Punca Utama Traders Melingkup

tfs price action trading, punca traders melingkup, khalid hamid, teknik forex sebenar, forex sebenar,

Punca utama traders melingkup ialah kerana masih melekat dengan stigma “forex ni tempat aku buat duit besar (atau kaya cepat) & keluar dari masalah kewangan aku!”.

Mostly sebab terpengaruh dengan Screenshot profit traders lain. So, saya tak mau lagi jadi “the guilty party” dan tidak mahu mempromosikan stigma sebegitu.

Let’s do it the real way, dengan memberi tempoh yang lebih panjang, dan mengejar LOW ROI but with HIGH PERIOD CONSISTENCY.

Bila dah boleh konsisten, senang je nak bagi high ROI tu. Tapi, kena boleh konsisten profit kecik dulu lah ya.

We’ll do it slow & steady this time. Sebab hanya melalui MASA, anda boleh grow & nampak progress. With that I hope we can have higher success rate among the students.

Start dengan TFS Price Action Trading ni testimonial semua saya letak yg realistik sahaja.

Yang profit besar2 tu saya dah tak letak pasal mostly beginner luck.

Saya juga lebih tekankan long term survival & profitability of 10-30%/month sahaja. Jangkamasa juga bukan lagi singkat, tetapi 1 – 3 tahun.

But again, kita dah buat macam2 (dan banyak lagi aktiviti sedang disusun) untuk mereka jadi profitable.

Kita terus terusan beri guidance.

NAMUN BEGITU, faktor student tu sendiri kena ambil kira juga.

Dah suruh letak SL, tapi tak letak. Dah suruh risk 3%, pergi risk 30%. Dah suruh guna leverage < 100:1, dia bantai 1,000:1. Tak adil lah nak salahkan pengajar je betul tak?

Kepada yang belum dapatkan TFS PRICE ACTION, sekarang harga RM698. Masih murah dengan apa yang akan anda dapat tau

Macam dapat BUKU TFS PRICE ACTION  200+ page, video tutorial dekat 30, group support every week ada sharing sejak tahun 2012, orang emel/PM kita jawab dan macam-macam lagi pada yuran serendah RM698 sahaja .

Scammer buat kelas 8k-50k pun takde bagi semua tu. hahaha.

KLIK SINI BUAT BELIAN TFSPAT SEKARANG, UBAH CARA TRADING ANDA 360 DARJAH & UBAH NASIB KEWANGAN ANDA HARI INI

Rahsia Widraw 10,000 USD Bulan Dengan Kira Kira Mudah

rahsia 10 ribu sebulan, forex trading, forex bahasa melayu, panduan forex,

Boleh ke trader biasa biasa widraw 10,000usd sebulan dengan forex trading?
jawapannya boleh. Tapi bukan dalam sehari

Ia perlukan perancangan dan kesabaran.

Namun berita baiknya, anda tak perlu jadi trader yang pandai pun. Cukup anda
KONSISTEN..

——————————

BAGI YANG TAK TAHU LANGSUNG PASAL FOREX

  • forex adalah urusniaga jual beli matawang asing
  •  boleh dilakukan menggunakan smartphone sahaja
  • boleh menjana pendapatan tanpa batas dalam matawang USD
  • boleh rugi banyak duit jika tiada ilmu
  •  95% trader forex rugi kerana tiada ilmu walaupun forex sangat ringkas, hanya perlu klik buy atau sell sahaja.
  • ramai rakyat malaysia dah jadikan forex trading sebagai sumber pendapatan (part time atau full time)
  • ILMU SANGAT PENTING DALAM FOREX ,kalau tak memang anda buang duit.
  • tak ada lagi cara paling mudah jana pendapatan dalam dunia ni berbanding forex, kerana dengan klik klik sahaja, boleh dapat income.

    —————————-

Secara mudahnya, dalam 10  trade, anda hanya perlu profit 5 kali. Jika anda
boleh buat lebih baik dari ini, anda akan dapat lebih banyak

Sekarang kita mulakan kira kira :-

  • modal permulaan 100usd
  • trade seminggu 10kali
  • profit 5 kali , loss 5 kali
  • setiap trade , kita akan risikokan hanya 3% dari modal
  • SL 30 PIPS, TP 60 PIPS

So ini result minggu pertama, kita kan trade 10 kali. Andaikan kita profit 5 kali, loss 5 kali

Untuk profit
0.01 x 60 pips : 6usd (setiap trade)
6usd x 5 trade : 30usd

Untuk loss
0.01 x 30 pips : 3 usd (setiap trade)
3usd x 5 trade : 15usd

 keuntungan bersih seminggu : 30usd15 usd : 15 usd seminggu bersih

Sebulan 15usd x 4 : 60USD! 

Begitulah pengiraannya.
bermodal 100usd, kita memperoleh 60 usd untung SEBULAN , iaitu 60% !

Teruskan kira sehingga bulan ke 12. Seperti biasa risikokan 3% dari modal setiap
kali trade.. SL 30 pips , TP 60 pips

Dibulan ke 12, anda akan mendapati

modal terkumpul : 17,574 usd
untung bulan tersebut sahaja :  10,544 usd

Ingat, anda hanya perlu profit 5 kali dari 10 trade. Jika anda boleh buat lebih baik dari ini, hasil anda akan lebih baik dari ini!

Ketika di bulan ke 12 , anda sudah boleh widraw 10544 usd setiap bulan…bersamaan rm44,287

***pengiraan adalah mengandaikan ada tidak mengeluarkan keuntungan
sehinggalah bulan ke 12. Anggap akaun ini akaun yang tak akan anda sentuh keuntungannya..

Jadi bulan ke 12 dan seterusnya anda sudah boleh widraw
setiap bulan 10,000usd!

Namun ,adakah anda mampu sabar dan bertahan sehingga ianya terjadi seperti ini?
Ramai yang tidak mampu kerana terlebih dahulu MC @ TOTAL LOSS .

Jika anda tidak mampu membuat money management yang betul , anda tidak akan
berjaya dalam forex.

Sebab itulah, hanya risikokan 3% sahaja setiap kali trade. Dengan itu, modal
100usd akan habis licin setelah 33kali loss. tiada trader yang akan loss 33kali
berturut turut

BELAJAR LAH TEKNIK YANG TERBUKTI BERKESAN. BELAJARLAH DARI GURU YANG BERPENGALAMAN.

NAK BELAJAR ILMU FOREX TRADING?

KLIK SINI UNTUK BELAJAR TEKNIK TFS PRICE ACTION TRADING

Anda bertuah jika beli sekarang. Harga asal RM798 , tapi sekarang tengah ada promosi pelancaran. HARGA SEKARANG RM498 JER. free tshirt, free pen….jimat rm300

Apa lah sangat RM498 dengan ilmu yang anda boleh guna seumur hidup untuk jana pendapatan kan.. Ambik degree loan ptptn pun jauhhh lagi mahal dari ni.. So korbanlah sikit

Bukan untuk orang lain, untuk diri sendiri & keluarga juga yang senang nanti..

TFS Price Action Trading komited nak anda berjaya.

JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN TANPA SYARAT dalam 90 hari, kalau tak puas hati, sila minta refund.

KLIK SINI SEKARANG SEBELUM OFFER TAMAT
khalid hamid, tfspat, tfs price action trading, teknik forex sebenar, forex sebenar, tips forex, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, guru forex , guru forex di malaysia, teknik forex sebenar 7,

Klik sini segera untuk dapatkan kod diskaun !

Testimoni Pembeli BBMA SNR ADVANCE!

Makin hari makin banyak testimoni dari pembeli BBMA SNR ADVANCE.

** panduan bbma snr advance ni tak ada kena mengena dengan TFS . Ia cuma alternatif kepada trader yang mencari panduan dengan harga lebih rendah (RM150 JER) sementara tunggu TFS7 siap! okay

Sebelum kita nak beli panduan, mesti kita nak tengok hasil dari pembeli yang lepas. Ni saya tunjuk sikit bukti dari teknik bbma snr advance.

teknik bbma snr advance, oma ally bbma

teknik bbma snr advance, oma ally bbma

teknik bbma snr advance, oma ally bbma
hari tu , panduan ni bagi offer RM100 sempena jualan hujung tahun. sekarang offer tu dah pun tamat. harga sekarang RM150 YE

Kalau anda dah biasa dengan teknik bbma oma ally, teknik ni akan jadi lebih mudah. tengok video preview kat sini

Klik Sini Untuk Beli Panduan BBMA SNR ADVANCE

 

 

TEKNIK DAH ADA TAPI KITA SEBENARNYA KALAH DENGAN 2 PERKARA NI.

salam sejahtera.
setelah saya membuat pemerhatian, dalam kalangan trader, ada 2 faktor terpenting yang menyumbang kepada GAGAL atau berjayanya seorang trader

Saya tak akan bincangkan tentang teknik. saya yakin anda dah belajar lebih dari satu teknik . anda mungkin ada 5 orang guru forex yang mengajar forex anda. jadi kat sini saya anggap semua orang ada teknik masing masing

jadi apakah masalah yang menyebabkan trader gagal dan terus gagal.

bagi saya, ianya tentang 2 perkara sahaja
kawalan emosi
money management

1. kawalan emosi
tak dinafikan , antara faktor adalah nak cepat kaya.
ketika entry anda masuk sudah betul anda dikuasai rasa tamak untuk tambah lebih banyak entry.

TEKNIK FOREX SEBENAR, FOREX SEBENAR, BELAJAR FOREX DALAM BAHASA MELAYU, KHALID HAMID,

ada yang berani sehingga full margin entry
tetapi selalunya, ketika itu pula forex ni terbalik dari analisis kita. lalu, dari sepatutnya untung sikit , terus jadi margin call
sama juga ketika anda rugi. anda akan cenderung buka entry berlawanan dengan lot yang besar. akhirnya anda kecundang juga

TIPS : SENTIASALAH LETAK STOP LOSS DALAM TRADING ANDA. KITA TAKKAN TAHU SEJAUH MANA MARKET PERGI TAPI KITA PERLU TAHU BERAPA RISIKO (STOP LOSS) YANG KITA SANGGUP TANGGUNG

2.  money management yang betul

jika anda percaya dan sentiasa berpegang kepada konsep (win 6% loss 3 %) anda boleh untung konsisten 60% sebulan walaupun anda tak lah pandai sangat forex. INI BERDASARKAN NISBAH TERCOROT, trade 10kali, 5 win , 5 loss

TEKNIK FOREX SEBENAR, FOREX SEBENAR, BELAJAR FOREX DALAM BAHASA MELAYU, KHALID HAMID,

sebagai trader, anda perlu yakin dan percaya, TAK ADA TRADER YANG TAK PERNAH RUGI, TAK ADA TEKNIK YANG 100% UNTUNG.

tolong percaya supaya anda lebih berlapang dada dalam forex trading. ibarat anda membaling sekeping syiling ke lantai sebanyak 10 kali, tak mungkin anda dapat kesemua 10 bahagian atas.

mesti ada kebarangkalian untuk dapat bahagian sebaliknya. begitulah juga forex. LOSS itu lumrah. jika anda percaya dan bersedia anda akan lebih tenang.

jangan deposit 100usd hari ini dan berharap esok dah dapat beli lamborghini

jadi jagalah money management anda seketatnya
TIPS : YANG BERJAYA DALAM FOREX BIASANYA BUKAN DOKTOR, PEGUAM, ATAU MEREKA YANG BERPROFIL TINGGI, TETAPI CUKUP SEKADAR BOLEH KAWAL EMOSI DAN MONEY MANAGEMENT YANG BETUL!

masih tak ada teknik forex? mari belajar teknik forex sebenar kat sini
www.forex-sebenar.com (belajar forex dari a-z, panduan dalam bentuk buku dan dvd)

TOLONG SHARE, SEMUA FOREX TRADER BOLEH DAPAT 60% SEBULAN!

Haiii..

macamana nak untung 60% sebulan dalam forex?? SEMUA ORANG BOLEH, YA! SEMUAAAAAA….

saya nak share bagaimana anda boleh untung 60% sebulan secara santai dengan sangat detail

kalau anda berpegang dengan ilmu ini sahaja, saya rasa semua orang mampu dapat 60% sebulan dari forex.

kebanyakkan orang memang mampu dapat 100% sebulan, malah 100% sehari tidak mustahil juga.

ada yang sekadar teka-teka terus dapat profit 100% PROFIT. modal 100usd terus untung 100usd lagi. powerr!

betul, tapi hari hari ke boleh dapat macam tu? kalau hari rugi pula macamana tu?? margin call kah? hahaha

jadi kalau boleh saya tak nak lagi la trader trade macam tu. saya nak trader biar ada SOP yang ketat. kalau boleh, saya nak trader DEPO sekali je, selebihnya biarlah WIDRAW. tak sedap lah kalau terbalik, asyik DEPO

so dengan itu, fahamkanlah elok elok (kalau nak faham lagi teknik-teknik forex, boleh beli terus DVD dan buku forex terlengkap kat sini

sila faham sebetul betulnya ya, saya buat step by step. harap ada makhluk dapat manfaat darinya. insyaallah

jommmmm

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

OKAY, ini andaian. kalau anda modal 1000 usd, kira macam 1000usd lah..

 

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

SIMPLE, 60 USD SEBULAN

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

KAN.. Tanpa sedar, dengan kiraan macam ni pun anda dah untung lebih banyak dari pelaburan yang anda masuk.. tapi kenapa ramai trader masih tamak nak untung 100% sehari? fikir sama sama….

 

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

ilmu ini antara yang anda boleh dapat dalam DVD TEKNIK FOREX SEBENAR OLEH KHALID HAMID. sesiapa yang nak belajar trading forex dari a- z boleh beli dvd tu.

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

yang dah pandai (hari hari depo) tak payah beli. huhu…

okay… harap bermanfaat. kalau tak faham tolong tanya. sebab kiraan simple macam ni boleh menyelamatkan trader dari MC. kalau korang betul betul ikut macam ni, 33 kali loss baru MC.. okay tak?

kalau rasa 60 pips macam lambat, tak ada masalah pun nak ambik untung 30 pips je, buka la 0.20 lot atau 0.02 lot (tapi stop loss kena 15 pips) tapi entry kena cantikkk la

macam tu lah. tak boleh lagi detail dah, nak detail kena beli buku dan dvd.

beli dvd kat sini 

 

 

 

 

 

Backtest forex anda tak akan bosan lagi!

Salam sejahtera,
kami tahu ramai yang malas nak scroll back kebelakang untuk buat back test dalam forex. Tak dinafikan juga back test cara biasa itu agak membosankan dan tak mencabar

Ini adalah disebabkan semuanya kita sudah nampak candle yang siap terbentuk. pastinya emosi kita langsung tak terjejas kita buat back test sebegitu. kita perlukan sesuatu yang lebih real . Forex ni bisnes kita, kena banyakkan backtest ya

Hari ini kami ajarkan bagaimana mahu buat backtesting cara pro dalam forex. Selepas ini back testing anda dalam forex akan ada “feel” lebih sebab market bergerak gerak secara real..

Baiklah kita mulakan…
1. pergi ke metatrader. tekan history centre

backtest forex cara pro
2. pilih pair dan timeframe yang anda nak dan tekan download. (ambil masa sikit)

backtest forex cara pro
3. siap download , tekan strategy tester

backtest forex cara pro
4. pilih setting seperti berikut & tekan start. (boleh tukar template sendiri jika ada)

backtest forex cara pro
5. boleh adjust kelajuan candle kat visual mode ini

backtest forex cara pro

nah, sekarang backtesting anda tak akan bosan lagi kerana ia seperti market sebenar yang bergerak. kelebihannya tak perlu tunggu sejam untuk satu candle H1 siap. kalau test kat DAILY pula, tak perlu tunggu sehari.

analisis anda akan lebih tepat kerana anda nampak setiap pergerakan candle. kami harap anda boleh share kepada trader trader lain juga ya.. terimakasih

jangan lupa dapatkan panduan forex paling lengkap a-z
www.forex-sebenar.com 

Betul Ke Boleh Profit 90% Dalam Forex?

Post ini saya ambil dari dalam group fb rahsia TEKNIK FOREX SEBENAR (TFS)  untuk pemilik sah TFS. Bacalah sehingga habis, semoga anda mendapat sesuatu

belum miliki TEKNIK FOREX SEBENAR?
beli disini www.forex-sebenar.com

“Salam semua. Post ni agak panjang. Bacalah kalau nak rasa sentap & motivated untuk berubah ya.

TEKNIK FOREX SEBENAR, DVD FOREX SEBENAR, BUKU FOREX SEBENAR, KHALID HAMID FOREX SEBENAR,
Syukur semalam dapat testimonial bagitahu win ratio beliau 80-90% (profit 8-9 daripada 10 trades). Semakin hari semakin ramai yang berjaya. Memang itulah niat saya semasa mula menghasilkan TFS pada tahun 2009, kerana pada masa itu tak banyak sumber rujukan untuk forex trader. Sehingga ke hari ini sudah lebih 14,000 trader mendapatkan TFS. Alhamdulillah…
.
Ada yang tanya, “semua yang belajar TFS ni berjaya ke?”. Saya tak akan hipokrit atau BS anda. Saya akan terus terang cakap TIDAK. Adakah ianya sesuatu yang memalukan? Juga TIDAK. Ini adalah lumrah dalam apa jua bidang dalam dunia. HANYA 5% SAHAJA YANG AKAN BERJAYA, 95% AKAN JADI LOSER.
.
Contohnya di sekolah, kelas ada 40 orang, anda rasa berapa orang yang akan dapat no 1-5? Tentulah 5 orang sahaja, kan? Anda rasa yang no 1-5 ni usaha, sikap, tabiat dan perangai dia sama tak macam yang dapat no 36-40 tu? (5 yang terakhir). Kenapa boleh ada hasil yang berbeza walhal cikgu, buku, dan mereka belajar dalam kelas yang sama? Anda semua dah pernah bersekolah, tentu anda tahu jawapannya kan?
.
Kat office pun sama jugak. Pekerja cemerlang VS pekerja teruk ada bezanya. Yang cemerlang ni datang kerja awal, balik kerja lewat. Kerja semua dia boleh tolong walaupun bukan termasuk dalam JD dia (job description). Yang teruk, datang paling lewat tapi balik paling awal. Kerja semua nak berkira. Harta ofis buat macam harta sendiri. Tiap kali Isnin atau sehari sebelum / selepas cuti perayaan selalu MC. Betul?
.
Forex trading ni pada saya bisnes yang paling mudah dikawal. Ia hanya mempunyai satu sahaja punca kegagalan atau kejayaan, iaitu DIRI ANDA SENDIRI. Anda hanya perlu “berperang” dengan diri anda sendiri. Ia jauh lebih mudah berbanding perlu “berperang” dengan pekerja, supplier, pelanggan dan tuan kedai. Saya pernah buka cafe saya tau lah. Tapi saya tahu risiko saya. Saya dah tak sanggup dan naik menyampah, maka saya jual cafe tu kepada orang lain pada harga RM20k. Saya tak rugi banyak pun, tapi lega dia memang wow! Terasa seperti batu yang besar diangkat daripada bahu saya. Tiada lagi kerisauan setiap awal pagi mendapat Whatsapp / SMS daripada staff “salam bos. maaf mengganggu. saya tak dapat datang kerja hari ini”.
.
Saya ada kenal seorang pengusaha cafe hipster di Batu Caves. Beliau dah habis lebih RM300k untuk renovate & deposit sewa cafe tersebut. Duit cash woo. Disebabkan duit habis terlalu banyak, cafe beliau sampai takde signboard sebab duit dah kering. Banyak perbelanjaan “tak disangka”. Nak jimat bajet punya pasal, beliau dan partner lah owner, mereka lah barista, mereka lah waiter, mereka lah tukang cuci, senang cerita semua mereka buat sendiri lah. Beliau dah lama tak ambil gaji, sebab sales tak memberangsangkan. Owner pun takde gaji, macam mana nak upah pekerja kan?
.
You know what is the worst part? Tak sampai pun 6 bulan beroperasi, ada satu lagi cafe hipster dibuka selang beberapa kedai dari beliau! Cafe tersebut berjenama, lebih cantik, lebih visible dan menawarkan lebih banyak menu. Harga pun lebih berpatutan. So, dah lah sales beliau teruk, sekarang ni makin teruk jadinya!
.
Anda sanggup ke buat bisnes macam tu? Rela melalui kepayahan sebegitu? Melabur wang yang banyak kepada sesuatu yang entah bila akan breakeven? Anda ada masa ke nak juggle antara kerja tetap dan part time bisnes like that? Dalam forex ni tak ada persaingan. Tak perlu pekerja. Tak ada supplier. Tak ada tuan kedai. Tak perlu pelanggan. Malah anda boleh bermula dengan modal yang minimum. Mereka tak dapat nak melingkupkan bisnes anda, seperti seorang pelanggan yang viral kan spaghetti mereka ada cicak di dalamnya (contoh). Tell me what other business that is greater than this? Buatlah bisnes apa pun. Ia sentiasa akan melibatkan banyak pihak, maka keberjayaan anda juga bergantung kepada banyak faktor lain. Pening weiiii…
.
You see, buat bisnes apa pun it takes time to fly! Forex trading kalau dibuat secara sistematik & follow the rules, $100 boleh jadi $10,000 dalam masa 10 bulan sahaja! Why do people fail? Simple. Sebab majority trade sebab NAK DUIT SEGERA! Hari ni depo $100 esok dah nak withdraw $1000. Tak reti nak sabar. Kalau dah lingkup cepat sangat bila masa anda boleh belajar untuk memahami & menguasainya? Awal-awal forex ni cukuplah sekadar profit dan loss banyak kali untuk anda belajar memahami selok beloknya. Dah faham, dah kuasai, dah konsisten, segalanya akan jadi mudah lepas tu. Forex bukan tempatnya kalau nak cepat kaya. 10 bulan bukan lama pun. Cuba bagitahu saya, anda kerja berapa tahun baru naik pangkat?
.
Sekarang ni ramai dah sifu-sifu yang mengajar dalam forex. Oma Ally BBMA, Mansor Sapari, Zamrin Atuk Pemalu, Fibo Musang, Fibo Panda, Dr Fourex dan ramai lagi. Kalau anda dah belajar TFS tetapi masih tak dapat profit secara konsisten, mungkin kaedah trading seperti ini tidak sesuai dengan “trading personality” anda. Ia sesuatu yang amat sukar diubah. Jika anda trade melawan nature (sifat semulajadi) anda, anda akan struggle. Saya ajarkan trade cara santai, tetapi mungkin jiwa anda jenis agresif (scalping, layered entry, suka collect pips sikit sikit dsb).
.
Kalau macam tu, saya syorkan anda EXPLORE KAEDAH LAIN. Belajarlah dengan sifu-sifu lain. Mungkin anda menemui sinar atau harapan baru dengan mereka. Nak cakap pasal teknik, SEMUA TEKNIK BOLEH BUAT DUIT. Cuma, adakah ia serasi dengan anda atau tidak?
.
Tapi, janganlah baru test seminggu kena 2-3x loss dah merajuk. Janganlah kena 1x loss terus kata tu teknik sampah. Anda yang sampah sebenarnya! At least 3 bulan lah (sebab dalam tempoh tersebut TFS masih dalam tempoh money-back-guarantee). The best is 6 bulan. Dalam tempoh tersebut, anda perlu kiralah berapa profit berapa loss. Jangan la harap semua trade anda tu profit. TAK ADA TEKNIK YANG PERFECT DALAM DUNIA! Teknik atau strategi apa pun dalam dunia, ada TRADING RULES yang perlu anda patuhi.
.
Bukan asal buka MT4 je nak sebat entry! Kenalah tunggu apa yang dipanggil SETUP. Dah ada setup, wait for the confirmation signal. Then baru entry. Bukan main hantam saja woiiii!
.
Siapa pun yang ajar, mereka pun takde magic nak bagi anda berjaya. Mereka juga ada students yang berjaya dan gagal. Kenapa dalam dunia ni 5% sahaja yang berjaya? Because of ATTITUDE. 95% si gagal tak sanggup buat apa yang 5% si berjaya ni buat.
.
Sebelum join kelas beribu-ribu, check dulu attitude anda. Adakah anda sudah cukup berusaha? Have you done enough? Have you exerted all options and avenues? Have you done everything you need & what it takes? Bukan apa, saya kena tanya sebab ada je yang beli TFS ni tak buka lagi sampai sekarang. Ada yang baca sekerat jalan. Kalau attitude malas macam ni masuk kelas puluh ribu pun tetap tak jadi apa gak.
.
Ada je “program kejayaan” yurannya lebih RM60k tapi peserta nya still sama je sebelum & selepas program tu. Anda rasa yuran mahal ni semua pesertanya bagus & komited ke? You’re dead wrong dude!
.
Kalau attitude anda bagus, barulah anda boleh consider pergi kelas ribu-ribu. Pada saya max pun RM5k sahaja lah. Lebih dari tu adalah BS. Nak ambik kesempatan je tu. Rajin-rajinlah search di google untuk buat background check. Ramai scammer sekarang ni, hati-hati. Ramai yang tampil nak mengajar tu bagus, tapi kalau ajar benda merepek & hilang lepas collect yuran itu memang kurang ajar.
.
Look guys, there’s only so much I can do. Saya dah sediakan panduan dan buat postings dalam group dari semasa ke semasa. Ada pertanyaan saya & assistant akan jawab dalam email & PM. Ada 6 analysts yang consistently posts tips dalam ni. Mereka semua traders yang berkaliber dan bukan calang-calang. Kalau sempat saya komen terus dalam posts. Trading ni kena banyak self-study. Ye lah, hanya ada anda dan market kan? Panduan dah disediakan, so kena rajinkan dirilah untuk hadam dan praktikkan. Ada soalan boleh direct tanya pada support. Setakat ni belum pernah lagi orang tanya dalam email / PM kami tak jawab.
.
Saya akan sambung semula buat coaching macam sebelum ni, dan seminar dalam perancangan. Ia khusus untuk mereka yang memerlukan tunjuk ajar secara face to face. . But please lah jangan expect ianya percuma yer. Group ni pun akan dijadikan group berbayar tak lama lagi (saya pernah umumkan dah sebelum ni). Saya pun dah banyak add value secara percuma dalam group ni melalui perkongsian ilmu & analisis secara berterusan sejak 2012. Group ni pun members sampai 7000+ tapi yang aktif dua tiga kerat saja. Jadi, biarlah mereka yang serius & mahu dibimbing sahaja yang kekal.
.
Saya dah pernah join kelas ribu-ribu, sedihnya group tu takde analisis langsung. Yang ada hanyalah iklan program & show off profits sahaja. Analisis before & after langsung takde. Penganjur & pengajar pun takde post apa-apa. So, I believe it is rightful for the member of this group to be charged a small fee. Tahukah anda ada coaching yang kena bayar RM1,000 untuk tanya 1 soalan? Yuran RM15k yang tak pernah dilihat pun analisis pengajarnya? Pernah dengar kelas selama 15 minit yuran RM6,000? Hehehe…
.
Yuran seminar / coaching ni pun tak boleh rendah sangat. Sebab kalau rendah orang ingat kelas sampah. Last-last yang ribu-ribu gak diorang join sebab persepsi masyarakat ialah mahal = bagus, murah = sampah. Bukan tak pernah saya buat kelas yuran rendah. Pernah dah dulu. Niat buat yuran rendah supaya ramai boleh join sampai penuh dewan. Rupanya tak ramai pun yang join. Ada sesetengah lokasi tu saya siap rugi lagi. Tak apa lah, pengalaman kan. Bila yuran dinaikkan barulah orang lebih confident nak join & pesertanya lebih ramai berbanding yang yuran rendah. Pelik tapi benar huhuhu…
.
As always saya menawarkan money back guarantee. Saya pun tak nak hidup dengan duit yang tidak diredhai. Biarlah sama-sama win-win. Apa yang anda bayar saya pastikan ianya jauh lebih bernilai berlipat kali gan(Y)
.
Dah 5 tahun TFS diwujudkan. Macam-macam jenis trader dah saya jumpa. Banyak buku saya dah baca. Banyak teknik saya dah kaji. Its all comes back to trading rules, dan bagaimana attitude anda dalam mengejar kejayaan. Buangkan sifat tamak. Target nak kaya dengan forex dalam tempoh 1 – 2 tahun. Anda tentu tak stress bila trade. Ni tak. Hari ni depo $100 esok nak withdraw $1000. Kena realistik lah akak2 & abang2 yer.
.
Best woo bila jadi trader ni. Tak perlu beri arahan, dan tak perlu menurut arahan. Ingat menurut arahan je stress? Memberi arahan pun stress tau. Tak caya cuba tanya boss atau majikan anda. Hahaha… Market forex adalah salah satu market terbaik untuk anda trade. Market lain samada terlalu laju atau terlalu perlahan. Forex is just nice
.
Sekian, terima kasih. Jangan putus asa. Do your best in everything you do. Selagi nyawa dikandung badan, berusalah untuk kehidupan yang lebih baik. Good things doesn’t come easy. That’s why you need to work hard & harder, smart & smarter!
..
Yang ikhlas dan mendoakan kejayaan anda,

www.forex-sebenar.com

Dah letak Stop Loss, tapi broker tutup lebih daripada SL

 

belajar forex, panduan forex, forex malaysia, buku forex, dvd forex, belajar forex bahasa melayu, forex sebenar, teknik forex sebenar, khalid hamid,

Salam sejahtera.
Pernah tak terjadi , kita dah set STOP LOSS cantik cantik, tapi broker tutup lebih bawah/atas dari stop loss kita

Senang cerita, kita RUGI lebih beberapa pips dari apa yang kita sanggup. Malah bukan sahaja terjadi beberapa pips.

Pernah 30pips lebih atau 85pips lebih jauh dari yang kita set kan

Menurut Encik Khalid pengasas TFS, kejadian sebegini memang terjadi. Yang kurang best, hanya berlaku pada STOP LOSS, dan takkan berlaku pada TAKE PROFIT.  :(. Maknanya anda tak mungkin dapat extra pips dari Take Profit anda. hahahah.

Jadi jangan ingat anda dah set stop loss anda selamat 100%. Namun slippage bukan berlaku di kebanyakan masa, hanya pada waktu tertentu sahaja

Bilakah biasanya slippage terjadi???

1. Ketika news besar seperti NFP dan FOMC
2. Ketika pagi market open, hari isnin, dan anda ada floating position

Jadi, secara mudahnya, untuk elakkan diri dari terkena slippage ini adalah, jangan trade news, dan pastikan entry kita tutup siap siap sebelum market close hari sabtu sekitar 5 pagi tu..

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

Itulah langkah selamat sebagai trader untuk elakkan diri dari terkena slippage.
Jika anda ingin belajar forex sepenuhnya, boleh dapatkan ilmu lengkap forex sebenar
klik disini sekarang sementara harga diskaun masih ada www.forex-sebenar.com

Forex : Nak Buy atau Sell?

forex sebenar, khalid hamid, teknik forex sebenar, belajar forex dalam bahasa melayu, rahsia forex, teknik forex paling berkesan, teknik forex malaysia, buku forex,

Memang ramai yang boleh buat duit dengan forex trading, cuma TAK RAMAI  YANG MAMPU KONSISTEN!

Kebanyakannya hanya profit sekadar NASIB sahaja kerana dalam forex, sama ada anda rugi atau pun untung. itu sahaja kemungkinannya..

Jika kita untung sekadar nasib, ia ibarat kita sedang berjudi. Jika kita trade dengan ilmu, itu lah yang terbaik.

Dalam setiap entry yang kita akan buka, kita wajib ada REASON TO SELL, atau REASON TO BUY! Jika tiada, maka hala tuju trading kita masih tidak jelas dan sekadar teka teka.

Bayangkan sekarang kita berada di hadapan chart dan ingin membuat entry. Kita rasa nak BUY. Sila senaraikan mengapa kita ambil keputusan itu..

Adakah sebab trend sedang uptrend?
Adakah kerana ada bullish candlestick?

Atau kita mempunyai sebab sebab kukuh lain yang menyebabkan kita yakin posisi BUY adalah posisi yang tepat ketika ini.

Begitulah hakikatnya jika anda ingin konsisten. Sentiasa TAHU sebab
kenapa kita perlu ENTRY BUY atau ENTRY SELL , tak kisah pending order atau market execution

Teknik forex sebenar dah ajar semua tu. Anda hanya perlu hadam sampai faham. Tak faham ulang lagi baca buku dan tengok video.

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

Itulah antara kelebihan TFS dalam bentuk buku dan dvd (video) . Jika anda ke seminar
atau kelas, mungkin info yang disampai kan sedikit sebanyak terlepas pandang.

Jika dalam bentuk dvd dan buku seperti TFS, semuanya boleh
ulang sehingga faham.

Untuk yang serius nak jadi trader forex FULL TIME, klik sini untuk buat tempahan TEKNIK FOREX SEBENAR

7 Mitos dalam Forex

Dalam dunia forex, ada beberapa kepercayaan popular, yang anda mungkin juga pernah dengar atau percaya!

Dan paling best, ia hanyalah MITOS!

kepercayaan forex, forex trading malaysia, panduan forex dalam bahasa melayu, teknik forex sebenar, forex sebenar, dvd forex sebenar khalid hamid, belajar forex,
1. Stop loss perlu lebih besar dari target profit!
Secara logiknya, adakah anda rasa semua ini betul? Apa yang anda cari dalam forex trading? Adakah kita mencari LOSS sehingga perlu letakkan stop loss lebih besar dari target untung?

2. Ada Trader 100% profit
Ada trader popular mengaku tak pernah loss langsung dalam forex. Jika anda percaya, anda mungkin tak pernah trade forex :) Semua trader memang akan merasai LOSS . sehebat mana pun anda!

3. Perlu fokus 1 pair sahaja kalau nak berjaya
Peluang trade anda akan menjadi sedikit jika hanya fokus pair tertentu, bukan tak boleh, tapi anda perlu menunggu terlalu lama untuk trade.

4. JIka loss, ganda kan lot untuk cover balik
Jika anda gandakan lot untuk “untung lebih tinggi” sedarkah anda risikonya juga “makin tinggi/besar”? Dalam keadaan rugi, emosi anda tidak lagi stabil

5. Semakin banyak indicator, lagi bagus !
Biasanya indicator indicator yang ada perlukan semuanya bersilang/bertindih untuk menjadikannya satu signal yang bakal profit. Anda makin serabut dengan signal signal ini nanti

6. Ada teknik 100% profit!
takkan ada teknik yang 100% profit. Setiap teknik yang anda baca , ada kelemahan tersendiri. Selagi keuntungan melebihi rugi, ia dah kira okay!
(teknik forex sebenar adalah teknik yang relevan, www.forex-sebenar.com)

7. Jadi trader boleh kaya cepat
Forex pun kena belajar, kena faham , perlu latih tubi dan ianya memakan masa juga. Ramai yang kecundang sebab tamak

Jadi TEKNIK FOREX SEBENAR (DVD & BUKU) adalah teknik yang relevan, ini kerana tidak menjanjikan 100%, tetapi mengajar ilmu forex sebenar dari A-Z , dan yang lebih penting, sentiasa pastikan UNTUNG LEBIH BANYAK DARI RUGI

Klik sini untuk pembelian pakej ini sementara masih harga offer RM698
www.forex-sebenar.com