Tips Ini Je Dah Bantu Ramai Trader Malaysia Trade Dengan Tenang. Jemput Baca

Salam sejahtera. terima kasih kerana membaca. saya pasti anda merupakan trader forex sama ada sudah lama atau baru

Persoalannya, adakah kita trader yang buat duit dalam forex? bagus
atau adakah kita trader yang bakar duit dalam forex? …

Kat sini saya share pada anda , satu tips supaya anda tak margin call atau total loss dengan cepat

Sharing saya ini adalah premium. Jika anda pegang konsep ni kuat kuat, insyaallah. Modal anda mampu bertahan lama

SENTIASA LETAK STOP LOSS YANG RELEVEN

stop loss adalah wajib dalam forex. ia akan buatkan anda tenang .Jangan sibuk kira kalau untung. kira dulu “kalau” rugi,
berapa kerugian anda ..

Stop loss yang dicadangkan adalah 30pips. Maksimum 50 pips

Kat sini saya bagi contoh jelas.

CARA LETAK STOP LOSS
Boleh nampak tak. Sekarang , bila anda dah buka entry, anda siap siap dah tahu,

“hari ni kalau aku rugi, 3 USD akan hangus. Manakala jika untung 6 usd akan jadi milik aku.”

Kan lebih tenang macam ni

TAKE PROFIT BOLEH NEGO, STOP LOSS TAK BOLEH YE.

Kalau anda dah buat STOP LOSS, tapi TAKE PROFIT anda tak buat lagi
“nak tengok sejauh mana market boleh pergi,” tak ada masalah..

Yang penting, kena tahu berapa risiko rugi setiap hari

JIKA ANDA BERMODAL 100USD, lihat sini

33 kali loss baru habis modal forex

Anda ada peluang untuk 33 kali rugi, baru lah 100 usd anda akan habis. Sempat lah anda berlatih teknik yang anda tahu.

——

Jika belum ada teknik yang sesuai, atau masih tercari cari teknik yang sesuai, boleh dapatkan panduan TEKNIK FOREX SEBENAR .

“saya suka anda tahu tentang TEKNIK FOREX SEBENAR tanpa was was”

sedikit tentang TEKNIK FOREX SEBENAR @ TFS

  • sudah dimiliki oleh 13,000 forex trader di malaysia, brunei, dan singapore
  • dalam bentuk dvd dan buku ditulis oleh KHALID HAMID
  • khalid hamid, sudah 10 tahun dalam bidang forex, FULL TIME TRADER.
  • mencapai kebebasan kewangan dalam forex, buat duit 700,000usd seminggu (dengan money management yang ketat iaitu sekitar 3-5% sahaja modal (* hasil berbeza mengikut modal dan kefahaman , serta latihan.)
  • jangan risau, semua teknik didedahkan tanpa selindung.
  • sekarang dalam edisi ke 6 & dalam proses menyiapkan edisi kemaskini TFS7 iaitu edisi TERAKHIR
  • tak perlu win setiap trade untuk dapat net profit.
  • trade 10 kali, hanya perlu 4 kali betul. anda pun boleh buat lebih bagus dari ni..
  • panduan lengkap A-Z. jika masih tak tahu apa apa tentang forex pun, boleh dapatkannya
  • nanti anda akan diserap ke dalam group ahli TFS untuk analisis harian serta perkongsian

Yang dah “pro” dan “lama” dalam forex tapi masih belum mampu widraw konsisten, pun boleh dapatkannya kat sini PANDUAN FOREX SEBENAR

Rendahkan ego untuk terima ilmu baru.

Tak ada guna kita 10 tahun dalam forex, jika tiap bulan kita kembali deposit sebahagian gaji

Tak ada guna kita sembang kencang di kedai makan tentang untung beratus pips, padahal nasib semata mata

NAIK TURUN CARTA FOREX, ADA CERITA SEBALIKNYA
Memang kalau teka pun, pasti ada betul kan. Kadang kadang dari 10kali kita entry, ada masanya kita betul 5kali, atau 4 kali., walaupun kita tak pandai.

Itulah keistimewaan dan kecelakaan forex. Bila tak pandai pun boleh “membiru” , mula lah trade seminggu nak jadi SIFU.

Jangan macam tu. kita belajarlah dari mereka yang sudah “PROVEN” hidup 100% duit forex. baru lah dapat result yang betul

Ada orang kata google pun boleh ilmu forex ni. Betul tu. tapi kalau nak “BERGURU” dengan TFS, ia akan memudahkan anda.

Belajar dengan orang yang betul membawa kepada hasil yang betul

FULL AKSES TEKNIK FOREX SEBENAR DISINI

*tiada paksaan untuk membeli TFS, semoga tips yang diberi dapat dimanfaatkan sebaiknya.. wassalam

5 Sebab Kenapa Pilih Forex Sebagai Kerjaya

Post ini mungkin agak peribadi , namun ia mungkin juga menjadi sebab kenapa anda harus jadikan forex sebagai kerjaya.

5 Sebab Anda Perlu Pilih Forex Sebagai Kerjaya

forex sebenar, panduan forex, teknik forex sebenar encik khalid hamid, khalid hamid, forex bahasa melayu

1. Tak Makan Masa, tenaga dan usaha yang banyak
– pernah tak anda kerja di restoran makanan segera? gaji kerja di sana biasanya RM4 sejam. Anda berhempas pulas seperti mana sekali pun , gaji anda terhad kepada berapa jam anda kerja. Jika dengan forex, anda hanya perlu klik klik sahaja tak sampai satu jam setiap hari untuk mendapat pendapatan yang lumayan

forex sebenar, panduan forex, teknik forex sebenar encik khalid hamid, khalid hamid, forex bahasa melayu

2. Boleh Dilakukan Di Mana Mana Sahaja
– Forex sebenarnya boleh dilakukan secara online dan hanya perlukan komputer dan internet. Kini ┬átrading forex juga boleh dilakukan menggunakan telefon bimbit. Anda tidak perlu risau kerana anda tetap boleh trade forex walaupun ketika bercuti di mana mana sahaja

forex sebenar, panduan forex, teknik forex sebenar encik khalid hamid, khalid hamid, forex bahasa melayu

3. Tidak memerlukan pihak ketiga untuk menentukan kejayaan anda
-dalam forex , hanya ada satu faktor kejayaan iaitu DIRI SENDIRI. Kita tidak bergantung kepada orang lain untuk menentukan sama ada kita rugi atau untung. yang kita perlu ada hanyalah ILMU FOREX YANG SEBENAR untuk berjaya

forex sebenar, teknik forex sebenar, panduan forex sebenar, panduan forex bahasa melayu

4. Market 2 hala, dan risiko terhad
– dalam forex , kita boleh mendapat untung ketika harga naik, dan ketika harga turun. Ia tidak seperti pasaran lain yang mana anda hanya boleh untung apabila harga naik sahaja. Selain itu, risiko adalah terhad kepada berapa yang anda laburkan sahaja. Ini berbeza dengan saham dimana anda boleh rugi melebihi dari apa yang anda ada apabila anda menggunakan SHARE MARGIN FINANCING (pinjaman untuk membeli saham)

forex sebenar, panduan forex, teknik forex sebenar encik khalid hamid, khalid hamid, forex bahasa melayu

5. Potensi Keuntungan Lumayan Dalam Tempoh Singkat
-dalam forex 100% untung tak mustahil. 20% – 30 % sebulan adalah munasabah untuk dicapai. bayangkan jika anda dapat untung 20% sebulan, ia sudah cukup banyak kerana syarikat pelaburan saham seperti bank hanya memberi 10% SETAHUN.

Yang paling best, tak perlu tunggu setahun untuk dapat untung dapat untung dari pada pasaran FOREX, hari hari pun boleh. Modal bermula pun rendah serendah 20usd.

Itu lah antara sebab kenapa anda perlu pilih forex sebagai KERJAYA. Jika anda ingin menjadikan forex sebagai kerjaya, miliki ilmu forex dari basic sehingga advance ,TEKNIK FOREX SEBENAR ENCIK KHALID HAMID . Klik sini untuk pembelian. FREE DVD & BUKU untuk yang TERAWAL

TIPS UNTUK TRADER FOREX

Beberapa soalan mungkin bermain di minda seorang trader yang baru. Trader forex yang baru mungkin belum faham sepenuhnya apa itu pips, lot, margin, take profit, stop loss, bearish, bullish,.. Ambil masa untuk fahami semua itu sebelum anda terjah market forex

Forex boleh jadikan anda kaya dengan  cepat & miskin dengan cepat juga!
Sila baca tips dibawah sebelum anda mula trade forex!

  1. Mahirkan diri dengan akaun demo terlebih dahulu
    Ada orang ambil masa berbulan-bulan lamanya sebelum masuk ke akaun real.  Jangan risau, ambil masa jika belum bersedia sepenuhnya. Itu lebih baik dari anda rugi
  2. Tetapkan STOP LOSS setiap trade
    Walaupun anda trade akaun demo sahaja, anggap lah ia seperti trade akaun sebenar. Stop loss adalah berapa yang anda sanggup rugi jika market tak berpihak kepada anda. Ia adalah latihan untuk jadikan anda lebih tenang setiap kali buka trade baru
  3. Trade PENDING ORDER sahaja!
    Ini sangat penting. Dalam keadaan market forex yang bergerak sangat laju, anda boleh rugi dengan cepat. Nampak kelakar bila anda nak buy tetapi tersilap tekan butang sell. Sebab itulah trade PENDING ORDER lebih selamat.
  4. Kawal Money Management anda
    Sebaiknya gunalah 3% sahaja dari wang anda.

Diharap post ini sedikit sebanyak dapat membantu trader baru yang ingin bermula sebagai TRADER FOREX.
TEKNIK FOREX SEBENAR