“Saya dah trade 12 tahun” -MK

teknik forex sebenar, tfspat, khalid hamid, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, panduan forex bahasa melayu,

Saya dah trade 12 tahun. Macam2 situasi yang dah pernah saya tempuh. ☝️
.
👉 Pernah lagi 1 pip nak hit SL, harga patah balik bagi profit beratus pips.
.
👉 Pernah lagi 1 pip nak hit TP, harga patah balik lalu jadi loss.
.
👉 Pernah floating profit gold 800 pips, kena bantai news FOMC dapat 1 pip je.
.
👉 Pernah entry sharp with zero reversal!
.
👉 Pernah entry terlajak 20 – 30 pips sebelum menjadi profit.
.
👉 Pernah Sell dekat harga setinggi gunung, harga daki kita tolak (sell), dia daki kita tolak lagi biar dia “jatuh gaung”. Sekali dia geram dia naik roket terus ke bulan (selalu jadi kat USDCAD & NZDUSD).
.
👉 Dah profit 50 pips, lepas close dia naik jadi 100+ pips.
.
👉 Dah profit 40 pips, dia patah balik hit SL 40 pips pula.
.
👉 Dah profit 70 pips, kita close sebab tak mau tamak, tengok-tengok lepas tu dia drop. Fuhhh… mujur aku close!
.
👉 Tengah suffer loss 30 pips (lagi 10 pips nak hit SL), saya cut loss terus. Tengok-tengok lepas tu dia pergi makin jauh. Mujur saya cut loss awal. “Jimat” loss 10 pips tu.
.
👉 Tengah floating loss 30 pips, kita tambah lagi 1 entry. Dia turun, kita tambah Buy lagi. Makin dia turun, makin kita tambah. Ini mesti dia naik nanti ni! Rupanya saya lupa, dalam trading, “yang turun boleh turun lagi, dan yang naik boleh naik lagi”.
.
Dan macam2 lagi suka duka dalam trading saya.
.
TRADING IS NON-LINEAR? 🤔
.
Maksud saya, trading ni perlu FLEKSIBEL. Situasi anda akan berbeza2 setiap hari dan setiap minggu.
.
Ada masa anda close profit dia pergi makin jauh, ada masa lepas close dia patah balik. Dan macam2 situasi lain seperti yang saya dah sebutkan.
.
Hanya ada satu cara saja untuk anda pandai manage akaun anda iaitu melalui PENGALAMAN & ILMU.
.
Anda boleh set SL ke breakeven, close sebahagian trade, close sahaja apa yang market dah bagi, cut loss bila Candle close agresif melawan anda dan macam-macam lagi trade management strategy yg boleh anda apply.
.
Anda tak boleh janji “aku akan close bila profit 2x SL sahaja”, sebab kadang2 trade dah tak favour kepada anda ketika profit dah 40 pips, anda terpaksa close juga. Tiada siapa tahu market nak ke mana. Adakalanya lebih baik ambil sahaja apa yang dah ada dalam genggaman.
.
Change your profit from UNREALIZED to REALIZED. Selagi belum close, profit itu milik market, bukan milik anda. Jangan yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. ☝️
.
Nowadays saya kalau dah profit 50-70+ pips, saya akan pejam mata dan close. Dia pergi mana lepas tu saya tak peduli dah (tapi kalau dia reverse, saya akan happy giler pasal saya exit tepat pada masanya hahaha 😜).
.
TRADING IS MY DAY JOB! 🤩🤩
.
Hari-hari saya buat decision buy, sell or no trade. Saya tak akan boleh betul dalam kesemuanya. I can’t catch them all. Itu hakikat yang semua trader perlu telan. Tetapi, dalam membuat keputusan sama ada nak Buy, Sell or No Trade, saya tahu apa proses yang perlu saya lalui terlebih dahulu, dan tahu what is at stake, serta apa cause & effect yang bakal berlaku.
.
JANGAN TERLALU GHAIRAH BILA PROFIT, DAN JANGAN TERLALU SEDIH BILA LOSS. Sebab esok, lusa, tulat masih perlu trade lagi. Its an endless battle between you & the market. Hari ni profit, esok belum tentu. Likewise, hari ni loss, esok mungkin profit besar yang boleh cover loss tu.
.
You just have to follow your rules with discipline, day in day out. Lama-lama nanti barulah anda dapat rentaknya. Sorry to break your heart but THERE IS NO SHORTCUT FOR SUCCESS. ☝️
.
.
Semoga anda belajar sesuatu dari post ini.

Belajar trade forex cara pro dengan TFSPAT ( buku) klik link dibawah
www.forex-sebenar.com
https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspriceaction/31

TFS beri harga RM398 untuk FEBUARI 2019! Offer 9 hari sahaja

Sekarang waktu yang tepat kalau anda nak beli TFSPAT. sebelum ni harga ASAL RM698. Ketika prelaunch, harga RM498 , sekarang selama 9 hari , ada offer

dengan kod promosi
FEBULOUS2019

anda hanya perlu bayar RM398 sahaja.

harga offer panduan forex sebenar

tfspat -teknik forex sebenar khalid hamid anugerah

 

klik sini dan masukkan kod promosi FEBULOUS2019
www.forex-sebenar.com

Panduan TFSPAT sangat sesuai untuk mereka yang nak jadi full time trader. panduan lengkap, termasuk pengiraan money management dan semuanya

Kerjaya sebagai full time forex trader adalah impian semua orang , namun ramai yang hanya bertindak mencari ilmu setelah kerugian beribu ribu ringgit.

apa beza panduan TFSPAT dengan panduan forex yang lain?

Bezanya adalah , penulis buku TFSPAT adalah fulltime forex trader. Jadi beliau adalah orang yang PALING TEPAT untuk mengajar anda ilmu untuk menjadi FULL TIME FOREX TRADER.

www.forex-sebenar.com
kod promosi : FEBULOUS2019

Bagaimana Akaun 300usd berjaya jadi 27,000usd dengan Ebook Ini

SAVEE

 

Bagi yang belum beli teknik bbma snr advance ni, biar saya bagi review sikit. Sebenarnya, ebook ni boleh dikatakan sangat hebat sebab, teknik yang digunakan sangat simple.

Semua orang mudah faham. dan tak berbelit

Yang paling best sebab tak tunjuk profit je, yang kena stop loss juga tunjuk. jadi kat situ anda boleh faham dan kaji sendiri (secara mendalam jika mahu)

Selepas itu, penulis buku ini tunjuk semua entry entry yang dia masuk ( TP & SL) sehingga dia berjaya besarkan akaun 300usd menjadi 27,000usd

total entry adalah 50 (34 TP, 16 SL)

Kalau nak belajar lengkap FULL teknik ni, anda ada 3 pilihan harga pakej. Ikut kemampuan lah. Dan tahap serius anda dalam bidang ini.

 

=====================

PILIHAN 1

TEKNIK BBMA SNR ADVANCE

KLIK SINI UNTUK 13 VIDEO & 6 EBOOK (LENGKAP) : RM297
Pakej ini untuk mereka yang serius nak belajar selengkapnya

 

==========================

PILIHAN 2

TEKNIK BBMA SNR ADVANCE
Kalau rasa mahal, boleh pilih pakej (SEPARUH LENGKAP)
6 Ebook sahaja tanpa video
KLIK SINI UNTUK 6 EBOOK SHJ : RM150

 

======================

PILIHAN 3

 

TEKNIK BBMA SNR ADVANCE

Kalau masih tak mampu, anda boleh beli pakej basic (1 EBOOK ASAS)
KLIK SINI UNTUK 1 EBOOK BASIC 118 m/s : RM47

Kalu RM47 pun tak mampu, itu bermakna kewangan anda sangat teruk dan wajib diperbaiki lagi. Forex bidang yang memerlukan modal. Jika RM47 masih tak berkemampuan, memang kena lupakan forex.

P/S : Penulis yang sama juga ada hasilkan ebook untuk mereka yang suka TRADE PAIR EU SAHAJA. Ebook tersebut diberi nama TEKNIK EU. KLIK SINI UNTUK TEKNIK EU RM79 

TEKNIK EU IKLAN

 

Teknik EU Dedahkan Kaedah Yang Sudah Diguna Pakai Sejak 6 Tahun Yang Lepas!

Kepada mereka yang trade pair EU, ini ada berita baik.
Berapa lama anda sudah melakukan trade? setahun? 2 tahun? atau 3 tahun?

95% Trader forex di Malaysia mengalami kerugian.. ada yang sampai berhutang, pinjam Ah Long , terpaksa gadai rumah dan tanah untuk cover hutang. Anak bini pula yang jadi mangsa.

APA Istimewanya Teknik EU?

  • Dah diguna sejak 6 tahun lepas
  • 90% potensi untuk dapat entry harian
  • Fokus pada pair EU saja yg senang nak follow dan apply
  • Ada kiraan MM (Money Management) yg detail dan ketat

TEKNIK EU IKLAN
KLIK SINI UNTUK INFO EBOOK TEKNIK EU. HANYA RM79 JER

Punca Utama Traders Melingkup

tfs price action trading, punca traders melingkup, khalid hamid, teknik forex sebenar, forex sebenar,

Punca utama traders melingkup ialah kerana masih melekat dengan stigma “forex ni tempat aku buat duit besar (atau kaya cepat) & keluar dari masalah kewangan aku!”.

Mostly sebab terpengaruh dengan Screenshot profit traders lain. So, saya tak mau lagi jadi “the guilty party” dan tidak mahu mempromosikan stigma sebegitu.

Let’s do it the real way, dengan memberi tempoh yang lebih panjang, dan mengejar LOW ROI but with HIGH PERIOD CONSISTENCY.

Bila dah boleh konsisten, senang je nak bagi high ROI tu. Tapi, kena boleh konsisten profit kecik dulu lah ya.

We’ll do it slow & steady this time. Sebab hanya melalui MASA, anda boleh grow & nampak progress. With that I hope we can have higher success rate among the students.

Start dengan TFS Price Action Trading ni testimonial semua saya letak yg realistik sahaja.

Yang profit besar2 tu saya dah tak letak pasal mostly beginner luck.

Saya juga lebih tekankan long term survival & profitability of 10-30%/month sahaja. Jangkamasa juga bukan lagi singkat, tetapi 1 – 3 tahun.

But again, kita dah buat macam2 (dan banyak lagi aktiviti sedang disusun) untuk mereka jadi profitable.

Kita terus terusan beri guidance.

NAMUN BEGITU, faktor student tu sendiri kena ambil kira juga.

Dah suruh letak SL, tapi tak letak. Dah suruh risk 3%, pergi risk 30%. Dah suruh guna leverage < 100:1, dia bantai 1,000:1. Tak adil lah nak salahkan pengajar je betul tak?

Kepada yang belum dapatkan TFS PRICE ACTION, sekarang harga RM698. Masih murah dengan apa yang akan anda dapat tau

Macam dapat BUKU TFS PRICE ACTION  200+ page, video tutorial dekat 30, group support every week ada sharing sejak tahun 2012, orang emel/PM kita jawab dan macam-macam lagi pada yuran serendah RM698 sahaja .

Scammer buat kelas 8k-50k pun takde bagi semua tu. hahaha.

KLIK SINI BUAT BELIAN TFSPAT SEKARANG, UBAH CARA TRADING ANDA 360 DARJAH & UBAH NASIB KEWANGAN ANDA HARI INI

PROMOSI RM498 TAMAT 31 OGOS 2018

PELIK BETUL SAYA
.
Orang lain kena kencing masuk kelas 8k, kena scam berpuluh ribu, tapi nak belajar TFS RM498 rasa mahal. Lagi mahal tak semestinya lebih baik. Silap-silap terbelajar dengan scammer. Ada juga yg dah rugi berpuluh ribu, tapi suruh belajar TFS dia tak nak. Mahal katanya. 😅

kena scam forex kena scam forex2


Nak caj yuran mahal terpulanglah, tapi kalau mengajar acuh tak acuh, kesian la kat kawan yang join tu. Sebelum anda terfikir nak join kelas beribu-ribu, baik belajar TFS PRICE ACTION dulu
.
Nak kena selalu show off profit baru nak yakin ke?

Sorry la bang. Saya dah tak buat dah marketing camtu. Dulu iya lah. Ni sebahagian entry saya bulan Ogos ni. Tak la gempak mana, boleh larrr… syukur ☺️
.

tfs price action entry tfs price action screenshot

Saya dah tak ajar dah traders kejar profit besar dalam masa singkat (e.g. 100% dalam masa seminggu), tetapi saya ajar untuk konsisten dalam jangka masa panjang. Biar profit 10 – 30% sebulan, janji konsisten. Bila anda dah konsisten & berpengalaman, anda akan pandai2 sendiri nanti utk trade full margin, layer, hedging dsb. Asas kena betul dulu lah ☝️

Ini tidak, awal2 kenal trading dah lenjan akaun tak ingat dunia. MM tak tau satu apa pun (pasal sifu kelas puluh ribu tu tak ajar). Memanglah ranap pasal dari awal expectation dah tak realistik.
.
Tengoklah website baru TFSPAT . Testimonial pun saya letak yg realistik sahaja. Sebab saya tak nak orang ramai terus terpengaruh dengan persepsi “forex ni jalan untuk cepat kaya”.

PROMOSI SEKARANG TAMAT 31/8, lepas tu harganya akan dinaikkan (seperti dijanjikan). Masih terlampau murah kalau nak dibandingkan dengan scammer. Malah patutnya kena lagi mahal dari scammer pasal nanti orang kata “murah = tak berkualiti” pulak 🤦
.
Nak berjaya dalam trading, teknik je tak cukup. Banyak lagi faktor lain kena kuasai especially risk management. Sebab teknik + risk management = emosi mantap. Semua tu ada ajar dalam TFSPAT beserta kaitannya antara satu sama lain.
.
OK lah, panjang dah membebel ni. Sekali lagi saya bagitahu ye, promosi RM498 tamat 31/8 ni. Lepas tu harganya akan dinaikkan. Terima kasih atas sokongan anda.

Trade tanpa stop loss? tak payah trade lah. Buang duit jer!

Sekarang ni memang banyak teknik forex yang ada kat internet. Ada free, ada berbayar. Tak kisah guna yang mana. Janji boleh bagi KONSISTEN PROFIT. Nak profit 100% tu memang tak mungkin lah kan

tfs price action, tfs price action trading, teknik forex sebenar, forex sebenar, khalid hamid , tfs7

Tak kiralah teknik apa pun yang anda guna, kalau tak ada pengiraan stop loss & take profit yang betul, trading anda tak akan kemana

Sekarang banyak teknik yang digembar-gemburkan hebat. Malangnya langsung tak ada stop loss.

Memang betul kalau market berpihak kepada anda, anda profit sakan.

Apa cerita kalau market tak berpihak pada anda? Sampai bila anda harus hold position tersebut?

Jadi trader ni sepatutnya anda lebih banyak masa untuk buat benda lain. Kalau trade tanpa stop loss, agak-agak lena tidur ke? Mesti setiap minit nak menghadap chart.

Perlu sentiasa ingat.

Tiada siapa tahu market hendak ke mana. Kita cuma boleh buat andaian berdasarkan apa yang kita pelajari sahaja. So tak boleh lah 100% yakin teknik kita akan profit. Sebab tu pentingnya ada STOP LOSS. Minimakan risiko rugi.

Forex kan kebarangkalian .
Ada masa kita untung, ada masa kita rugi.

SL & TP BIAR RELEVEN!

Nak letak stop loss & take profit ni biar relevan.

Contoh yang tak releven
stop loss : 80 pips
take profit : 20 pips

Ini adalah contoh SL&TP yang gagal. Bayangkan, sekali anda kena stop loss, anda perlu profit 4 kali BERTURUT TURUT supaya balik modal. Tak sentuh lagi pasal untung.

Contoh yang releven
stop loss : 30 pips
take profit : 60 pips

Inilah yang sebetulnya. Katalah , trade pertama kena stop loss. Next trade kalau profit, terus dapat cover rugi, siap ada untung lagi..

Kan lebih logik & relevan..

Kalau nak belajar teknik forex, kawalan emosi, money management BUKU TFS PRICE ACTION insyaallah dapat membantu anda.

Kalau nak terus depo , dan buang duit, tak ada masalah. Tapi sampai bila nak macam tu. Orang lain dapat kaut untung dalam market forex. kita asyik depo je..

Belajarlah sehingga kita dapat kuasai forex trading . dapat profit 4 kali dari 10 entry pun dah okay..

KLIK SINI KALAU NAK BELAJAR TFS PRICE ACTION TRADING sekarang harga offer RM798 RM498 jer. free tshirt n pen lagi..

JAMINAN TFS PRICE ACTION TRADING : 90 HARI TIADA KEMAJUAN, SILA MINTA REFUND

Dalam 90 hari jika tiada kemajuan dalam trading anda, silakan minta refund. Simpan apa yang anda dapat. Tak perlu pulangkan. Ini adalah tawaran “refund tanpa syarat” dari kami.

TFS PRICE ACTION TRADING REFUND TANPA SYARAT

KLIK SINI UNTUK BELI TFS PRICE ACTION 

Mengapa tawaran sebegitu dibuat? Ini kerana kami ingin memberi anda peluang untuk mencuba sendiri teknik yang diajar dalam buku & video.

Kalau bukan sekarang, bila lagi?

Jika anda masih berdalih, anda mungkin terpaksa beli dengan harga lebih
tinggi selepas ini. Mengikut rekod, ketika pertama kali dijual, harga TFS adalah
RM87 sahaja beberapa tahun lepas

Selepas itu, banyak konten ditambah baik, sehinggalah diterbitkan dalam
bentuk buku dan dvd. Kini, terbaru hanya buku sahaja (video tonton di laman
rahsia), jarang harga TFS turun

Kali ini penurunan harga (498 sahaja) adalah sempena pelancaran BUKU & NAMA BARU (sebelum ini dengan nama TEKNIK FOREX SEBENAR)

Jika anda beli sekarang juga, anda akan dapat free pen eksklusif & tshirt tfspat.

Inilah masa terbaik untuk anda baiki prestasi trading anda dengan ilmu yang ditawarkan dalam tfspat.

Anda tak rugi langsung… Jika dalam 90 hari anda rasa tak ada peningkatan dalam trading anda, silakan minta refund .. simpan buku

NAK TENGOK SALAH SATU CONTOH ILMU YANG DIAJAR DALAM TFS PRICE ACTION TRADING?

baca sini
https://blog.forex-sebenar.com/contoh-signal-sell-signal-buy-tfspat/

nak beli TFS PRICE ACTION (harga offer, free tshirt  & pen), klik sini
BELI PADA HARGA OFFER DISINI SEKARANG

CONTOH SIGNAL SELL & SIGNAL BUY TFSPAT

Kali ini saya tunjukkan contoh signal sell & signal buy. Ini antara kandungan yang terdapat dalam BUKU TFS PRICE ACTION yang terbaru.

khalid hamid, tfspat, tfs price action trading, teknik forex sebenar, forex sebenar, tips forex, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, guru forex , guru forex di malaysia, teknik forex sebenar 7,
Untuk entry ini , rujuk timeframe H4.  Signal dikira muncul setelah ada CANDLE ENGULFING.. Entry Sell Limit separuh body. sl 30, tp 60.

khalid hamid, tfspat, tfs price action trading, teknik forex sebenar, forex sebenar, tips forex, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, guru forex , guru forex di malaysia, teknik forex sebenar 7,

Ini pula contoh signal BUY. Setelah muncul candle ENGULFING, anda sudah boleh set BUY LIMIT separuh dari body ENGULFING TERSEBUT. Lihat dengan mudah anda dapat entry tepat. Hanya rujuk candle engulfing di chart H4 sahaja

Banyak lagi anda akan belajar dalam TFSPAT. ada 14 teknik semuanya.

NAH, TESTIMONI TERBARU PEMBELI TFS PRICE ACTION TRADING

testimoni tfspat

Jika satu teknik ini pun sudah memadai dapat memberi profit kepada anda, bayangkan ada 14 teknik kesemuanya

Macamana ? adakah anda rasa berbaloi teknik ini .. Ini baru yang percuma. ada banyak lagi anda dapat belajar dalam TFSPAT (buku & video)

Sekarang harga offer. (harga asal RM798) Jika anda beli sekarang, harga RM698 sahaja siap dapat free tshirt

KLIK SINI UNTUK HARGA OFFER & FREE TSHIRT (SEMENTARA STOK ADA )

 

KINI TFSPAT BERHARGA RM498 & FREE TSHIRT – TERHAD

  khalid hamid, tfspat, tfs price action trading, teknik forex sebenar, forex sebenar, tips forex, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, guru forex , guru forex di malaysia, teknik forex sebenar 7,

Setelah lama TFS tutup order, sekarang dibuka kembali. Anda yang nak beli TFSPAT (nama baru) sekarang adalah masa yang tepat. Lebih murah & dapat free shirt..

  khalid hamid, tfspat, tfs price action trading, teknik forex sebenar, forex sebenar, tips forex, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, guru forex , guru forex di malaysia, teknik forex sebenar 7,

Jika lihat pada website, TFSPAT akan dijual pada harga RM798 .
Jika anda masukkan kod diskaun : TFSPATLAUNCH2018 ,
HARGA AKAN BERTUKAR RM498 SHJ

Malah TFSPAT juga memberi jaminan dalam web

“Dalam 90 hari jika tiada kemajuan dalam trading anda, silakan minta refund. Simpan apa yang anda dapat. Tak perlu pulangkan. Ini adalah tawaran “refund tanpa syarat” dari kami.”

JIka anda tak rebut peluang ini, entah bila lagi akan ada offer seperti ini…

Beli BUKU TFS disini : www.forex-sebenar.com