TFS 7 DIBERI NAMA BARU TFS PRICE ACTION TRADING (TFSPAT)

TFS 7 DIBERI NAMA BARU TFS PRICE ACTION TRADING (TFSPAT)

Ramai yang sudah order TFS6 tapi masih belum terima versi buku lagi kan. Jangan risau masanya sudah hampir. anda akan dapat versi terbaru ini secara PERCUMA.

Sekitar majlis pelancaran TFSPAT @ TFS 7

KHALID HAMID MAJLIS PELANCARAN TFS7 TFSPAT

31936039_1505077749615297_4107696671670927360_n

KHALID HAMID TFSPAT
Website dan lain lain masih banyak lagi dlm pembikinan sebab semuanya akan dibuat baru.

Penghantaran TFSPAT akan bermula selepas PRU14. Kita kena buat dalam stages sbb kuantiti terlalu banyak. Mungkin dalam 3 minggu baru selesai hantar semua. Hrp semua dapat bersabar ya.

dah boleh order kat sini www.forex-sebenar.com

Slogan baru ( masih belum pasti ) : Entry Tepat, Profit Hebat, Widraw Lebat!

MEMBERS SPECIAL PRICE: Admin cakap ramai mengadu terlepas preorder hari tu. Dia suruh open balik. Takpe nnti saya consider. For now mohon berikan ruang utk kami clear dulu segala pghantaran tertunggak yg mencecah 1500+ unit ye (preorder + pemilik TFS6 digital). Bunyi macam sikit, tapi kalau 1x pickup 50 unit, 30 hari bekerja baru settle. Tu baru pos nya, belum packing nya lagi. So berilah kami masa utk settle tu dulu yer.

Preview buku TFS7 @ TFSPAT

TFSPAT TFS7 TEKNIK FOREX SEBENAR BUKU BARU

UPDATE JULY 2018, SUDAH BUKA ORDER , DISKAUN RM300 UNTUK ANDA & FREE TSHIRT.. Kalau anda baca artikel ni pada JULAI 2018 , inilah masa yang tepat dan paling berbaloi  untuk beli TFS!

Yang belum order, masih boleh order di www.forex-sebenar.com

 

Testimoni Pembeli BBMA SNR ADVANCE!

Makin hari makin banyak testimoni dari pembeli BBMA SNR ADVANCE.

** panduan bbma snr advance ni tak ada kena mengena dengan TFS . Ia cuma alternatif kepada trader yang mencari panduan dengan harga lebih rendah (RM150 JER) sementara tunggu TFS7 siap! okay

Sebelum kita nak beli panduan, mesti kita nak tengok hasil dari pembeli yang lepas. Ni saya tunjuk sikit bukti dari teknik bbma snr advance.

teknik bbma snr advance, oma ally bbma

teknik bbma snr advance, oma ally bbma

teknik bbma snr advance, oma ally bbma
hari tu , panduan ni bagi offer RM100 sempena jualan hujung tahun. sekarang offer tu dah pun tamat. harga sekarang RM150 YE

Kalau anda dah biasa dengan teknik bbma oma ally, teknik ni akan jadi lebih mudah. tengok video preview kat sini

Klik Sini Untuk Beli Panduan BBMA SNR ADVANCE

 

 

Belum Mampu Beli TFS, Baca Sekarang! 2 hari sahaja

Pernah DENGAR TEKNIK BBMA

Rata rata trader di Malaysia pasti pernah dengar teknik BBMA , iaitu berasaskan bolinger band dan moving average. Original teknik BBMA diasaskan oleh OMA ALLY, trader forex malaysia yang sangat humble

Kalau anda first time dengar teknik BBMA, anda ketinggalan zaman. Sebab BBMA antara teknik forex popular di malaysia!

Baru baru ni saya ada ternampak ebook PANDUAN BBMA SNR ADVANCE. Tapi Ia bukan dihasilkan oleh OMA ALLY.

TEKNIK BBMA SNR ADVANCE

Ia gabungan BBMA + SNR. biasa terjadi , satu teknik digabung dengan teknik lain, keluar lah teknik lain

Kalau lihat testimoni pun cukup baik. Setakat diberitahu, dah hampir 1000 orang beli sejak ia dilancarkan

TEKNIK BBMA SNR ADVANCE

Harga tak sampai RM200 pun.. Kalau anda belum mampu nak beli TFS, saya cadangkan ebook ini. Ye lah, bukan semua mampu nak beli TFS. ( tak penting guna teknik mana pun, janji konsisten profit dan boleh widraw dah okay

Dalam 2 hari ini, mereka nak DISKUAN sehingga RM50!

kalau nak beli sekarang klik sini…
https://firulsnr.onpay.my/order/form/bbma/iklan

notis* ebook bbma snr advance tiada kena mengena dengan TFS. ini hanya promosi sahaja

Tips Ini Je Dah Bantu Ramai Trader Malaysia Trade Dengan Tenang. Jemput Baca

Salam sejahtera. terima kasih kerana membaca. saya pasti anda merupakan trader forex sama ada sudah lama atau baru

Persoalannya, adakah kita trader yang buat duit dalam forex? bagus
atau adakah kita trader yang bakar duit dalam forex? …

Kat sini saya share pada anda , satu tips supaya anda tak margin call atau total loss dengan cepat

Sharing saya ini adalah premium. Jika anda pegang konsep ni kuat kuat, insyaallah. Modal anda mampu bertahan lama

SENTIASA LETAK STOP LOSS YANG RELEVEN

stop loss adalah wajib dalam forex. ia akan buatkan anda tenang .Jangan sibuk kira kalau untung. kira dulu “kalau” rugi,
berapa kerugian anda ..

Stop loss yang dicadangkan adalah 30pips. Maksimum 50 pips

Kat sini saya bagi contoh jelas.

CARA LETAK STOP LOSS
Boleh nampak tak. Sekarang , bila anda dah buka entry, anda siap siap dah tahu,

“hari ni kalau aku rugi, 3 USD akan hangus. Manakala jika untung 6 usd akan jadi milik aku.”

Kan lebih tenang macam ni

TAKE PROFIT BOLEH NEGO, STOP LOSS TAK BOLEH YE.

Kalau anda dah buat STOP LOSS, tapi TAKE PROFIT anda tak buat lagi
“nak tengok sejauh mana market boleh pergi,” tak ada masalah..

Yang penting, kena tahu berapa risiko rugi setiap hari

JIKA ANDA BERMODAL 100USD, lihat sini

33 kali loss baru habis modal forex

Anda ada peluang untuk 33 kali rugi, baru lah 100 usd anda akan habis. Sempat lah anda berlatih teknik yang anda tahu.

——

Jika belum ada teknik yang sesuai, atau masih tercari cari teknik yang sesuai, boleh dapatkan panduan TEKNIK FOREX SEBENAR .

“saya suka anda tahu tentang TEKNIK FOREX SEBENAR tanpa was was”

sedikit tentang TEKNIK FOREX SEBENAR @ TFS

  • sudah dimiliki oleh 13,000 forex trader di malaysia, brunei, dan singapore
  • dalam bentuk dvd dan buku ditulis oleh KHALID HAMID
  • khalid hamid, sudah 10 tahun dalam bidang forex, FULL TIME TRADER.
  • mencapai kebebasan kewangan dalam forex, buat duit 700,000usd seminggu (dengan money management yang ketat iaitu sekitar 3-5% sahaja modal (* hasil berbeza mengikut modal dan kefahaman , serta latihan.)
  • jangan risau, semua teknik didedahkan tanpa selindung.
  • sekarang dalam edisi ke 6 & dalam proses menyiapkan edisi kemaskini TFS7 iaitu edisi TERAKHIR
  • tak perlu win setiap trade untuk dapat net profit.
  • trade 10 kali, hanya perlu 4 kali betul. anda pun boleh buat lebih bagus dari ni..
  • panduan lengkap A-Z. jika masih tak tahu apa apa tentang forex pun, boleh dapatkannya
  • nanti anda akan diserap ke dalam group ahli TFS untuk analisis harian serta perkongsian

Yang dah “pro” dan “lama” dalam forex tapi masih belum mampu widraw konsisten, pun boleh dapatkannya kat sini PANDUAN FOREX SEBENAR

Rendahkan ego untuk terima ilmu baru.

Tak ada guna kita 10 tahun dalam forex, jika tiap bulan kita kembali deposit sebahagian gaji

Tak ada guna kita sembang kencang di kedai makan tentang untung beratus pips, padahal nasib semata mata

NAIK TURUN CARTA FOREX, ADA CERITA SEBALIKNYA
Memang kalau teka pun, pasti ada betul kan. Kadang kadang dari 10kali kita entry, ada masanya kita betul 5kali, atau 4 kali., walaupun kita tak pandai.

Itulah keistimewaan dan kecelakaan forex. Bila tak pandai pun boleh “membiru” , mula lah trade seminggu nak jadi SIFU.

Jangan macam tu. kita belajarlah dari mereka yang sudah “PROVEN” hidup 100% duit forex. baru lah dapat result yang betul

Ada orang kata google pun boleh ilmu forex ni. Betul tu. tapi kalau nak “BERGURU” dengan TFS, ia akan memudahkan anda.

Belajar dengan orang yang betul membawa kepada hasil yang betul

update : BELI SEKARANG (JULY/OGOS 2018 DENGAN HARGA OFFER RM498 & FREE TSHIRT

** beli sekarang anda akan dapat 2 version
1. versi digital TFS 6 (boleh didownload)
2. versi buku & dvd TFS7 (akan di pos ke alamat anda nanti)
ANDA DAPAT 2 VERSION PADA 1 HARGA SAHAJA!

FULL AKSES TEKNIK FOREX SEBENAR DISINI

*tiada paksaan untuk membeli TFS, semoga tips yang diberi dapat dimanfaatkan sebaiknya.. wassalam

Forex Sebenar Edisi 7 (TFS7) Dijangka Siap Disember 2017

teknik forex sebenar 7

Teknik Forex Sebenar Edisi 7 @ mungkin edisi terakhir dijangka akan siap sekitar disember 2017

Setakat ini , sudah 200 lebih tempahan edisi 6 terdahulu yang akan terus menerima buku TFS7

TFS 7 mengambil masa agak lama untuk disiapkan . Banyak kandungan akan ditambahbaik dari edisi terdahulu
.

Saya akan hasilkan sesuatu yg sesuai utk semua level trader, tak kiralah baru seminggu kenal FX atau yg dah 10 tahun. Dari strategi beginner sampailah ke advance. Step by step akan ditunjukkan. Semoga penantian anda semua berbaloi kelak. – Khalid Hamid
.
.

UPDATE JULY 2018, TFS SUDAH DILANCARKAN DENGAN NAMA BARU TFSPAT (TOTAL FOREX STRATEGY PRICE ACTION TRADING) . BOLEH KLIK LINK SEPERTI BIASA UNTUK PEMBELIAN YA.. FREE TSHIRT UNTUK WAKTU TERHAD

Bagi mereka yang masih belum memiliki TFS (TEKNIK FOREX SEBENAR), anda boleh order disini www.forex-sebenar.com
(anda akan dapat versi video dan ebook terlebih dahulu, BUKU & DVD akan di pos setelah TFS7 lancar)

Ini bermakna anda merupakan yang terawal dapat memiliki TFS7.

Pairs terbaik, waktu terbaik, hari terbaik, bagaimana nak trade kalau malamnya ada news dsb semua akan diajarkan
.
.
Senang cerita TFS sesuai untuk semua trader, sama ada baru atau lama.

Tragedi Copytrade 2017 ,Bacalah Wahai Trader, Jadikan Pengajaran!

(demi menjaga sensitiviti, tiada nama group @ nama pihak terbabit akan disebut, artikel hanya untuk pengajaran)

Ini kisah pengajaran. jangan mudah terpedaya. Sayangi lah duit anda. Saya tahu bukan mudah cari duit.!

copytrade malaysia, panduan forex bahasa melayu, kelas forex, belajar forex mudah, teknik forex sebenar, forex sebenar, khalid hamid, belajar forex, panduan forex, buku forex, dvd forex sebenar,

Diberitahu, beberapa bulan lalu, ada satu group mengadakan copytrade. Bermodal serendah 100usd, dalam masa 3 bulan berpotensi menjadi 10,000usd!

Lalu berpusu pusu lah orang join. Sebabnya mudah, janji semanis madu, siapa tak tergoda. Dengan berbuktikan satu screenshot akaun terdahulu (100usd berjaya menjadi sekitar 9000usd dalam sebulan), ia kelihatan sangat promising (tak tahu bahasa melayu apa, nanti update balik bila dah ingat. haha)

10,000usd : RM44,000 . boleh buat kahwin! boleh pergi umrah, beli kereta, bercuti, macam-macam! wow

Diteruskan cerita ini, ia mendapat sambutan yang hangat. Ia juga dibantu promosi oleh ib-ib . Sebanyak lebih kurang 1400 akaun yang berjaya di linkkan kepada akaun copytrade manager.

Register hendaklah bawah ib mereka. Selepas itu, pelan ditunjukkan macamana nak jadikan 10k usd tu dalam 3 bulan..Dengan akaun 100usd

0.02 lot per trade (dinaikkan mengikut equity)
TP : 45pips
SL : 50pips

Nampak something? Belajar sesuatu tak kat sini?
Jika stop loss 50pips, take profit pula 45pips, sekali rugi, nak cover balik bukan perlu sekali, tapi kena lebih!

Tapi disebabkan “mereka sudah pakar, mesti mereka lebih tahu, betul tak?

Ringkasan dari program copytrade ini :-

  • hari pertama, dapat profit seperti dirancang.
  • hari ke 3 tak silap , ketika posisi buy float rugi (sebab buy di pucuk) , dibalas pula dengan sell di akar.semua berakhir rugi
  • hari ke 3 equity dah habis separuh! ya .hampir 50%
  • ketika modal sudah mengecil ni , mula lah nak lot gajah kan. proses recovery lah katakan.
  • okay. terus lot 0.10! lost lagi -17usd lebih
  • selepas loss yang banyak, manager copytrade memberitahu rugi sebab tak banyak masa. belum FTT
  • sanggup FTT demi program copytrade ini
  • LANGSUNG TIADA SL . hanya ada sl ketika modal dh nak habis!

Antara highlight lain dalam program copytrade ini (akaun standard)

  • entry 0.01 , close profit 0.05usd
  •  entry 0.01, close profit 0.24usd
  • entry 0.05, close profit 0.95usd
  • ada yang masa untung banyak tak close tapi close ketika rugi.
  • ada yang ketika float -25usd, tapi tp hanya letak 1pips profit (bukan Be+ ye..ni memang betul2 tp 1pips)

Kalau profit macam tu, bila nak recovery. Ada kalanya scalp 0.10usd menjadi
tapi bila loss memang banyak. -25 usd terus!

So kemuncak dalam copytrade ni, total loss dalam tak sampai sebulan! atau tepatnya hari ke 3 dah 50% loss

Bayangkan impian impian yang nak kahwin guna duit ni, yang join 20 akaun pun ada!

Kata seorang copier yang join
“saya tak pertikai teknik dia. tapi saya berhak pertikai MM, trade tanpa SL, adakah alasan sibuk sebab tak FTT menjadi sebab tak boleh letak SL. ? adakah buka lot besar sebab tak FTT?”

Terserah anda sekarang. Buka mata dan minda.

Bukan mudah nak gandakan 100usd ke 10,000usd . Tiada yang mudah dalam dunia ni. Sudah sudah lah percaya program copytrade. Anda ada kemampuan duit, anda cari ilmu , trade sendiri. Jangan serah nasib anda ditangan orang..
www.forex-sebenar.com

TEKNIK DAH ADA TAPI KITA SEBENARNYA KALAH DENGAN 2 PERKARA NI.

salam sejahtera.
setelah saya membuat pemerhatian, dalam kalangan trader, ada 2 faktor terpenting yang menyumbang kepada GAGAL atau berjayanya seorang trader

Saya tak akan bincangkan tentang teknik. saya yakin anda dah belajar lebih dari satu teknik . anda mungkin ada 5 orang guru forex yang mengajar forex anda. jadi kat sini saya anggap semua orang ada teknik masing masing

jadi apakah masalah yang menyebabkan trader gagal dan terus gagal.

bagi saya, ianya tentang 2 perkara sahaja
kawalan emosi
money management

1. kawalan emosi
tak dinafikan , antara faktor adalah nak cepat kaya.
ketika entry anda masuk sudah betul anda dikuasai rasa tamak untuk tambah lebih banyak entry.

TEKNIK FOREX SEBENAR, FOREX SEBENAR, BELAJAR FOREX DALAM BAHASA MELAYU, KHALID HAMID,

ada yang berani sehingga full margin entry
tetapi selalunya, ketika itu pula forex ni terbalik dari analisis kita. lalu, dari sepatutnya untung sikit , terus jadi margin call
sama juga ketika anda rugi. anda akan cenderung buka entry berlawanan dengan lot yang besar. akhirnya anda kecundang juga

TIPS : SENTIASALAH LETAK STOP LOSS DALAM TRADING ANDA. KITA TAKKAN TAHU SEJAUH MANA MARKET PERGI TAPI KITA PERLU TAHU BERAPA RISIKO (STOP LOSS) YANG KITA SANGGUP TANGGUNG

2.  money management yang betul

jika anda percaya dan sentiasa berpegang kepada konsep (win 6% loss 3 %) anda boleh untung konsisten 60% sebulan walaupun anda tak lah pandai sangat forex. INI BERDASARKAN NISBAH TERCOROT, trade 10kali, 5 win , 5 loss

TEKNIK FOREX SEBENAR, FOREX SEBENAR, BELAJAR FOREX DALAM BAHASA MELAYU, KHALID HAMID,

sebagai trader, anda perlu yakin dan percaya, TAK ADA TRADER YANG TAK PERNAH RUGI, TAK ADA TEKNIK YANG 100% UNTUNG.

tolong percaya supaya anda lebih berlapang dada dalam forex trading. ibarat anda membaling sekeping syiling ke lantai sebanyak 10 kali, tak mungkin anda dapat kesemua 10 bahagian atas.

mesti ada kebarangkalian untuk dapat bahagian sebaliknya. begitulah juga forex. LOSS itu lumrah. jika anda percaya dan bersedia anda akan lebih tenang.

jangan deposit 100usd hari ini dan berharap esok dah dapat beli lamborghini

jadi jagalah money management anda seketatnya
TIPS : YANG BERJAYA DALAM FOREX BIASANYA BUKAN DOKTOR, PEGUAM, ATAU MEREKA YANG BERPROFIL TINGGI, TETAPI CUKUP SEKADAR BOLEH KAWAL EMOSI DAN MONEY MANAGEMENT YANG BETUL!

masih tak ada teknik forex? mari belajar teknik forex sebenar kat sini
www.forex-sebenar.com (belajar forex dari a-z, panduan dalam bentuk buku dan dvd)

TOLONG SHARE, SEMUA FOREX TRADER BOLEH DAPAT 60% SEBULAN!

Haiii..

macamana nak untung 60% sebulan dalam forex?? SEMUA ORANG BOLEH, YA! SEMUAAAAAA….

saya nak share bagaimana anda boleh untung 60% sebulan secara santai dengan sangat detail

kalau anda berpegang dengan ilmu ini sahaja, saya rasa semua orang mampu dapat 60% sebulan dari forex.

kebanyakkan orang memang mampu dapat 100% sebulan, malah 100% sehari tidak mustahil juga.

ada yang sekadar teka-teka terus dapat profit 100% PROFIT. modal 100usd terus untung 100usd lagi. powerr!

betul, tapi hari hari ke boleh dapat macam tu? kalau hari rugi pula macamana tu?? margin call kah? hahaha

jadi kalau boleh saya tak nak lagi la trader trade macam tu. saya nak trader biar ada SOP yang ketat. kalau boleh, saya nak trader DEPO sekali je, selebihnya biarlah WIDRAW. tak sedap lah kalau terbalik, asyik DEPO

so dengan itu, fahamkanlah elok elok (kalau nak faham lagi teknik-teknik forex, boleh beli terus DVD dan buku forex terlengkap kat sini

sila faham sebetul betulnya ya, saya buat step by step. harap ada makhluk dapat manfaat darinya. insyaallah

jommmmm

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

OKAY, ini andaian. kalau anda modal 1000 usd, kira macam 1000usd lah..

 

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

SIMPLE, 60 USD SEBULAN

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

KAN.. Tanpa sedar, dengan kiraan macam ni pun anda dah untung lebih banyak dari pelaburan yang anda masuk.. tapi kenapa ramai trader masih tamak nak untung 100% sehari? fikir sama sama….

 

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

ilmu ini antara yang anda boleh dapat dalam DVD TEKNIK FOREX SEBENAR OLEH KHALID HAMID. sesiapa yang nak belajar trading forex dari a- z boleh beli dvd tu.

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

yang dah pandai (hari hari depo) tak payah beli. huhu…

okay… harap bermanfaat. kalau tak faham tolong tanya. sebab kiraan simple macam ni boleh menyelamatkan trader dari MC. kalau korang betul betul ikut macam ni, 33 kali loss baru MC.. okay tak?

kalau rasa 60 pips macam lambat, tak ada masalah pun nak ambik untung 30 pips je, buka la 0.20 lot atau 0.02 lot (tapi stop loss kena 15 pips) tapi entry kena cantikkk la

macam tu lah. tak boleh lagi detail dah, nak detail kena beli buku dan dvd.

beli dvd kat sini 

 

 

 

 

 

Backtest forex anda tak akan bosan lagi!

Salam sejahtera,
kami tahu ramai yang malas nak scroll back kebelakang untuk buat back test dalam forex. Tak dinafikan juga back test cara biasa itu agak membosankan dan tak mencabar

Ini adalah disebabkan semuanya kita sudah nampak candle yang siap terbentuk. pastinya emosi kita langsung tak terjejas kita buat back test sebegitu. kita perlukan sesuatu yang lebih real . Forex ni bisnes kita, kena banyakkan backtest ya

Hari ini kami ajarkan bagaimana mahu buat backtesting cara pro dalam forex. Selepas ini back testing anda dalam forex akan ada “feel” lebih sebab market bergerak gerak secara real..

Baiklah kita mulakan…
1. pergi ke metatrader. tekan history centre

backtest forex cara pro
2. pilih pair dan timeframe yang anda nak dan tekan download. (ambil masa sikit)

backtest forex cara pro
3. siap download , tekan strategy tester

backtest forex cara pro
4. pilih setting seperti berikut & tekan start. (boleh tukar template sendiri jika ada)

backtest forex cara pro
5. boleh adjust kelajuan candle kat visual mode ini

backtest forex cara pro

nah, sekarang backtesting anda tak akan bosan lagi kerana ia seperti market sebenar yang bergerak. kelebihannya tak perlu tunggu sejam untuk satu candle H1 siap. kalau test kat DAILY pula, tak perlu tunggu sehari.

analisis anda akan lebih tepat kerana anda nampak setiap pergerakan candle. kami harap anda boleh share kepada trader trader lain juga ya.. terimakasih

jangan lupa dapatkan panduan forex paling lengkap a-z
www.forex-sebenar.com 

Betul Ke Boleh Profit 90% Dalam Forex?

Post ini saya ambil dari dalam group fb rahsia TEKNIK FOREX SEBENAR (TFS)  untuk pemilik sah TFS. Bacalah sehingga habis, semoga anda mendapat sesuatu

belum miliki TEKNIK FOREX SEBENAR?
beli disini www.forex-sebenar.com

“Salam semua. Post ni agak panjang. Bacalah kalau nak rasa sentap & motivated untuk berubah ya.

TEKNIK FOREX SEBENAR, DVD FOREX SEBENAR, BUKU FOREX SEBENAR, KHALID HAMID FOREX SEBENAR,
Syukur semalam dapat testimonial bagitahu win ratio beliau 80-90% (profit 8-9 daripada 10 trades). Semakin hari semakin ramai yang berjaya. Memang itulah niat saya semasa mula menghasilkan TFS pada tahun 2009, kerana pada masa itu tak banyak sumber rujukan untuk forex trader. Sehingga ke hari ini sudah lebih 14,000 trader mendapatkan TFS. Alhamdulillah…
.
Ada yang tanya, “semua yang belajar TFS ni berjaya ke?”. Saya tak akan hipokrit atau BS anda. Saya akan terus terang cakap TIDAK. Adakah ianya sesuatu yang memalukan? Juga TIDAK. Ini adalah lumrah dalam apa jua bidang dalam dunia. HANYA 5% SAHAJA YANG AKAN BERJAYA, 95% AKAN JADI LOSER.
.
Contohnya di sekolah, kelas ada 40 orang, anda rasa berapa orang yang akan dapat no 1-5? Tentulah 5 orang sahaja, kan? Anda rasa yang no 1-5 ni usaha, sikap, tabiat dan perangai dia sama tak macam yang dapat no 36-40 tu? (5 yang terakhir). Kenapa boleh ada hasil yang berbeza walhal cikgu, buku, dan mereka belajar dalam kelas yang sama? Anda semua dah pernah bersekolah, tentu anda tahu jawapannya kan?
.
Kat office pun sama jugak. Pekerja cemerlang VS pekerja teruk ada bezanya. Yang cemerlang ni datang kerja awal, balik kerja lewat. Kerja semua dia boleh tolong walaupun bukan termasuk dalam JD dia (job description). Yang teruk, datang paling lewat tapi balik paling awal. Kerja semua nak berkira. Harta ofis buat macam harta sendiri. Tiap kali Isnin atau sehari sebelum / selepas cuti perayaan selalu MC. Betul?
.
Forex trading ni pada saya bisnes yang paling mudah dikawal. Ia hanya mempunyai satu sahaja punca kegagalan atau kejayaan, iaitu DIRI ANDA SENDIRI. Anda hanya perlu “berperang” dengan diri anda sendiri. Ia jauh lebih mudah berbanding perlu “berperang” dengan pekerja, supplier, pelanggan dan tuan kedai. Saya pernah buka cafe saya tau lah. Tapi saya tahu risiko saya. Saya dah tak sanggup dan naik menyampah, maka saya jual cafe tu kepada orang lain pada harga RM20k. Saya tak rugi banyak pun, tapi lega dia memang wow! Terasa seperti batu yang besar diangkat daripada bahu saya. Tiada lagi kerisauan setiap awal pagi mendapat Whatsapp / SMS daripada staff “salam bos. maaf mengganggu. saya tak dapat datang kerja hari ini”.
.
Saya ada kenal seorang pengusaha cafe hipster di Batu Caves. Beliau dah habis lebih RM300k untuk renovate & deposit sewa cafe tersebut. Duit cash woo. Disebabkan duit habis terlalu banyak, cafe beliau sampai takde signboard sebab duit dah kering. Banyak perbelanjaan “tak disangka”. Nak jimat bajet punya pasal, beliau dan partner lah owner, mereka lah barista, mereka lah waiter, mereka lah tukang cuci, senang cerita semua mereka buat sendiri lah. Beliau dah lama tak ambil gaji, sebab sales tak memberangsangkan. Owner pun takde gaji, macam mana nak upah pekerja kan?
.
You know what is the worst part? Tak sampai pun 6 bulan beroperasi, ada satu lagi cafe hipster dibuka selang beberapa kedai dari beliau! Cafe tersebut berjenama, lebih cantik, lebih visible dan menawarkan lebih banyak menu. Harga pun lebih berpatutan. So, dah lah sales beliau teruk, sekarang ni makin teruk jadinya!
.
Anda sanggup ke buat bisnes macam tu? Rela melalui kepayahan sebegitu? Melabur wang yang banyak kepada sesuatu yang entah bila akan breakeven? Anda ada masa ke nak juggle antara kerja tetap dan part time bisnes like that? Dalam forex ni tak ada persaingan. Tak perlu pekerja. Tak ada supplier. Tak ada tuan kedai. Tak perlu pelanggan. Malah anda boleh bermula dengan modal yang minimum. Mereka tak dapat nak melingkupkan bisnes anda, seperti seorang pelanggan yang viral kan spaghetti mereka ada cicak di dalamnya (contoh). Tell me what other business that is greater than this? Buatlah bisnes apa pun. Ia sentiasa akan melibatkan banyak pihak, maka keberjayaan anda juga bergantung kepada banyak faktor lain. Pening weiiii…
.
You see, buat bisnes apa pun it takes time to fly! Forex trading kalau dibuat secara sistematik & follow the rules, $100 boleh jadi $10,000 dalam masa 10 bulan sahaja! Why do people fail? Simple. Sebab majority trade sebab NAK DUIT SEGERA! Hari ni depo $100 esok dah nak withdraw $1000. Tak reti nak sabar. Kalau dah lingkup cepat sangat bila masa anda boleh belajar untuk memahami & menguasainya? Awal-awal forex ni cukuplah sekadar profit dan loss banyak kali untuk anda belajar memahami selok beloknya. Dah faham, dah kuasai, dah konsisten, segalanya akan jadi mudah lepas tu. Forex bukan tempatnya kalau nak cepat kaya. 10 bulan bukan lama pun. Cuba bagitahu saya, anda kerja berapa tahun baru naik pangkat?
.
Sekarang ni ramai dah sifu-sifu yang mengajar dalam forex. Oma Ally BBMA, Mansor Sapari, Zamrin Atuk Pemalu, Fibo Musang, Fibo Panda, Dr Fourex dan ramai lagi. Kalau anda dah belajar TFS tetapi masih tak dapat profit secara konsisten, mungkin kaedah trading seperti ini tidak sesuai dengan “trading personality” anda. Ia sesuatu yang amat sukar diubah. Jika anda trade melawan nature (sifat semulajadi) anda, anda akan struggle. Saya ajarkan trade cara santai, tetapi mungkin jiwa anda jenis agresif (scalping, layered entry, suka collect pips sikit sikit dsb).
.
Kalau macam tu, saya syorkan anda EXPLORE KAEDAH LAIN. Belajarlah dengan sifu-sifu lain. Mungkin anda menemui sinar atau harapan baru dengan mereka. Nak cakap pasal teknik, SEMUA TEKNIK BOLEH BUAT DUIT. Cuma, adakah ia serasi dengan anda atau tidak?
.
Tapi, janganlah baru test seminggu kena 2-3x loss dah merajuk. Janganlah kena 1x loss terus kata tu teknik sampah. Anda yang sampah sebenarnya! At least 3 bulan lah (sebab dalam tempoh tersebut TFS masih dalam tempoh money-back-guarantee). The best is 6 bulan. Dalam tempoh tersebut, anda perlu kiralah berapa profit berapa loss. Jangan la harap semua trade anda tu profit. TAK ADA TEKNIK YANG PERFECT DALAM DUNIA! Teknik atau strategi apa pun dalam dunia, ada TRADING RULES yang perlu anda patuhi.
.
Bukan asal buka MT4 je nak sebat entry! Kenalah tunggu apa yang dipanggil SETUP. Dah ada setup, wait for the confirmation signal. Then baru entry. Bukan main hantam saja woiiii!
.
Siapa pun yang ajar, mereka pun takde magic nak bagi anda berjaya. Mereka juga ada students yang berjaya dan gagal. Kenapa dalam dunia ni 5% sahaja yang berjaya? Because of ATTITUDE. 95% si gagal tak sanggup buat apa yang 5% si berjaya ni buat.
.
Sebelum join kelas beribu-ribu, check dulu attitude anda. Adakah anda sudah cukup berusaha? Have you done enough? Have you exerted all options and avenues? Have you done everything you need & what it takes? Bukan apa, saya kena tanya sebab ada je yang beli TFS ni tak buka lagi sampai sekarang. Ada yang baca sekerat jalan. Kalau attitude malas macam ni masuk kelas puluh ribu pun tetap tak jadi apa gak.
.
Ada je “program kejayaan” yurannya lebih RM60k tapi peserta nya still sama je sebelum & selepas program tu. Anda rasa yuran mahal ni semua pesertanya bagus & komited ke? You’re dead wrong dude!
.
Kalau attitude anda bagus, barulah anda boleh consider pergi kelas ribu-ribu. Pada saya max pun RM5k sahaja lah. Lebih dari tu adalah BS. Nak ambik kesempatan je tu. Rajin-rajinlah search di google untuk buat background check. Ramai scammer sekarang ni, hati-hati. Ramai yang tampil nak mengajar tu bagus, tapi kalau ajar benda merepek & hilang lepas collect yuran itu memang kurang ajar.
.
Look guys, there’s only so much I can do. Saya dah sediakan panduan dan buat postings dalam group dari semasa ke semasa. Ada pertanyaan saya & assistant akan jawab dalam email & PM. Ada 6 analysts yang consistently posts tips dalam ni. Mereka semua traders yang berkaliber dan bukan calang-calang. Kalau sempat saya komen terus dalam posts. Trading ni kena banyak self-study. Ye lah, hanya ada anda dan market kan? Panduan dah disediakan, so kena rajinkan dirilah untuk hadam dan praktikkan. Ada soalan boleh direct tanya pada support. Setakat ni belum pernah lagi orang tanya dalam email / PM kami tak jawab.
.
Saya akan sambung semula buat coaching macam sebelum ni, dan seminar dalam perancangan. Ia khusus untuk mereka yang memerlukan tunjuk ajar secara face to face. . But please lah jangan expect ianya percuma yer. Group ni pun akan dijadikan group berbayar tak lama lagi (saya pernah umumkan dah sebelum ni). Saya pun dah banyak add value secara percuma dalam group ni melalui perkongsian ilmu & analisis secara berterusan sejak 2012. Group ni pun members sampai 7000+ tapi yang aktif dua tiga kerat saja. Jadi, biarlah mereka yang serius & mahu dibimbing sahaja yang kekal.
.
Saya dah pernah join kelas ribu-ribu, sedihnya group tu takde analisis langsung. Yang ada hanyalah iklan program & show off profits sahaja. Analisis before & after langsung takde. Penganjur & pengajar pun takde post apa-apa. So, I believe it is rightful for the member of this group to be charged a small fee. Tahukah anda ada coaching yang kena bayar RM1,000 untuk tanya 1 soalan? Yuran RM15k yang tak pernah dilihat pun analisis pengajarnya? Pernah dengar kelas selama 15 minit yuran RM6,000? Hehehe…
.
Yuran seminar / coaching ni pun tak boleh rendah sangat. Sebab kalau rendah orang ingat kelas sampah. Last-last yang ribu-ribu gak diorang join sebab persepsi masyarakat ialah mahal = bagus, murah = sampah. Bukan tak pernah saya buat kelas yuran rendah. Pernah dah dulu. Niat buat yuran rendah supaya ramai boleh join sampai penuh dewan. Rupanya tak ramai pun yang join. Ada sesetengah lokasi tu saya siap rugi lagi. Tak apa lah, pengalaman kan. Bila yuran dinaikkan barulah orang lebih confident nak join & pesertanya lebih ramai berbanding yang yuran rendah. Pelik tapi benar huhuhu…
.
As always saya menawarkan money back guarantee. Saya pun tak nak hidup dengan duit yang tidak diredhai. Biarlah sama-sama win-win. Apa yang anda bayar saya pastikan ianya jauh lebih bernilai berlipat kali gan(Y)
.
Dah 5 tahun TFS diwujudkan. Macam-macam jenis trader dah saya jumpa. Banyak buku saya dah baca. Banyak teknik saya dah kaji. Its all comes back to trading rules, dan bagaimana attitude anda dalam mengejar kejayaan. Buangkan sifat tamak. Target nak kaya dengan forex dalam tempoh 1 – 2 tahun. Anda tentu tak stress bila trade. Ni tak. Hari ni depo $100 esok nak withdraw $1000. Kena realistik lah akak2 & abang2 yer.
.
Best woo bila jadi trader ni. Tak perlu beri arahan, dan tak perlu menurut arahan. Ingat menurut arahan je stress? Memberi arahan pun stress tau. Tak caya cuba tanya boss atau majikan anda. Hahaha… Market forex adalah salah satu market terbaik untuk anda trade. Market lain samada terlalu laju atau terlalu perlahan. Forex is just nice
.
Sekian, terima kasih. Jangan putus asa. Do your best in everything you do. Selagi nyawa dikandung badan, berusalah untuk kehidupan yang lebih baik. Good things doesn’t come easy. That’s why you need to work hard & harder, smart & smarter!
..
Yang ikhlas dan mendoakan kejayaan anda,

www.forex-sebenar.com