Jika MODAL USD1000, anda boleh senang senang untung USD600

Salam sejahtera trader forex malaysia,
berapa kah modal untuk trade forex yang releven?

 

video teknik forex sebenar, teknik forex, forex sebenar, khalid hamid, video forex bahasa melayu, panduan forex,

hal ini sangat subjektif sebenarnya. ada orang banyak modal, so dia boleh mula dengan modal yang banyak

.

.

Ada orang tak ada banyak modal. so boleh mula dengan modal yang sedikit, tiada masalah

.

.

Dengan menggunakan teknik forex sebenar, anda boleh jadikan nilai ini sebagai kira kira untuk bermula

sama ada untuk besarkan skala atau kecilkan bergantung modal anda

Dengan teknik forex sebenar yang akan diajar dalam dvd & buku : (semua orang pasti boleh lakukannya

MODAL UDS1000
trade 10 kali trade seminggu
dengan kadar win 5 loss 5,
anda boleh untung bersih 600USD sebulan

Jika anda modal kecil , kira dengan statistik ini, kecil kan modal dalam kiraan ini.. Adakah anda rasa semua ini susah dicapai? Adakah selama ini jika anda buka 10 trade, anda dapat result sama seperti ini (win 5 loss 5) ?

Atau adakah anda lebih bagus win 7 loss 3. Atau mungkin 8 , 2 ?

Bagaimana?
Saya tak dapat nak cerita sedetail detail nya disini kerana melanggar hakcipta terpelihara . Jika anda berminat dan nampak betapa besarnya potensi buat duit dengan pasaran forex,

KLIK SINI UNTUK PANDUAN LENGKAP TEKNIK FOREX SEBENAR

Kenapa Pilih Forex Trading Sebagai Kerjaya

Kenapa perlu pilih forex trading? Ada banyak sebab. Mungkin bagi setiap orang, alasannya berbeza-beza. Tapi ini adalah antara sebab yang mungkin boleh menjadi pembakar semangat anda untuk trade forex sehingga menjadi kerjaya tetap.
1 – Tak Makan Masa, Tenaga dan Usaha Yang Banyak

Pernah tak anda kerja di restoran makanan segera? Saya pernah bekerja di sebuah syarikat pizza terkenal di Shah Alam. Gaji saya masa tu RM3.00 sejam. Saya boleh kerja maksimum 4 jam sehari, iaitu dari 8 malam ke 12 pagi selepas habis waktu belajar. Dengan ini, saya berhempas-pulas 4 jam untuk menjana RM12.00. Ia langsung tidak berbaloi, kerana dengan forex saya hanya perlu klik-klik depan PC tak sampai 1 jam sehari untuk menjana pendapatan yang lumayan.

cara trade guna handphone, panduan forex sebenar, teknik forex sebenar, forex sebenar, forex sebenar khalid hamid

2 – Boleh Dilakukan Di Mana-Mana Sahaja

Forex ni semuanya dijalankan secara ONLINE. saya hanya perlukan komputer, internet dan modal mengikut kemampuan saya sahaja. Dengan kecanggihan teknologi zaman sekarang, saya boleh menggunakan laptop, smartphone ataupun tablet untuk trade. Saya tak perlu risau sekiranya saya pergi shopping, bercuti, dinner dan sebagainya kerana saya masih boleh trade selagi ada mobile gadget dan internet.

cara trade guna handphone, panduan forex sebenar, teknik forex sebenar, forex sebenar, forex sebenar khalid hamid

3 – Tidak Perlu Pihak Ketiga Untuk Menentukan Kejayaan Saya

Dalam forex hanya ada 1 faktor penentu kejayaan iaitu DIRI SENDIRI. Saya bagi contoh perniagaan yang memerlukan kita untuk bergantung kepada orang lain…

Katakan anda jual tudung. Kalau pembekal lingkup, anda pun tentu akan lingkup juga kan? Kalau pembekal naikkan harga, anda pun kena naikkan harga juga, betul? Itu di pihak pembekal. Kalau pelanggan pula? Anda ada 1001 pesaing, jadi anda perlu jaga hati pelanggan kalau tak mahu mereka lari kepada penjual lain. Dari segi pesaing  pula, kalau mereka menawarkan pattern yang lebih menarik serta harga lebih rendah, anda juga perlu menyaingi mereka. Kalau tak tentu anda akan lingkup akhirnya, kan?

Contoh lain pula, suatu ketika dulu saya pernah jual barang secara online menggunakan platform Ebay, dan bayaran diterima melalui Paypal. Suatu hari, Ebay telah menutup akaun saya kerana saya disyaki menipu (walhal sebenarnya tidak) dan Paypal telah memegang wang tunai saya sebanyak RM3,000+ selama 6 bulan sebelum memulangkannya kepada saya. Kesusahan yang saya alami hanya Tuhan yang tahu pada waktu itu. :'(

Kalau buat MLM (Multi Level Marketing) pula, kena cari DOWNLINE. Kalau downline buat kerja, ada lah income. Kalau downline atau kaki “tak hidup”, tak ada lah income. Betul kan?

Dalam forex, semua itu tak akan berlaku kerana hanya ada kita dan MARKET sahaja. Untuk berjaya kita hanya perlu mengawal satu faktor sahaja iaitu DIRI SENDIRI. Tak perlu jual barang, bergantung kepada pelanggan / pembekal / pesaing, tak payah cari downline / upline dan sebagainya. Tak ke best macam tu? :-)

4 – Forex Market 2 Hala dan Risiko Terhad

Dalam forex, saya boleh mendapatkan untung ketika harga naik dan juga turun. Ia tidak seperti pasaran lain yang mana saya hanya boleh untung kalau harga naik sahaja. Selain itu, risiko saya adalah terhad kepada berapa yang saya laburkan. Ini berbeza dengan saham di mana saya boleh rugi melebihi apa yang saya ada apabila saya menggunakan Share Margin Financing (pinjaman untuk membeli saham).

cara trade guna handphone, panduan forex sebenar, teknik forex sebenar, forex sebenar, forex sebenar khalid hamid

5 – Potensi Keuntungan Lumayan Dalam Tempoh Singkat

Dalam forex, 100% profit sebulan adalah tidak mustahil. Secara realistiknya, untuk sesiapa yang dah mahir, 20-30% sebulan adalah sesuatu yang boleh dicapai. Katakan anda bermula dengan $1,000, kalau sebulan dapat 20-30% dah $200-300. Ia adalah sangat banyak jika nak dibandingkan dengan syarikat pelaburan saham amanah yang menawarkan pulangan 10% SETAHUN! anda bukan buat kerja berat pun. Klik-klik pada PC atau tap-tap pada smartphone / tablet je pun. :-)

Kalau tak nak income sebulan, nak income HARI-HARI pun boleh! Tiap-tiap hari akan ada peluang untuk profit dalam forex ni. Lepas profit, withdraw je terus masuk ke akaun. Modal untuk bermula juga adalah bergantung kepada kemampuan. Anda boleh bermula dengan serendah USD20.00 jika anda mahu. Tanpa modal pun boleh, tapi virtual / demo account saja lah. Hehehehe…

Itulah dia 5 sebab utama kenapa saya dan anda patut pilih forex. Saya tahu banyak peluang bisnes lain yang boleh dibuat di luar sana, tetapi tiada yang sehebat forex. Renung-renungkan dan fikirkan semula apa yang saya sebutkan di atas samada logik ataupun tidak ya.

Jika anda inginkan panduan belajar forex klik pada link dibawah ini.. Sekian
PANDUAN TEKNIK FOREX SEBENAR EDISI DVD/BUKU TERHAD KLIK SINI

Apakah Timeframe Yang Paling Sesuai | Teknik Forex Sebenar

Trader forex,
Apakah timeframe yang sesuai untuk kita lihat sebelum entry (pending order) dalam forex?

timeframe-yang-sesuai-untuk-trade-forex
Pastinya timeframe yang berjangka panjang. Contohnya H4, D1, W1..
Jika trader sentiasa bergantung kepada timeframe kecil seperti M1, M5, M30, itu sangat merbahaya kerana terdapat banyak false signal

Jika diperhatikan juga arah pasaran agak mengelirukan di timeframe kecil. Jadi sebagai trader forex yang bijak, pilihlah timeframe yang lebih berjangka panjang seperti H4 dan keatas untuk menentukan hala tuju pasaran forex

Panduan forex dari a-z disini

TIPS UNTUK TRADER FOREX

Beberapa soalan mungkin bermain di minda seorang trader yang baru. Trader forex yang baru mungkin belum faham sepenuhnya apa itu pips, lot, margin, take profit, stop loss, bearish, bullish,.. Ambil masa untuk fahami semua itu sebelum anda terjah market forex

Forex boleh jadikan anda kaya dengan  cepat & miskin dengan cepat juga!
Sila baca tips dibawah sebelum anda mula trade forex!

  1. Mahirkan diri dengan akaun demo terlebih dahulu
    Ada orang ambil masa berbulan-bulan lamanya sebelum masuk ke akaun real.  Jangan risau, ambil masa jika belum bersedia sepenuhnya. Itu lebih baik dari anda rugi
  2. Tetapkan STOP LOSS setiap trade
    Walaupun anda trade akaun demo sahaja, anggap lah ia seperti trade akaun sebenar. Stop loss adalah berapa yang anda sanggup rugi jika market tak berpihak kepada anda. Ia adalah latihan untuk jadikan anda lebih tenang setiap kali buka trade baru
  3. Trade PENDING ORDER sahaja!
    Ini sangat penting. Dalam keadaan market forex yang bergerak sangat laju, anda boleh rugi dengan cepat. Nampak kelakar bila anda nak buy tetapi tersilap tekan butang sell. Sebab itulah trade PENDING ORDER lebih selamat.
  4. Kawal Money Management anda
    Sebaiknya gunalah 3% sahaja dari wang anda.

Diharap post ini sedikit sebanyak dapat membantu trader baru yang ingin bermula sebagai TRADER FOREX.
TEKNIK FOREX SEBENAR