Forex : Nak Buy atau Sell?

forex sebenar, khalid hamid, teknik forex sebenar, belajar forex dalam bahasa melayu, rahsia forex, teknik forex paling berkesan, teknik forex malaysia, buku forex,

Memang ramai yang boleh buat duit dengan forex trading, cuma TAK RAMAI  YANG MAMPU KONSISTEN!

Kebanyakannya hanya profit sekadar NASIB sahaja kerana dalam forex, sama ada anda rugi atau pun untung. itu sahaja kemungkinannya..

Jika kita untung sekadar nasib, ia ibarat kita sedang berjudi. Jika kita trade dengan ilmu, itu lah yang terbaik.

Dalam setiap entry yang kita akan buka, kita wajib ada REASON TO SELL, atau REASON TO BUY! Jika tiada, maka hala tuju trading kita masih tidak jelas dan sekadar teka teka.

Bayangkan sekarang kita berada di hadapan chart dan ingin membuat entry. Kita rasa nak BUY. Sila senaraikan mengapa kita ambil keputusan itu..

Adakah sebab trend sedang uptrend?
Adakah kerana ada bullish candlestick?

Atau kita mempunyai sebab sebab kukuh lain yang menyebabkan kita yakin posisi BUY adalah posisi yang tepat ketika ini.

Begitulah hakikatnya jika anda ingin konsisten. Sentiasa TAHU sebab
kenapa kita perlu ENTRY BUY atau ENTRY SELL , tak kisah pending order atau market execution

Teknik forex sebenar dah ajar semua tu. Anda hanya perlu hadam sampai faham. Tak faham ulang lagi baca buku dan tengok video.

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

Itulah antara kelebihan TFS dalam bentuk buku dan dvd (video) . Jika anda ke seminar
atau kelas, mungkin info yang disampai kan sedikit sebanyak terlepas pandang.

Jika dalam bentuk dvd dan buku seperti TFS, semuanya boleh
ulang sehingga faham.

Untuk yang serius nak jadi trader forex FULL TIME, klik sini untuk buat tempahan TEKNIK FOREX SEBENAR

Forex Trader Dinasihatkan Trade Pending Order

Kepada forex trader, anda memang hebat jika boleh kawal emosi apabila trade pada market live atau market execution! Namun harus diingat, 98% trader forex gagal, hanya sekitar 2% sahaja yang berjaya jana wang banyak dengan forex.

Jadi untuk lebih selamat & tidak diganggu emosi ketika melihat live chart, trade lah guna pending orders!

Ada 4 jenis pending order yang anda boleh trade
teknik forex sebenar, forex sebenar, review teknik forex sebenar, testimoni forex sebenar, forex sebenar tipu, teknik berkesan forex, teknik untung dalam forex, forex mudah, forex malaysia, belajar forex khalid hamid, ebook forex sebenar, tips forex

-buy limit
-sell limit
-buy stop
-sell stop

Antara kelebihan menggunakan pending order dalam forex adalah, mengelakkan kesilapan. Ia biasa berlaku kerana gelojoh dengan market live, nak buy tertekan sell dan sebaliknya.

Bila masa yang sesuai nak guna pending order?
Saya memang cadangkan setiap masa guna pending order, dengan mengikut panduan dari TEKNIK FOREX SEBENAR oleh Khalid Hamid

Banyak teknik yang simple yang selama ini kita terlepas pandang dalam forex. Tak semestinya teknik hebat itu teknik yang kompleks. Ia boleh jadi teknik biasa yang kita tak perasan!

5 sebab kenapa anda wajib dapatkan ebook/video FOREX SEBENAR

1. ditulis dalam bahasa melayu mudah. Melayu, cina, india, bumiputera semua boleh faham apa yang disampaikan .

2. Banyak teknik-teknik killer yang boleh buat anda profits! Contoh, teknik gap trading (ini salah satu contoh teknik killer!)

3. Boleh dapat beratus-ratus pips untuk setiap trade . Lebih cool kalau satu trade boleh untung 100pips berbanding 10 trade dapat pips yang sama kan..

4. Tak faham boleh ulang sampai lebam. Ini bezanya kalau kita pergi kelas @ seminar, bila balik je, kita lupa hampir separuh dari ilmu tu. So adanya video ni adalah terbaik untuk ulangkaji sampai faham.

5. harga tak mahal pun.. Ramai yang kata RM397 RM498 mahal. Bagi saya ia murah kerana ini adalah pelaburan ilmu seumur hidup. Kalau anda ambil keputusan untuk jadi trader forex seumur hidup, adakah harga ini mahal? Anda belajar universiti pun RM20,000 pinjaman ptptn.

So boleh fikir sendiri. Jangan pandang ia hanya sebagai ebook, tapi pandanglah ia sebagai satu jambatan ke arah kebebasan kewangan . Ini pelaburan berbaloi!

** yang tak syok nya, harga dah dinaikkan beberapa kali (serius tak tipu) Saya sendiri milikinya pada harga RM2XX dulu, tapi setiap kali update, pembeli-pembeli lama dapat update percuma. Jangan tunggu harga RM790  baru nak beli….

Beli TEKNIK FOREX SEBENAR DISINI
www.forex-sebenar.com