Anak muda dekat rumah mereka boleh beli banyak kereta. Bila ditanya beliau kata ” belajar lah dari TFS PRICE ACTION”

En Kamil & Pn Raja Mazwin merupakan suami isteri yang telah menyertai Masterclass hujung minggu lepas.

tfs price action trading, teknik forex sebenar, kelas forex, panduan forex bahasa melayu, buku forex, khalid hamid,
Mereka baru sahaja bersara, dan kini ingin menjadikan trading sebagai punca pendapatan.
.
Saya tanya macam mana boleh tahu pasal forex. Mereka kata sebab tengok ada anak muda (eh eh macam Said Saddiq plak ahaksss πŸ˜›) dekat dekat rumah mereka boleh beli banyak kereta, rumah dan sebagainya.

Bila diselidik, anak muda itu kata beliau FTT (full time trader). Bila ditanya belajar kat mana, anak muda itu berkata “belajarlah dari TFS Price Action Trading” (serius la, ni bukan ayat marketing tau!). Lalu mereka pun joinlah Masterclass minggu lepas. Bila saya tanya “kenapa tak belajar dengan orang lain?” lalu mereka jawab “we want to learn from the correct teacher”. 😎
.
Saya kagum dengan mereka. Masuk kelas dengan open mind (sebab tak pernah tahu apa itu FX), dan cepat tangkap apa yang diajar. Saya rasa sebab mereka study dulu sebelum masuk kelas, sebab masa sign autograf kat buku mereka saya nampak banyak contengan dan tabs yang mereka tampal. With that kind of attitude, mudah-mudahan perjalanan mereka lancar dan boleh hidup dengan duit dari trading sampailah tiba masa mereka dijemput Ilahi. Aminnn… 🀲
.
KENAPA SEMUA ORANG MESTI BELAJAR TRADING? πŸ€”
.
Sebab ia something yang boleh dilakukan pada semua peringkat umur. Belasan tahun, 20-an, 40-an, even dah 60-an pun boleh. Lagi awal anda mula, lagi bagus sebab lama-kelamaan modal anda akan grow, dan tentu sekali skill + knowledge + experience anda akan turut sama grow. Bila umur anda 60-an, takkan anda nak buat “hard labor” lagi kan utk menyara hidup anda kan? πŸ€·β€β™‚οΈ
.
Just imagine anda dah bersara dan gunakan modal USD 10,000, dapat 10% sebulan dah USD 1,000 (RM 4,200). 🀩 Waktu dah bersara, anda dah tak ada komitmen hutang, so duit tu untuk sara hidup je.

Tu baru USD 10,000. Kalau dah bersara nanti mungkin anda akan mampu lebih dari tu. Lagi besar modal, lagi tinggilah income anda. Trading ni bukan kerja susah pun. Buat analisis pakai desktop / laptop, kemudian entry guna smartphone. Tengok chart pun setiap 4 jam je. Bukan kena menghadap selalu. πŸ‘
.
Dalam Masterclass saya tunjukkan plan 3 tahun macam mana nak grow modal anda untuk mencapai financial freedom (ada realistic & extreme goals).

Jangan rasa 3 tahun tu lama, sebab kita “bela” hutang kereta pun paling cepat 5 tahun. Hutang rumah pula 30 tahun. 3 tahun tu kejap je. Pejam celik pejam celik dah sampai 3 tahun tu. Saya ni start buat TFSPAT tahun 2011. Now dah masuk 8 tahun dah rupanya. Fuhhh…
.
MASTERCLASS KOTA KINABALU 21-22 SEPTEMBER 2019
.
Kepada warga KK & Borneo yg ingin “breakthrough” dalam trading, pendaftaran masih dibuka. Ada 23 slot lagi. Jangan lepaskan peluang kerana lepas ni mungkin tak ada dah kelas di Sabah. KLIK SINI SEGERA:
.

.
Terima kasih dan semoga bermanfaat. SHARE & TAG lah utk pengajaran bersama ya. πŸ˜‰
.
Selamat maju jaya diucapkan kepada para peserta Masterclass sebelum ini. Terima kasih kerana mempercayai TFSPAT. πŸ™‡πŸ™
.
.
P/S 1: Bila umur makin meningkat, anda tak digalakkan utk melabur dalam market yg agresif. TAPI, itu kalau labur dalam unit trust etc (yg bukan anda control). Kalau ada ilmu untuk trade sendiri dan tahu control risk, tiada masalah.
.
P/S 2: Tak digalakkan letak lebih USD 10,000 dalam broker. Letak modal sekadar untuk cover margin sahaja.
.
P/S 3: Memanglah trading ni senang. Klik2 or tap2 je. Tapi nak sampai tahap konsisten tu bukan mudah. 5% sahaja yg berjaya, 95% trader akan gagal. Nak berjaya, kena ada ilmu yang betul dulu orait.

Be Sociable, Share!