK MAHU GAGAL LAGI! Saya dah berusaha selama ni, kalau saya berhenti segala usaha saya akan sia-sia. Saya tak nak jadi macam tu!

Dengan usaha berterusan, sedikit demi sedikit mula menampakkan hasil. Saya sudah mulai faham…

– apa yang “bahasa chart” iaitu candlestick beritahu saya
– saya faham bila market betul-betul bergerak dan beri profit banyak
– saya faham bila market nak berubah arah
– saya faham bagaimana nak jaga modal supaya boleh survive sampai bila-bila
– saya faham apa itu emosi dalam trading
– dan paling best, saya faham di mana lokasi terbaik untuk enter post supaya risiko minimum tetapi profit maksimum

Untuk mencapai tahap itu SANGAT SUSAH GILER!!! Tau tak kenapa? Sebab kurangnya rujukan dalam Bahasa Malaysia. Apa yang banyak diajar kat Malaysia ni? GUNA INDI, ROBOT, AJAK JOIN SKIM LABUR-LEBUR, atau 100% COPY www.babypips.com. Saya banyak belajar dari forum antarabangsa dan buku-buku English. Tak faham apa-apa memang struggle sendiri jer. Sebab itulah nak dapat ilmu FX yang betul dan faham forex ni memakan masa yang amat lama bagi saya. KURANGNYA SUMBER RUJUKAN BERKUALITI. Selain daripada forum dan buku, selepas graduate saya bekerja dengan sebuah bank antarabangsa di Malaysia department Global Markets. Saya berjaya mendapatkan ilmu trading dari professional forex trader! Syukur syukur…

Atas kesedaran itulah saya hasilkan TEKNIK FOREX SEBENAR sebab nak dapatkan ilmu FX A-Z mengikut acuan professional trader memakan masa yang lama dan perlu merujuk kepada banyak sumber. Penat, serius penat. Dengan TFS “learning curve” anda menjadi lebih pantas dan pendek Insya-Allah.

Berbalik kepada kisah USD 1.00 tadi, alhamdulillah saya berjaya menjadikan janji saya tu kenyataan setelah sekian lama. Adakah ia dicapai dengan goyang kaki sahaja? Haha, sudah tentulah tidak. Bak kata orang putih, “tears, blood, sweat had been shed” (tangisan, darah dan peluh telah dikeluarkan).

Iktibar yang ingin saya sampaikan dalam bentuk rumusan :

1 – Buat komitmen kepada diri sendiri untuk berjaya. Tulis atas kertas atau buatlah apa saja. Macam saya, komitmen saya ialah tukar USD 1.00 kepada RM 1 juta. kenapa saya tukar duit tu? sebab saya kan nak jadi FOREX trader berjaya. so itulah simboliknya

2 – Jangan putus asa, kalau putus asa maknanya segala usaha, wang, masa dan tenaga yg dilabur sebelum ni jadi sia-sia je. buat penat. baik tak yah berusaha kalau camtu. ye tak?

3 – Kejayaan tak akan datang bergolek! ini bukan citer Hollywood, Bollywood atau Mollywood. ini REALITI. tanpa usaha takkan ada jayanya.

4 – Apa benda kita buat dalam dunia ni MESTI KENA FAHAM! saya ulangi, MESTI KENA FAHAM! ramai gagal sebab tak faham. semua nak shortcut. Beli robot forex, ingat switch ON lepas tu hari-hari gi ATM keluar duit ke? HAHAHA… TERUSKAN BERANGAN! Bila anda faham, tahu dan sedar apa yang anda buat… kejayaan akan mula menampakkan sinarnya.

5 – ILMU KENA ADA. tanpa ilmu susah nak berjaya. ilmu free ada, ilmu berbayar pun ada. berbalik kepada #4, ilmu yang anda pelajari mesti membuatkan anda FAHAM APA ITU FOREX dan BAGAIMANA FOREX BERGERAK.

6 – Malu bertanya sesat jalan. rajinkan diri bertanya para traders lain dalam support group, forum dan sebagainya. kalau tidak, memang lambatlah kejayaan anda menjelma. dengan pemahaman yang betul pasti kejayaan datang dengan lebih cepat.

Sekian, semoga memberi inspirasi kepada para traders di luar sana. Terima kasih atas kesudian anda membaca. LIKE dan SHARE jika anda rasa berinspirasi atau ingin kongsikan inspirasi ini kepara rakan-rakan yang lain. ”

Itulah sedikit sebanyak yang dikongsikan oleh pengasas TEKNIK FOREX SEBENAR

Koleksi SMS Testimoni FOREX SEBENAR

Sejak wujud ebook forex sebenar pada 5 tahun lepas, kami banyak menerima berita gembira dari pembeli ebook forex sebenar. Atas dasar itulah, kami sentiasa meningkatkan kualiti dan menambah kandungan ebook supaya ia menjadi PANDUAN FOREX PALING LENGKAP DALAM BAHASA MELAYU

Tahukah anda, sudah ada yang berjaya menjadi JUTAWAN dengan menggunakan TEKNIK yang diajar dalam FOREX SEBENAR?

testmoni forex sebenar, forex sebenar official, teknik forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar dvd,

Mahukah anda jadi salah seorang dari mereka? Bayangkan jika sebelum ni anda asyik loss sahaja.. Kalau anda betul betul nak jadi FULL TIME TRADER, anda wajib dapatkan TEKNIK FOREX SEBENAR..

testmoni forex sebenar, forex sebenar official, teknik forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar dvd,

Siapakah yang perlu memiliki DVD teknik forex sebenar ??
-mereka yang ingin kebebasan kewangan
-mereka yang ingin kebebasan masa
-mereka yang mahu kerja tanpa arahan
-mereka yang mahu kerja hanya beberapa minit sehari dihadapan komputer

Miliki sekarang sebelum harga dinaikkan. Klik sini

Salam kejayaan..

Rugi 500 Ribu Kerana Forex, Baca Sini

tips forex, forex sebenar, teknik forex sebenar, encik khalid forex sebenar, panduan forex sebenar, cara elak rugi forex, panduan asas forex dalam bahasa melayu, guru forex di malaysia,  belajar forex, pengalaman rugi forex, belajar forex di malaysia, asas forex dalam bahasa melayu, panduan terbaik forex dalam bahasa melayu,

 

Para pembaca sekalian , lihat lah sendiri, ini lah harga yang perlu di bayar jika TIADA ILMU FOREX YANG BETUL ..

Ilmu forex yang sebenar akan menyelamatkan anda, dan  memberi anda kejayaan yang sebenar. Tapi ramai yang kedekut nak belajar ilmu- ilmu ni, ramai yang nak free sahaja, baca-baca kat forum,  dengar dari kawan-kawan.

Masalahnya jika kita belajar dari kawan, atau sumber sumber tidak pakar, bagaimana nak tahu berkesan atau tidak. Lebih menyedihkan ialah ilmu atau tips- tips forex yang kita dengar tu kita kena TRY & ERROR sendiri dahulu .

Ramai yang ego nak belajar forex dan berlagak tahu semua benda. Nak belajar ni, kena RENDAH DIRI DAN BUANG EGO.

Screen shot tersebut adalah dihantar oleh seseorang kepada Encik Khalid Hamid tentang kerugian yang dialaminya. Daripada rugi beratus ribu, baik  gunakan untuk menimba ilmu forex hanya beberapa ratus ringgit, kan…

INI ILMU FOREX YANG ANDA PERLUKAN . PANDUAN FOREX SEBENAR DARI KHALID HAMID