Tips Ini Je Dah Bantu Ramai Trader Malaysia Trade Dengan Tenang. Jemput Baca

Salam sejahtera. terima kasih kerana membaca. saya pasti anda merupakan trader forex sama ada sudah lama atau baru

Persoalannya, adakah kita trader yang buat duit dalam forex? bagus
atau adakah kita trader yang bakar duit dalam forex? …

Kat sini saya share pada anda , satu tips supaya anda tak margin call atau total loss dengan cepat

Sharing saya ini adalah premium. Jika anda pegang konsep ni kuat kuat, insyaallah. Modal anda mampu bertahan lama

SENTIASA LETAK STOP LOSS YANG RELEVEN

stop loss adalah wajib dalam forex. ia akan buatkan anda tenang .Jangan sibuk kira kalau untung. kira dulu “kalau” rugi,
berapa kerugian anda ..

Stop loss yang dicadangkan adalah 30pips. Maksimum 50 pips

Kat sini saya bagi contoh jelas.

CARA LETAK STOP LOSS
Boleh nampak tak. Sekarang , bila anda dah buka entry, anda siap siap dah tahu,

“hari ni kalau aku rugi, 3 USD akan hangus. Manakala jika untung 6 usd akan jadi milik aku.”

Kan lebih tenang macam ni

TAKE PROFIT BOLEH NEGO, STOP LOSS TAK BOLEH YE.

Kalau anda dah buat STOP LOSS, tapi TAKE PROFIT anda tak buat lagi
“nak tengok sejauh mana market boleh pergi,” tak ada masalah..

Yang penting, kena tahu berapa risiko rugi setiap hari

JIKA ANDA BERMODAL 100USD, lihat sini

33 kali loss baru habis modal forex

Anda ada peluang untuk 33 kali rugi, baru lah 100 usd anda akan habis. Sempat lah anda berlatih teknik yang anda tahu.

——

Jika belum ada teknik yang sesuai, atau masih tercari cari teknik yang sesuai, boleh dapatkan panduan TEKNIK FOREX SEBENAR .

“saya suka anda tahu tentang TEKNIK FOREX SEBENAR tanpa was was”

sedikit tentang TEKNIK FOREX SEBENAR @ TFS

  • sudah dimiliki oleh 13,000 forex trader di malaysia, brunei, dan singapore
  • dalam bentuk dvd dan buku ditulis oleh KHALID HAMID
  • khalid hamid, sudah 10 tahun dalam bidang forex, FULL TIME TRADER.
  • mencapai kebebasan kewangan dalam forex, buat duit 700,000usd seminggu (dengan money management yang ketat iaitu sekitar 3-5% sahaja modal (* hasil berbeza mengikut modal dan kefahaman , serta latihan.)
  • jangan risau, semua teknik didedahkan tanpa selindung.
  • sekarang dalam edisi ke 6 & dalam proses menyiapkan edisi kemaskini TFS7 iaitu edisi TERAKHIR
  • tak perlu win setiap trade untuk dapat net profit.
  • trade 10 kali, hanya perlu 4 kali betul. anda pun boleh buat lebih bagus dari ni..
  • panduan lengkap A-Z. jika masih tak tahu apa apa tentang forex pun, boleh dapatkannya
  • nanti anda akan diserap ke dalam group ahli TFS untuk analisis harian serta perkongsian

Yang dah “pro” dan “lama” dalam forex tapi masih belum mampu widraw konsisten, pun boleh dapatkannya kat sini PANDUAN FOREX SEBENAR

Rendahkan ego untuk terima ilmu baru.

Tak ada guna kita 10 tahun dalam forex, jika tiap bulan kita kembali deposit sebahagian gaji

Tak ada guna kita sembang kencang di kedai makan tentang untung beratus pips, padahal nasib semata mata

NAIK TURUN CARTA FOREX, ADA CERITA SEBALIKNYA
Memang kalau teka pun, pasti ada betul kan. Kadang kadang dari 10kali kita entry, ada masanya kita betul 5kali, atau 4 kali., walaupun kita tak pandai.

Itulah keistimewaan dan kecelakaan forex. Bila tak pandai pun boleh “membiru” , mula lah trade seminggu nak jadi SIFU.

Jangan macam tu. kita belajarlah dari mereka yang sudah “PROVEN” hidup 100% duit forex. baru lah dapat result yang betul

Ada orang kata google pun boleh ilmu forex ni. Betul tu. tapi kalau nak “BERGURU” dengan TFS, ia akan memudahkan anda.

Belajar dengan orang yang betul membawa kepada hasil yang betul

** beli sekarang anda akan dapat 2 version
1. versi digital TFS 6 (boleh didownload)
2. versi buku & dvd TFS7 (akan di pos ke alamat anda nanti)
ANDA DAPAT 2 VERSION PADA 1 HARGA SAHAJA!

FULL AKSES TEKNIK FOREX SEBENAR DISINI

*tiada paksaan untuk membeli TFS, semoga tips yang diberi dapat dimanfaatkan sebaiknya.. wassalam

TOLONG SHARE, SEMUA FOREX TRADER BOLEH DAPAT 60% SEBULAN!

Haiii..

macamana nak untung 60% sebulan dalam forex?? SEMUA ORANG BOLEH, YA! SEMUAAAAAA….

saya nak share bagaimana anda boleh untung 60% sebulan secara santai dengan sangat detail

kalau anda berpegang dengan ilmu ini sahaja, saya rasa semua orang mampu dapat 60% sebulan dari forex.

kebanyakkan orang memang mampu dapat 100% sebulan, malah 100% sehari tidak mustahil juga.

ada yang sekadar teka-teka terus dapat profit 100% PROFIT. modal 100usd terus untung 100usd lagi. powerr!

betul, tapi hari hari ke boleh dapat macam tu? kalau hari rugi pula macamana tu?? margin call kah? hahaha

jadi kalau boleh saya tak nak lagi la trader trade macam tu. saya nak trader biar ada SOP yang ketat. kalau boleh, saya nak trader DEPO sekali je, selebihnya biarlah WIDRAW. tak sedap lah kalau terbalik, asyik DEPO

so dengan itu, fahamkanlah elok elok (kalau nak faham lagi teknik-teknik forex, boleh beli terus DVD dan buku forex terlengkap kat sini

sila faham sebetul betulnya ya, saya buat step by step. harap ada makhluk dapat manfaat darinya. insyaallah

jommmmm

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

OKAY, ini andaian. kalau anda modal 1000 usd, kira macam 1000usd lah..

 

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

SIMPLE, 60 USD SEBULAN

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

KAN.. Tanpa sedar, dengan kiraan macam ni pun anda dah untung lebih banyak dari pelaburan yang anda masuk.. tapi kenapa ramai trader masih tamak nak untung 100% sehari? fikir sama sama….

 

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

ilmu ini antara yang anda boleh dapat dalam DVD TEKNIK FOREX SEBENAR OLEH KHALID HAMID. sesiapa yang nak belajar trading forex dari a- z boleh beli dvd tu.

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

yang dah pandai (hari hari depo) tak payah beli. huhu…

okay… harap bermanfaat. kalau tak faham tolong tanya. sebab kiraan simple macam ni boleh menyelamatkan trader dari MC. kalau korang betul betul ikut macam ni, 33 kali loss baru MC.. okay tak?

kalau rasa 60 pips macam lambat, tak ada masalah pun nak ambik untung 30 pips je, buka la 0.20 lot atau 0.02 lot (tapi stop loss kena 15 pips) tapi entry kena cantikkk la

macam tu lah. tak boleh lagi detail dah, nak detail kena beli buku dan dvd.

beli dvd kat sini 

 

 

 

 

 

Betul Ke Boleh Profit 90% Dalam Forex?

Post ini saya ambil dari dalam group fb rahsia TEKNIK FOREX SEBENAR (TFS)  untuk pemilik sah TFS. Bacalah sehingga habis, semoga anda mendapat sesuatu

belum miliki TEKNIK FOREX SEBENAR?
beli disini www.forex-sebenar.com

“Salam semua. Post ni agak panjang. Bacalah kalau nak rasa sentap & motivated untuk berubah ya.

TEKNIK FOREX SEBENAR, DVD FOREX SEBENAR, BUKU FOREX SEBENAR, KHALID HAMID FOREX SEBENAR,
Syukur semalam dapat testimonial bagitahu win ratio beliau 80-90% (profit 8-9 daripada 10 trades). Semakin hari semakin ramai yang berjaya. Memang itulah niat saya semasa mula menghasilkan TFS pada tahun 2009, kerana pada masa itu tak banyak sumber rujukan untuk forex trader. Sehingga ke hari ini sudah lebih 14,000 trader mendapatkan TFS. Alhamdulillah…
.
Ada yang tanya, “semua yang belajar TFS ni berjaya ke?”. Saya tak akan hipokrit atau BS anda. Saya akan terus terang cakap TIDAK. Adakah ianya sesuatu yang memalukan? Juga TIDAK. Ini adalah lumrah dalam apa jua bidang dalam dunia. HANYA 5% SAHAJA YANG AKAN BERJAYA, 95% AKAN JADI LOSER.
.
Contohnya di sekolah, kelas ada 40 orang, anda rasa berapa orang yang akan dapat no 1-5? Tentulah 5 orang sahaja, kan? Anda rasa yang no 1-5 ni usaha, sikap, tabiat dan perangai dia sama tak macam yang dapat no 36-40 tu? (5 yang terakhir). Kenapa boleh ada hasil yang berbeza walhal cikgu, buku, dan mereka belajar dalam kelas yang sama? Anda semua dah pernah bersekolah, tentu anda tahu jawapannya kan?
.
Kat office pun sama jugak. Pekerja cemerlang VS pekerja teruk ada bezanya. Yang cemerlang ni datang kerja awal, balik kerja lewat. Kerja semua dia boleh tolong walaupun bukan termasuk dalam JD dia (job description). Yang teruk, datang paling lewat tapi balik paling awal. Kerja semua nak berkira. Harta ofis buat macam harta sendiri. Tiap kali Isnin atau sehari sebelum / selepas cuti perayaan selalu MC. Betul?
.
Forex trading ni pada saya bisnes yang paling mudah dikawal. Ia hanya mempunyai satu sahaja punca kegagalan atau kejayaan, iaitu DIRI ANDA SENDIRI. Anda hanya perlu “berperang” dengan diri anda sendiri. Ia jauh lebih mudah berbanding perlu “berperang” dengan pekerja, supplier, pelanggan dan tuan kedai. Saya pernah buka cafe saya tau lah. Tapi saya tahu risiko saya. Saya dah tak sanggup dan naik menyampah, maka saya jual cafe tu kepada orang lain pada harga RM20k. Saya tak rugi banyak pun, tapi lega dia memang wow! Terasa seperti batu yang besar diangkat daripada bahu saya. Tiada lagi kerisauan setiap awal pagi mendapat Whatsapp / SMS daripada staff “salam bos. maaf mengganggu. saya tak dapat datang kerja hari ini”.
.
Saya ada kenal seorang pengusaha cafe hipster di Batu Caves. Beliau dah habis lebih RM300k untuk renovate & deposit sewa cafe tersebut. Duit cash woo. Disebabkan duit habis terlalu banyak, cafe beliau sampai takde signboard sebab duit dah kering. Banyak perbelanjaan “tak disangka”. Nak jimat bajet punya pasal, beliau dan partner lah owner, mereka lah barista, mereka lah waiter, mereka lah tukang cuci, senang cerita semua mereka buat sendiri lah. Beliau dah lama tak ambil gaji, sebab sales tak memberangsangkan. Owner pun takde gaji, macam mana nak upah pekerja kan?
.
You know what is the worst part? Tak sampai pun 6 bulan beroperasi, ada satu lagi cafe hipster dibuka selang beberapa kedai dari beliau! Cafe tersebut berjenama, lebih cantik, lebih visible dan menawarkan lebih banyak menu. Harga pun lebih berpatutan. So, dah lah sales beliau teruk, sekarang ni makin teruk jadinya!
.
Anda sanggup ke buat bisnes macam tu? Rela melalui kepayahan sebegitu? Melabur wang yang banyak kepada sesuatu yang entah bila akan breakeven? Anda ada masa ke nak juggle antara kerja tetap dan part time bisnes like that? Dalam forex ni tak ada persaingan. Tak perlu pekerja. Tak ada supplier. Tak ada tuan kedai. Tak perlu pelanggan. Malah anda boleh bermula dengan modal yang minimum. Mereka tak dapat nak melingkupkan bisnes anda, seperti seorang pelanggan yang viral kan spaghetti mereka ada cicak di dalamnya (contoh). Tell me what other business that is greater than this? Buatlah bisnes apa pun. Ia sentiasa akan melibatkan banyak pihak, maka keberjayaan anda juga bergantung kepada banyak faktor lain. Pening weiiii…
.
You see, buat bisnes apa pun it takes time to fly! Forex trading kalau dibuat secara sistematik & follow the rules, $100 boleh jadi $10,000 dalam masa 10 bulan sahaja! Why do people fail? Simple. Sebab majority trade sebab NAK DUIT SEGERA! Hari ni depo $100 esok dah nak withdraw $1000. Tak reti nak sabar. Kalau dah lingkup cepat sangat bila masa anda boleh belajar untuk memahami & menguasainya? Awal-awal forex ni cukuplah sekadar profit dan loss banyak kali untuk anda belajar memahami selok beloknya. Dah faham, dah kuasai, dah konsisten, segalanya akan jadi mudah lepas tu. Forex bukan tempatnya kalau nak cepat kaya. 10 bulan bukan lama pun. Cuba bagitahu saya, anda kerja berapa tahun baru naik pangkat?
.
Sekarang ni ramai dah sifu-sifu yang mengajar dalam forex. Oma Ally BBMA, Mansor Sapari, Zamrin Atuk Pemalu, Fibo Musang, Fibo Panda, Dr Fourex dan ramai lagi. Kalau anda dah belajar TFS tetapi masih tak dapat profit secara konsisten, mungkin kaedah trading seperti ini tidak sesuai dengan “trading personality” anda. Ia sesuatu yang amat sukar diubah. Jika anda trade melawan nature (sifat semulajadi) anda, anda akan struggle. Saya ajarkan trade cara santai, tetapi mungkin jiwa anda jenis agresif (scalping, layered entry, suka collect pips sikit sikit dsb).
.
Kalau macam tu, saya syorkan anda EXPLORE KAEDAH LAIN. Belajarlah dengan sifu-sifu lain. Mungkin anda menemui sinar atau harapan baru dengan mereka. Nak cakap pasal teknik, SEMUA TEKNIK BOLEH BUAT DUIT. Cuma, adakah ia serasi dengan anda atau tidak?
.
Tapi, janganlah baru test seminggu kena 2-3x loss dah merajuk. Janganlah kena 1x loss terus kata tu teknik sampah. Anda yang sampah sebenarnya! At least 3 bulan lah (sebab dalam tempoh tersebut TFS masih dalam tempoh money-back-guarantee). The best is 6 bulan. Dalam tempoh tersebut, anda perlu kiralah berapa profit berapa loss. Jangan la harap semua trade anda tu profit. TAK ADA TEKNIK YANG PERFECT DALAM DUNIA! Teknik atau strategi apa pun dalam dunia, ada TRADING RULES yang perlu anda patuhi.
.
Bukan asal buka MT4 je nak sebat entry! Kenalah tunggu apa yang dipanggil SETUP. Dah ada setup, wait for the confirmation signal. Then baru entry. Bukan main hantam saja woiiii!
.
Siapa pun yang ajar, mereka pun takde magic nak bagi anda berjaya. Mereka juga ada students yang berjaya dan gagal. Kenapa dalam dunia ni 5% sahaja yang berjaya? Because of ATTITUDE. 95% si gagal tak sanggup buat apa yang 5% si berjaya ni buat.
.
Sebelum join kelas beribu-ribu, check dulu attitude anda. Adakah anda sudah cukup berusaha? Have you done enough? Have you exerted all options and avenues? Have you done everything you need & what it takes? Bukan apa, saya kena tanya sebab ada je yang beli TFS ni tak buka lagi sampai sekarang. Ada yang baca sekerat jalan. Kalau attitude malas macam ni masuk kelas puluh ribu pun tetap tak jadi apa gak.
.
Ada je “program kejayaan” yurannya lebih RM60k tapi peserta nya still sama je sebelum & selepas program tu. Anda rasa yuran mahal ni semua pesertanya bagus & komited ke? You’re dead wrong dude!
.
Kalau attitude anda bagus, barulah anda boleh consider pergi kelas ribu-ribu. Pada saya max pun RM5k sahaja lah. Lebih dari tu adalah BS. Nak ambik kesempatan je tu. Rajin-rajinlah search di google untuk buat background check. Ramai scammer sekarang ni, hati-hati. Ramai yang tampil nak mengajar tu bagus, tapi kalau ajar benda merepek & hilang lepas collect yuran itu memang kurang ajar.
.
Look guys, there’s only so much I can do. Saya dah sediakan panduan dan buat postings dalam group dari semasa ke semasa. Ada pertanyaan saya & assistant akan jawab dalam email & PM. Ada 6 analysts yang consistently posts tips dalam ni. Mereka semua traders yang berkaliber dan bukan calang-calang. Kalau sempat saya komen terus dalam posts. Trading ni kena banyak self-study. Ye lah, hanya ada anda dan market kan? Panduan dah disediakan, so kena rajinkan dirilah untuk hadam dan praktikkan. Ada soalan boleh direct tanya pada support. Setakat ni belum pernah lagi orang tanya dalam email / PM kami tak jawab.
.
Saya akan sambung semula buat coaching macam sebelum ni, dan seminar dalam perancangan. Ia khusus untuk mereka yang memerlukan tunjuk ajar secara face to face. . But please lah jangan expect ianya percuma yer. Group ni pun akan dijadikan group berbayar tak lama lagi (saya pernah umumkan dah sebelum ni). Saya pun dah banyak add value secara percuma dalam group ni melalui perkongsian ilmu & analisis secara berterusan sejak 2012. Group ni pun members sampai 7000+ tapi yang aktif dua tiga kerat saja. Jadi, biarlah mereka yang serius & mahu dibimbing sahaja yang kekal.
.
Saya dah pernah join kelas ribu-ribu, sedihnya group tu takde analisis langsung. Yang ada hanyalah iklan program & show off profits sahaja. Analisis before & after langsung takde. Penganjur & pengajar pun takde post apa-apa. So, I believe it is rightful for the member of this group to be charged a small fee. Tahukah anda ada coaching yang kena bayar RM1,000 untuk tanya 1 soalan? Yuran RM15k yang tak pernah dilihat pun analisis pengajarnya? Pernah dengar kelas selama 15 minit yuran RM6,000? Hehehe…
.
Yuran seminar / coaching ni pun tak boleh rendah sangat. Sebab kalau rendah orang ingat kelas sampah. Last-last yang ribu-ribu gak diorang join sebab persepsi masyarakat ialah mahal = bagus, murah = sampah. Bukan tak pernah saya buat kelas yuran rendah. Pernah dah dulu. Niat buat yuran rendah supaya ramai boleh join sampai penuh dewan. Rupanya tak ramai pun yang join. Ada sesetengah lokasi tu saya siap rugi lagi. Tak apa lah, pengalaman kan. Bila yuran dinaikkan barulah orang lebih confident nak join & pesertanya lebih ramai berbanding yang yuran rendah. Pelik tapi benar huhuhu…
.
As always saya menawarkan money back guarantee. Saya pun tak nak hidup dengan duit yang tidak diredhai. Biarlah sama-sama win-win. Apa yang anda bayar saya pastikan ianya jauh lebih bernilai berlipat kali gan(Y)
.
Dah 5 tahun TFS diwujudkan. Macam-macam jenis trader dah saya jumpa. Banyak buku saya dah baca. Banyak teknik saya dah kaji. Its all comes back to trading rules, dan bagaimana attitude anda dalam mengejar kejayaan. Buangkan sifat tamak. Target nak kaya dengan forex dalam tempoh 1 – 2 tahun. Anda tentu tak stress bila trade. Ni tak. Hari ni depo $100 esok nak withdraw $1000. Kena realistik lah akak2 & abang2 yer.
.
Best woo bila jadi trader ni. Tak perlu beri arahan, dan tak perlu menurut arahan. Ingat menurut arahan je stress? Memberi arahan pun stress tau. Tak caya cuba tanya boss atau majikan anda. Hahaha… Market forex adalah salah satu market terbaik untuk anda trade. Market lain samada terlalu laju atau terlalu perlahan. Forex is just nice
.
Sekian, terima kasih. Jangan putus asa. Do your best in everything you do. Selagi nyawa dikandung badan, berusalah untuk kehidupan yang lebih baik. Good things doesn’t come easy. That’s why you need to work hard & harder, smart & smarter!
..
Yang ikhlas dan mendoakan kejayaan anda,

www.forex-sebenar.com

TEKNIK FOREX SEBENAR EDISI 7, HARGA NAIK LAGI ??

TFS akan diupdate ke kali terakhir TFS 7? HARGA AKAN NAIK LAGI??

Salam semua..
ada beberapa perkara yang kami nak tekankan dalam post kali ini

forex sebenar, teknik forex sebenar, khalid hamid, panduan forex bahasa melayu, teknik forex paling betul , buku forex bahasa melayu, belajar forex, ilmu forex trading, dvd forex, forex sebenar,

1. TEKNIK FOREX SEBENAR VERSI 7?

Menurut pengasas forex sebenar Master Khalid Hamid, dalam post terbarunya dalam group rahsia pembelian TFS

“Selain itu, saya tengah fikir nak update TFS buat kali yg terakhir iaitu “TFS 7”. Nak rekod video2 baru, susun or tukar balik content yg saya fikir berisiko / tak
perlu. contohnya straddle news trading. dulu cantik, sekarang parokkk. Content review ni bukan proses yg singkat. Banyak prosesnya woo…”

Apa yang kami boleh jangkakan adalah ,setiap kali ada penambahan content, biasanya HARGA AKAN NAIK …
So kalau anda belum beli, boleh beli sekarang, sebab kalau ada update, akan dapat update PERCUMA…beli disini, klik link biru
www.forex-sebenar.com
2. GROUP TFS AKAN JADI GROUP BERBAYAR..
.
“TFS private group juga akan dijadikan group berbayar (dah pernah dimaklumkan sebelum ni), di mana akan ada seminar bulanan, webinar, dapat t-shirt
eksklusif dll. yuran mesra rakyat sahaja dan ada limit peserta. Bilangan analyst tetap akan ditambah utk memastikan pembelajaran berterusan dlm group tu
nanti. Takde lah group tu senyapppp je kan.”

Group berbayar nanti adalah option sahaja, di mana jika anda nak berada didalamnya, baru lah anda bayar (bayaran mungkin bulanan)

Kami percaya bayaran ini bukanlah untuk keuntungan namun ia adalah untuk mereka yang benar benar mahukan analisis harian. Ia boleh diibaratkan seperti anda
mendapat signal forex setiap hari dari team master khalid..

Secara keseluruhan , kami rasakan ini adalah penambahbaikan yang ditunggu tunggu oleh semua forex trader Malaysia. Disamping dapat ilmu forex A-Z dari
dvd dan buku FOREX SEBENAR, kini anda juga dapat dibimbing dengan analisis harian.

Jika masih belum beli tfs sekarang, (edisi 6), anda mungkin terpaksa bayar harga lebih mahal nanti.

(Ingat, FOREX SEBENAR edisi pertama 5 tahun lepas
hanya RM87, pembeli edisi pertama masih dapat update percuma sehingga hari ini walaupun sekarang harganya RM698)

BELI TERUS DISINI
www.forex-sebenar.com

Beli TFS Sekarang dan Berpeluang Menang Iphone 7!

Sebelum baca, sila cek tarikh hari ini…. (kalau 20hb november 2016- 30 november 2016, anda masih ada peluang)

offer teknik forex sebenar, forex sebenar, teknik forex sebenar, khalid hamid, buku forex, panduan forex, panduan forex bahasa melayu,

Salam sejahtera.

Khas kepada mereka yang belum beli TEKNIK FOREX
SEBENAR sahaja. Jika anda masih berkira kira nak beli atau tak, inilah masanya yang tepat!

Selama 10 hari bermula hari ini 20/11/2016 sehingga 30/11/2016, TEKNIK FOREX SEBENAR akan membuat cabutan bertuah kepada 3 orang pembeli untuk memiliki
IPHONE 7 (128gb) yang bernilai RM4299!

Syaratnya mudah sahaja.
buat belian di www.forex-sebenar.com

Jika anda terpilih sebagai pemenang bertuah, anda hendaklah ambil sendiri by hand di Kuala Lumpur.

Itu sahaja syaratnya kerana kami takkan pos barang yang bernilai tinggi seperti ini.

Anda diberi masa seminggu untuk datang dan collect hadiah jika anda yang terpilih. Jika anda tak datang menuntut hadiah, kami akan cari pemenang lain pula :)

Seramai 3 pemenang akan dipilih kali ini. Alang alang nak beli buku dan dvd teknik forex sebenar, baik beli sekarang. Kalau ada rezeki boleh menang iphone 7

Iphone yang dihadiahkan adalah edisi malaysia, 128gb .warna boleh pilih :) :) terhad kepada stock yang ada lah..

Beli sekarang, pembelian anda akan direkod untuk cabutan bertuah. Ingat,
hanya 10 hari ini sahaja akan dikira .

buat tempahan disini sekarang : www.forex sebenar.com

Dah letak Stop Loss, tapi broker tutup lebih daripada SL

 

belajar forex, panduan forex, forex malaysia, buku forex, dvd forex, belajar forex bahasa melayu, forex sebenar, teknik forex sebenar, khalid hamid,

Salam sejahtera.
Pernah tak terjadi , kita dah set STOP LOSS cantik cantik, tapi broker tutup lebih bawah/atas dari stop loss kita

Senang cerita, kita RUGI lebih beberapa pips dari apa yang kita sanggup. Malah bukan sahaja terjadi beberapa pips.

Pernah 30pips lebih atau 85pips lebih jauh dari yang kita set kan

Menurut Encik Khalid pengasas TFS, kejadian sebegini memang terjadi. Yang kurang best, hanya berlaku pada STOP LOSS, dan takkan berlaku pada TAKE PROFIT.  :(. Maknanya anda tak mungkin dapat extra pips dari Take Profit anda. hahahah.

Jadi jangan ingat anda dah set stop loss anda selamat 100%. Namun slippage bukan berlaku di kebanyakan masa, hanya pada waktu tertentu sahaja

Bilakah biasanya slippage terjadi???

1. Ketika news besar seperti NFP dan FOMC
2. Ketika pagi market open, hari isnin, dan anda ada floating position

Jadi, secara mudahnya, untuk elakkan diri dari terkena slippage ini adalah, jangan trade news, dan pastikan entry kita tutup siap siap sebelum market close hari sabtu sekitar 5 pagi tu..

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

Itulah langkah selamat sebagai trader untuk elakkan diri dari terkena slippage.
Jika anda ingin belajar forex sepenuhnya, boleh dapatkan ilmu lengkap forex sebenar
klik disini sekarang sementara harga diskaun masih ada www.forex-sebenar.com

Forex : Nak Buy atau Sell?

forex sebenar, khalid hamid, teknik forex sebenar, belajar forex dalam bahasa melayu, rahsia forex, teknik forex paling berkesan, teknik forex malaysia, buku forex,

Memang ramai yang boleh buat duit dengan forex trading, cuma TAK RAMAI  YANG MAMPU KONSISTEN!

Kebanyakannya hanya profit sekadar NASIB sahaja kerana dalam forex, sama ada anda rugi atau pun untung. itu sahaja kemungkinannya..

Jika kita untung sekadar nasib, ia ibarat kita sedang berjudi. Jika kita trade dengan ilmu, itu lah yang terbaik.

Dalam setiap entry yang kita akan buka, kita wajib ada REASON TO SELL, atau REASON TO BUY! Jika tiada, maka hala tuju trading kita masih tidak jelas dan sekadar teka teka.

Bayangkan sekarang kita berada di hadapan chart dan ingin membuat entry. Kita rasa nak BUY. Sila senaraikan mengapa kita ambil keputusan itu..

Adakah sebab trend sedang uptrend?
Adakah kerana ada bullish candlestick?

Atau kita mempunyai sebab sebab kukuh lain yang menyebabkan kita yakin posisi BUY adalah posisi yang tepat ketika ini.

Begitulah hakikatnya jika anda ingin konsisten. Sentiasa TAHU sebab
kenapa kita perlu ENTRY BUY atau ENTRY SELL , tak kisah pending order atau market execution

Teknik forex sebenar dah ajar semua tu. Anda hanya perlu hadam sampai faham. Tak faham ulang lagi baca buku dan tengok video.

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

Itulah antara kelebihan TFS dalam bentuk buku dan dvd (video) . Jika anda ke seminar
atau kelas, mungkin info yang disampai kan sedikit sebanyak terlepas pandang.

Jika dalam bentuk dvd dan buku seperti TFS, semuanya boleh
ulang sehingga faham.

Untuk yang serius nak jadi trader forex FULL TIME, klik sini untuk buat tempahan TEKNIK FOREX SEBENAR

Jika MODAL USD1000, anda boleh senang senang untung USD600

Salam sejahtera trader forex malaysia,
berapa kah modal untuk trade forex yang releven?

 

video teknik forex sebenar, teknik forex, forex sebenar, khalid hamid, video forex bahasa melayu, panduan forex,

hal ini sangat subjektif sebenarnya. ada orang banyak modal, so dia boleh mula dengan modal yang banyak

.

.

Ada orang tak ada banyak modal. so boleh mula dengan modal yang sedikit, tiada masalah

.

.

Dengan menggunakan teknik forex sebenar, anda boleh jadikan nilai ini sebagai kira kira untuk bermula

sama ada untuk besarkan skala atau kecilkan bergantung modal anda

Dengan teknik forex sebenar yang akan diajar dalam dvd & buku : (semua orang pasti boleh lakukannya

MODAL UDS1000
trade 10 kali trade seminggu
dengan kadar win 5 loss 5,
anda boleh untung bersih 600USD sebulan

Jika anda modal kecil , kira dengan statistik ini, kecil kan modal dalam kiraan ini.. Adakah anda rasa semua ini susah dicapai? Adakah selama ini jika anda buka 10 trade, anda dapat result sama seperti ini (win 5 loss 5) ?

Atau adakah anda lebih bagus win 7 loss 3. Atau mungkin 8 , 2 ?

Bagaimana?
Saya tak dapat nak cerita sedetail detail nya disini kerana melanggar hakcipta terpelihara . Jika anda berminat dan nampak betapa besarnya potensi buat duit dengan pasaran forex,

KLIK SINI UNTUK PANDUAN LENGKAP TEKNIK FOREX SEBENAR

REVIEW : baca sebelum beli TEKNIK FOREX SEBENAR by Khalid Hamid

salam sejahtera

ini adalah review sejujurnya dari saya sebagai pembeli TEKNIK FOREX SEBENAR (pakej dvd & buku) , khas kepada mereka yang masih berfikir-fikir untuk membeli teknik forex sebenar daripada Encik khalid hamid atau abang lid, sila baca teliti

Dari segi kualiti buku & dvd
Kualiti yang terbaik. Buku kertas tebal, memang tahan lasak , full colour. 2 buku, 1 trading journal , dan 1 dvd, set lengkap untuk bantu anda fahami forex. Dengan adanya buku, tak perlu duduk depan komputer berjam-jam untuk baca PDF, dengan ada DVD, tak perlu nak download video hampir 20 tu. Untung sekarang ada versi fizikal (dvd & buku), dulu download satu persatu dengan internet slow , ebook pun kena print sendiri beratus ratus muka surat :( Untung siapa yang beli sekarang, semua dah mudah

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

Dari segi kontent
Lengkap. Jika anda memang orang baru, yang tak pernah tahu apa-apa pasal forex, baru dengar sekali dua, anda mungkin ambil masa seminggu ke 2 minggu untuk habiskan baca & tengok SEHINGGA FAHAM semua video & buku. Sebab video ada hampir 20, dan kalau sekali dengar je memang blur lagi .Istilah istilah forex pula masih sangat baru bagi anda. Nak habiskan dalam sehari, jangan mimpi boleh faham semua. Tapi kalau nak habis kan dalam sehari jugak, cari hari cuti.

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

Untuk forex trader yang dah tahu serba sedikit, dah banyak lost( ramai ni) , dah tahu banyak istilah forex agak senang untuk anda faham TFS ni. Sebab tak perlu recap kat buku setiap kali Encik Khalid sebut ” bearish , bullish, buy limit, sell stop , breakout, CRS , SNR . hammer, beob, long, short, breakeven, stop loss, market excution , ” Jadi fokus anda hanya faham teknik tfs, kenal CRS, cari zon SNR dan lain lain. Teknik-teknik killer juga akan jadi mudah untuk anda faham.

Dari segi harga
ok, ketika edisi pertama teknik forex sebenar, tak silap harga RM80 lebih, masa tu ada ebook je (baca kat komputer dalam bentuk PDF) . Saya masih ingat, lepas tu harga naik seiring dengan kontent yang bertambah. Versi 1, versi 2, versi 3 , sampai versi 5, lepas tu dah tak panggil ikut versi lagi , just panggil TEKNIK FOREX SEBENAR je. Yelah, bayangkan kalau sampai versi 68, tak ke penat nak kira .hahaha. So, sekarang kalau kira sekarang versi 6 la, harga sekarang RM698

harga forex sebenar, teknik forex sebenar, review teknik forex sebenar, .

Mahal ke tak? Ia subjektif pada orang. Bagi orang yang bergaji RM900, jadi mahal, dan nampak mahal kat situ. Tapi jika seseorang yang memang niat nak jadi forex trader SEUMUR HIDUP, harga ni sangat murah.

Bayangkan ilmu ni boleh guna seumur hidup. Senang cerita, bila dah faham TEKNIK FOREX SEBENAR ni, duk ulang ulang je la sampai bila bila, sebab ia ilmu yang relevan sepanjang zaman. (bank pun guna teknik macam ni. Mereka ikan paus, guna teknik ni, kita ikan bilis, takkan nak menongkah arus! ) kita follow je ok.

Okay sekali lagi mahal ke tak RM698? Kalau bagi orang yang just nak try try buat duit, kot kot boleh duit tepi dengan forex, mesti rasa agak mahal la. Tapi kalau fikir sedalamnya, ia berbaloi. Panduan A – Z. Dari tak pandai, boleh pandai. Bayangkan lepas ni, tengok candlestick dekat chart terus boleh agak nak sell ke nak buy, berapa nak target untung, macamana nak kurangkan risiko rugi, semua tu ada dalam TEKNIK FOREX SEBENAR

RM698 ( konfem naik lagi lepas ni) tak mahal . Sebab forex boleh jadi kareer anda nanti. Sebab forex boleh jadi kareer anda nanti. Sebab forex boleh jadi kareer anda nanti. (ULANG 3 KALI, semoga makbul)
Sebab belajar ambil ijazah pun RM20,000 habis kat ptptn je. So mahal ke tak RM698 ni? Bagi saya, berbaloi dengan wang anda. Lepas ni dah pandai buat untung dengan forex, boleh berhenti kerja. Bila orang tanya “ko kerja apa bro, tak nampak gi ofis pun,? ”
” Fulltime forex trader boss” – berangan dulu . kah kah

Dari segi support
Yang ni tak ada dalam DVD & BUKU, tapi ada dalam group support di facebook untuk pembeli yang sah. Dalam ni ada 6000 forex trader. Bukan En Khalid sahaja, trader-trader lain juga sangat aktif kat sini. Hari-hari ada perbincangan, ada analisis, ada yang minta tunjuk ajar , ramai yang sudi tolong. Yang dah pandai share analisis, yang baru boleh minta tunjuk ajar dari senior. Macam satu big family forex trader. So tak la terkial kial & mereput sorang sorang kat rumah tu kalau ada tak faham..

group rahsia teknik forex sebenar, khalid hamid, teknik forex sebenar,

Update percuma sepanjang hidup!
Kat sini bermaksud, jika forex sebenar terus menambah baik kontent yang ada (mostly penambahan video penerangan) , harga mungkin akan naik lagi. So siapa yang dah beli sebelum sebelum ni ,akan dapat UPDATE PERCUMA. Bayangkan, yang beli pada harga RM87 pada 5 tahun lepas, sampai sekarang dapat update percuma (versi 6) . Yang beli sekarang harga RM698 pun akan dapat jika ada update nanti. So siapa yang untung? Yang beli awal la.

Pesanan ringkas : Kalau belum beli, sila beli sebelum harga naik lagi (ringkas je)
beli sini :www.forex-sebenar.com

Anda sedang google & cari panduan forex lengkap dalam bahasa Melayu?
Pencarian anda terhenti disini. Tahniah

Sebelum itu, jika anda belum tahu, TEKNIK FOREX SEBENAR adalah satu satunya panduan yang tak ada upsale! Maksudnya kat sini, bila dah beli DVD&BUKU (offer sekarang, dapat dalam bentuk dvd & buku, sebelum ni hanya ebook dan video digital sahaja) , anda dah dapat ilmu lengkap.

Sebelum anda beli PAKEJ TEKNIK FOREX SEBENAR , kami akan bagi 5 sebab kenapa panduan ini akan jadi panduan terakhir forex anda 😉

TEKNIK FOREX SEBENAR, FOREX SEBENAR, KHALID HAMID, EBOOK TEKNIK FOREX SEBENAR,

1. FOREX SEBENAR tak ada upsale
Ya, tak ada seminar , atau personal coaching, kerana segala rahsia forex kami dedahkan dalam panduan ini. YA SEMUA SEKALI. tak ada nak sembunyi apa apa lagi. market forex luas, tak habis makan kalau semua dari kita kaut dari nya sikit sorang

TEKNIK FOREX SEBENAR, FOREX SEBENAR, KHALID HAMID, EBOOK TEKNIK FOREX SEBENAR,

2. RELEVEN SELAMA LAMANYA
Yang paling best, teknik yang anda akan pelajari dalam TEKNIK FOREX SEBENAR ini adalah panduan yang RELEVEN SELAMA LAMANYA, bukan untung sekejap dan rugi sekejap. Teknik yang sama anda boleh guna berulang ulang untuk kaut keuntungan dari market forex yang bernilai bilion dolar sehari

TEKNIK FOREX SEBENAR, FOREX SEBENAR, KHALID HAMID, EBOOK TEKNIK FOREX SEBENAR,

3. DAH 13,000 ORANG MEMILIKINYA SEJAK 5 TAHUN LEPAS
FOREX SEBENAR bukanlah nama baru dalam dunia forex trading di malaysia. Panduan ini dah bantu ramai rakyat malaysia , brunei & singapore untuk jadi trader yang berjaya

TEKNIK FOREX SEBENAR, FOREX SEBENAR, KHALID HAMID, EBOOK TEKNIK FOREX SEBENAR,

4 ADA SUPPORT GROUP FB YANG AKTIF
Ada lebih 6000 forex trader yang selalu share tips. Jika anda masih baru, anda boleh share analisis anda untuk sama sama improve! Jangan risau atau segan, group ini sangat aktif dan supportive.

TEKNIK FOREX SEBENAR, FOREX SEBENAR, KHALID HAMID, EBOOK TEKNIK FOREX SEBENAR,

5. ADA YANG DAH JADI JUTAWAN DENGAN TEKNIK YANG DIGUNAKAN DALAM PANDUAN FOREX SEBENAR
Bukan mustahil untuk jadi jutawan dengan teknik forex sebenar. anda hanya perlu ilmu yang betul. Selepas faham sepenuhnya, anda gunakan teknik yang sama berulang ulang kali

Kami faham jika anda dah banyak beli panduan forex yang lain. Tapi apa yang berbeza, kami menawarkan pulangan wang 100% jika anda tak puas hati dengan kandungan yang kami sampaikan 

Jika anda memang mengidamkan nak jadi FULL TIME TRADER , anda boleh dapatkan DVD & BUKU teknik forex sebenar DISINI