Saya sangat bersyukur pada hari ini saya “living my dreams”

FREEDOM? 🤔 Tengok wayang 10.45am tadi. Parking memang senang time weekdays. Dah 7 tahun kami hidup macam ni (wife saya housewife), tapi angan2 hidup macam ni start masa saya student lagi.

khalid hamid tfs price action
Sebab saya perasan pattern kebanyakan orang dewasa ni majoritinya sama iaitu weekdays kerja (dan hadap jem atas jalan / or “jem manusia” public transport), kemudian weekends baru buat apa yg dia suka or enjoy. .

Saya tanya diri saya: Kenapa tak nak weekdays AND weekends buat apa yg kita suka bila2 masa kita nak? Kenapa tunggu raya baru nak balik kampung? Kena tunggu bonus or hujung tahun or cuti panjang baru nak pergi holiday? Kenapa wife kena kerja? Tak bolehkah si suami tanggung isteri dia?
.
So sejak saya student saya memang saya dah berazam nak hidup ikut kemahuan saya. Saya tak nak hidup macam orang lain. Tapi saya kena kerja dulu utk kumpul “modal” (duit, pengalaman, ilmu, kemahiran, network). Sebab tu saya kerja 4 tahun je dulu. 😅
.
My boss ask me “which company r u joining?”, I said “don’t worry boss we won’t be competing. I’m starting my own business”. 😎
.
Semuanya bermula dengan impian atau angan2 je dulu.

Then cari ilmu utk buat duit ikut apa passion anda. Pada saya memang trading je lah (fx & saham) coz saya memang tak pandai menjual, cari klien, cari pelanggan, cari downline dll. Saya seorang yg pendiam & pemalu. Saya bukan bad boys. 😭😭
.
Inilah impian saya dari dulu, dan saya sangat bersyukur pada hari ini saya “living my dreams”. ☺️🤲🏻

ANDA NAK JOIN MASTERCLASS TERAKHIR 2019

TARIKH & LOKASI MASTERCLASS TERAKHIR UNTUK 2019:

JOHOR BAHRU – 26 & 27 OKT

PENANG – 02 & 03 NOV

MIRI – 23 & 24 NOV

KUALA LUMPUR – 14 & 15 DIS

KUALA LUMPUR – 21 & 22 DIS

Daftar segera….. hanya untuk mereka yang serius mengubah hidup sahaja!
https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspatmasterclass/iklan

Panduan trade forex cara pro disini
www.forex-sebenar.com.

Video 2 jam Perkongsian Di Traders Fair (TFS PRICE ACTION)

TRADERS FAIR 2019 KHALID HAMID

Video 2 jam , Perkongsian Ilmu Forex Di Traders Fair 2019
Sesiapa yang tak sempat ke Seminar traders fair 2019hari tu, boleh tengok perkongsian Khalid Hamid Disini (video)
ada 2 video, total lebih kurang 2 jam.
jika diteliti dengan betul, teknik dalam video ni pun anda dah boleh trade

BAHAGIAN 1

 

BAHAGIAN 2

 

kalau nak lebih detail tentang forex, boleh beli TFS kat sini
kalau belum mampu, atau nak dengar dulu ilmu selama 2 jam, boleh tonton video yang
kami share

Sedikit sebanyak dapat teknik premium untuk diguna dalam trading anda

MASTERCLASS KL 22 & 23 JUN 2019

Kami akan mengadakan “Masterclass” pada Jun ini di Kuala Lumpur setelah kira-kira 2 tahun tidak membuat apa-apa program. Info lanjut Masterclass tersebut ada di sini:

https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspatmasterclass
semoga memberi manfaat dalam trading harian anda.
www.forex-sebenar.com

“Saya dah trade 12 tahun” -MK

teknik forex sebenar, tfspat, khalid hamid, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, panduan forex bahasa melayu,

Saya dah trade 12 tahun. Macam2 situasi yang dah pernah saya tempuh. ☝️
.
👉 Pernah lagi 1 pip nak hit SL, harga patah balik bagi profit beratus pips.
.
👉 Pernah lagi 1 pip nak hit TP, harga patah balik lalu jadi loss.
.
👉 Pernah floating profit gold 800 pips, kena bantai news FOMC dapat 1 pip je.
.
👉 Pernah entry sharp with zero reversal!
.
👉 Pernah entry terlajak 20 – 30 pips sebelum menjadi profit.
.
👉 Pernah Sell dekat harga setinggi gunung, harga daki kita tolak (sell), dia daki kita tolak lagi biar dia “jatuh gaung”. Sekali dia geram dia naik roket terus ke bulan (selalu jadi kat USDCAD & NZDUSD).
.
👉 Dah profit 50 pips, lepas close dia naik jadi 100+ pips.
.
👉 Dah profit 40 pips, dia patah balik hit SL 40 pips pula.
.
👉 Dah profit 70 pips, kita close sebab tak mau tamak, tengok-tengok lepas tu dia drop. Fuhhh… mujur aku close!
.
👉 Tengah suffer loss 30 pips (lagi 10 pips nak hit SL), saya cut loss terus. Tengok-tengok lepas tu dia pergi makin jauh. Mujur saya cut loss awal. “Jimat” loss 10 pips tu.
.
👉 Tengah floating loss 30 pips, kita tambah lagi 1 entry. Dia turun, kita tambah Buy lagi. Makin dia turun, makin kita tambah. Ini mesti dia naik nanti ni! Rupanya saya lupa, dalam trading, “yang turun boleh turun lagi, dan yang naik boleh naik lagi”.
.
Dan macam2 lagi suka duka dalam trading saya.
.
TRADING IS NON-LINEAR? 🤔
.
Maksud saya, trading ni perlu FLEKSIBEL. Situasi anda akan berbeza2 setiap hari dan setiap minggu.
.
Ada masa anda close profit dia pergi makin jauh, ada masa lepas close dia patah balik. Dan macam2 situasi lain seperti yang saya dah sebutkan.
.
Hanya ada satu cara saja untuk anda pandai manage akaun anda iaitu melalui PENGALAMAN & ILMU.
.
Anda boleh set SL ke breakeven, close sebahagian trade, close sahaja apa yang market dah bagi, cut loss bila Candle close agresif melawan anda dan macam-macam lagi trade management strategy yg boleh anda apply.
.
Anda tak boleh janji “aku akan close bila profit 2x SL sahaja”, sebab kadang2 trade dah tak favour kepada anda ketika profit dah 40 pips, anda terpaksa close juga. Tiada siapa tahu market nak ke mana. Adakalanya lebih baik ambil sahaja apa yang dah ada dalam genggaman.
.
Change your profit from UNREALIZED to REALIZED. Selagi belum close, profit itu milik market, bukan milik anda. Jangan yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. ☝️
.
Nowadays saya kalau dah profit 50-70+ pips, saya akan pejam mata dan close. Dia pergi mana lepas tu saya tak peduli dah (tapi kalau dia reverse, saya akan happy giler pasal saya exit tepat pada masanya hahaha 😜).
.
TRADING IS MY DAY JOB! 🤩🤩
.
Hari-hari saya buat decision buy, sell or no trade. Saya tak akan boleh betul dalam kesemuanya. I can’t catch them all. Itu hakikat yang semua trader perlu telan. Tetapi, dalam membuat keputusan sama ada nak Buy, Sell or No Trade, saya tahu apa proses yang perlu saya lalui terlebih dahulu, dan tahu what is at stake, serta apa cause & effect yang bakal berlaku.
.
JANGAN TERLALU GHAIRAH BILA PROFIT, DAN JANGAN TERLALU SEDIH BILA LOSS. Sebab esok, lusa, tulat masih perlu trade lagi. Its an endless battle between you & the market. Hari ni profit, esok belum tentu. Likewise, hari ni loss, esok mungkin profit besar yang boleh cover loss tu.
.
You just have to follow your rules with discipline, day in day out. Lama-lama nanti barulah anda dapat rentaknya. Sorry to break your heart but THERE IS NO SHORTCUT FOR SUCCESS. ☝️

—————————————————–
—————————————————–

NAK JOIN MASTERCLASS TFS??? bagi yang betul betul nak
jadikan FOREX sebagai kerjaya, sangat di syorkan…
Klik sini untuk info lanjutt
https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspatmasterclass/iklan

————————————
————————————
.
.
Semoga anda belajar sesuatu dari post ini.

Belajar trade forex cara pro dengan TFSPAT ( buku) klik link dibawah
www.forex-sebenar.com
https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspriceaction/31

TFS beri harga RM398 untuk FEBUARI 2019! Offer 9 hari sahaja

Sekarang waktu yang tepat kalau anda nak beli TFSPAT. sebelum ni harga ASAL RM698. Ketika prelaunch, harga RM498 , sekarang selama 9 hari , ada offer

dengan kod promosi
FEBULOUS2019

anda hanya perlu bayar RM398 sahaja.

harga offer panduan forex sebenar

tfspat -teknik forex sebenar khalid hamid anugerah

 

klik sini dan masukkan kod promosi FEBULOUS2019
www.forex-sebenar.com

Panduan TFSPAT sangat sesuai untuk mereka yang nak jadi full time trader. panduan lengkap, termasuk pengiraan money management dan semuanya

Kerjaya sebagai full time forex trader adalah impian semua orang , namun ramai yang hanya bertindak mencari ilmu setelah kerugian beribu ribu ringgit.

apa beza panduan TFSPAT dengan panduan forex yang lain?

Bezanya adalah , penulis buku TFSPAT adalah fulltime forex trader. Jadi beliau adalah orang yang PALING TEPAT untuk mengajar anda ilmu untuk menjadi FULL TIME FOREX TRADER.

www.forex-sebenar.com
kod promosi : FEBULOUS2019

PROMOSI RM498 TAMAT 31 OGOS 2018

PELIK BETUL SAYA
.
Orang lain kena kencing masuk kelas 8k, kena scam berpuluh ribu, tapi nak belajar TFS RM498 rasa mahal. Lagi mahal tak semestinya lebih baik. Silap-silap terbelajar dengan scammer. Ada juga yg dah rugi berpuluh ribu, tapi suruh belajar TFS dia tak nak. Mahal katanya. 😅

kena scam forex kena scam forex2


Nak caj yuran mahal terpulanglah, tapi kalau mengajar acuh tak acuh, kesian la kat kawan yang join tu. Sebelum anda terfikir nak join kelas beribu-ribu, baik belajar TFS PRICE ACTION dulu
.
Nak kena selalu show off profit baru nak yakin ke?

Sorry la bang. Saya dah tak buat dah marketing camtu. Dulu iya lah. Ni sebahagian entry saya bulan Ogos ni. Tak la gempak mana, boleh larrr… syukur ☺️
.

tfs price action entry tfs price action screenshot

Saya dah tak ajar dah traders kejar profit besar dalam masa singkat (e.g. 100% dalam masa seminggu), tetapi saya ajar untuk konsisten dalam jangka masa panjang. Biar profit 10 – 30% sebulan, janji konsisten. Bila anda dah konsisten & berpengalaman, anda akan pandai2 sendiri nanti utk trade full margin, layer, hedging dsb. Asas kena betul dulu lah ☝️

Ini tidak, awal2 kenal trading dah lenjan akaun tak ingat dunia. MM tak tau satu apa pun (pasal sifu kelas puluh ribu tu tak ajar). Memanglah ranap pasal dari awal expectation dah tak realistik.
.
Tengoklah website baru TFSPAT . Testimonial pun saya letak yg realistik sahaja. Sebab saya tak nak orang ramai terus terpengaruh dengan persepsi “forex ni jalan untuk cepat kaya”.

PROMOSI SEKARANG TAMAT 31/8, lepas tu harganya akan dinaikkan (seperti dijanjikan). Masih terlampau murah kalau nak dibandingkan dengan scammer. Malah patutnya kena lagi mahal dari scammer pasal nanti orang kata “murah = tak berkualiti” pulak 🤦
.
Nak berjaya dalam trading, teknik je tak cukup. Banyak lagi faktor lain kena kuasai especially risk management. Sebab teknik + risk management = emosi mantap. Semua tu ada ajar dalam TFSPAT beserta kaitannya antara satu sama lain.
.
OK lah, panjang dah membebel ni. Sekali lagi saya bagitahu ye, promosi RM498 tamat 31/8 ni. Lepas tu harganya akan dinaikkan. Terima kasih atas sokongan anda.

TFSPAT SUDAH DILANCARKAN, DISKAUN RM300 SEMPENA PELANCARAN!

TFSPAT, TEKNIK FOREX SEBENAR 7, TEKNIK TFS PRICE ACTION TRADING, PANDUAN FOREX BAHASA MELAYU, BUKU FOREX MALAYSIA, KHALID HAMID

Kini tfspat sudah dilancarkan, kepada anda yang dah lama tunggu inilah masanya untuk dapatkan TFSPAT pada harga offer..

RM300 diskaun diberi jika anda dapatkan pada harga pelancaran sekarang ini …

Selepas itu harga akan kembali pada harga asal iaitu RM798.. rebut peuang sekarang sebelum terlepas

Pakej dalam bentuk buku yang akan dihantar ke alamat anda. * Untuk waktu terhad anda akan menerima sehelai tshirt juga..

Jika beli sekarang (waktu pelancaran) anda dapat berjimat sebanyak RM300!

harga akan dijual RM798
harga selepas diskaun : RM498

Jadi kepada yang dah lama menantikan TFSPAT, boleh beli sekarang sebelum harga offer tamat selama lamanya.

klik sini untuk pembelian
www.forex-sebenar.com

TFS 7 DIBERI NAMA BARU TFS PRICE ACTION TRADING (TFSPAT)

TFS 7 DIBERI NAMA BARU TFS PRICE ACTION TRADING (TFSPAT)

Ramai yang sudah order TFS6 tapi masih belum terima versi buku lagi kan. Jangan risau masanya sudah hampir. anda akan dapat versi terbaru ini secara PERCUMA.

Sekitar majlis pelancaran TFSPAT @ TFS 7

KHALID HAMID MAJLIS PELANCARAN TFS7 TFSPAT

31936039_1505077749615297_4107696671670927360_n

KHALID HAMID TFSPAT
Website dan lain lain masih banyak lagi dlm pembikinan sebab semuanya akan dibuat baru.

Penghantaran TFSPAT akan bermula selepas PRU14. Kita kena buat dalam stages sbb kuantiti terlalu banyak. Mungkin dalam 3 minggu baru selesai hantar semua. Hrp semua dapat bersabar ya.

dah boleh order kat sini www.forex-sebenar.com

Slogan baru ( masih belum pasti ) : Entry Tepat, Profit Hebat, Widraw Lebat!

MEMBERS SPECIAL PRICE: Admin cakap ramai mengadu terlepas preorder hari tu. Dia suruh open balik. Takpe nnti saya consider. For now mohon berikan ruang utk kami clear dulu segala pghantaran tertunggak yg mencecah 1500+ unit ye (preorder + pemilik TFS6 digital). Bunyi macam sikit, tapi kalau 1x pickup 50 unit, 30 hari bekerja baru settle. Tu baru pos nya, belum packing nya lagi. So berilah kami masa utk settle tu dulu yer.

Preview buku TFS7 @ TFSPAT

TFSPAT TFS7 TEKNIK FOREX SEBENAR BUKU BARU

UPDATE JULY 2018, SUDAH BUKA ORDER , DISKAUN RM300 UNTUK ANDA & FREE TSHIRT.. Kalau anda baca artikel ni pada JULAI 2018 , inilah masa yang tepat dan paling berbaloi  untuk beli TFS!

Yang belum order, masih boleh order di www.forex-sebenar.com

 

Forex Sebenar Edisi 7 (TFS7) Dijangka Siap Disember 2017

teknik forex sebenar 7

Teknik Forex Sebenar Edisi 7 @ mungkin edisi terakhir dijangka akan siap sekitar disember 2017

Setakat ini , sudah 200 lebih tempahan edisi 6 terdahulu yang akan terus menerima buku TFS7

TFS 7 mengambil masa agak lama untuk disiapkan . Banyak kandungan akan ditambahbaik dari edisi terdahulu
.

Saya akan hasilkan sesuatu yg sesuai utk semua level trader, tak kiralah baru seminggu kenal FX atau yg dah 10 tahun. Dari strategi beginner sampailah ke advance. Step by step akan ditunjukkan. Semoga penantian anda semua berbaloi kelak. – Khalid Hamid
.
.

UPDATE JULY 2018, TFS SUDAH DILANCARKAN DENGAN NAMA BARU TFSPAT (TOTAL FOREX STRATEGY PRICE ACTION TRADING) . BOLEH KLIK LINK SEPERTI BIASA UNTUK PEMBELIAN YA.. FREE TSHIRT UNTUK WAKTU TERHAD

Bagi mereka yang masih belum memiliki TFS (TEKNIK FOREX SEBENAR), anda boleh order disini www.forex-sebenar.com
(anda akan dapat versi video dan ebook terlebih dahulu, BUKU & DVD akan di pos setelah TFS7 lancar)

Ini bermakna anda merupakan yang terawal dapat memiliki TFS7.

Pairs terbaik, waktu terbaik, hari terbaik, bagaimana nak trade kalau malamnya ada news dsb semua akan diajarkan
.
.
Senang cerita TFS sesuai untuk semua trader, sama ada baru atau lama.

TOLONG SHARE, SEMUA FOREX TRADER BOLEH DAPAT 60% SEBULAN!

Haiii..

macamana nak untung 60% sebulan dalam forex?? SEMUA ORANG BOLEH, YA! SEMUAAAAAA….

saya nak share bagaimana anda boleh untung 60% sebulan secara santai dengan sangat detail

kalau anda berpegang dengan ilmu ini sahaja, saya rasa semua orang mampu dapat 60% sebulan dari forex.

kebanyakkan orang memang mampu dapat 100% sebulan, malah 100% sehari tidak mustahil juga.

ada yang sekadar teka-teka terus dapat profit 100% PROFIT. modal 100usd terus untung 100usd lagi. powerr!

betul, tapi hari hari ke boleh dapat macam tu? kalau hari rugi pula macamana tu?? margin call kah? hahaha

jadi kalau boleh saya tak nak lagi la trader trade macam tu. saya nak trader biar ada SOP yang ketat. kalau boleh, saya nak trader DEPO sekali je, selebihnya biarlah WIDRAW. tak sedap lah kalau terbalik, asyik DEPO

so dengan itu, fahamkanlah elok elok (kalau nak faham lagi teknik-teknik forex, boleh beli terus DVD dan buku forex terlengkap kat sini

sila faham sebetul betulnya ya, saya buat step by step. harap ada makhluk dapat manfaat darinya. insyaallah

jommmmm

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

OKAY, ini andaian. kalau anda modal 1000 usd, kira macam 1000usd lah..

 

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

SIMPLE, 60 USD SEBULAN

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

KAN.. Tanpa sedar, dengan kiraan macam ni pun anda dah untung lebih banyak dari pelaburan yang anda masuk.. tapi kenapa ramai trader masih tamak nak untung 100% sehari? fikir sama sama….

 

forex sebenar, buku forex, forex melayu, forex sebenar khalid hamid, teknik forex sebenar,

ilmu ini antara yang anda boleh dapat dalam DVD TEKNIK FOREX SEBENAR OLEH KHALID HAMID. sesiapa yang nak belajar trading forex dari a- z boleh beli dvd tu.

teknik forex sebenar, dvd forex bahasa melayu, panduan forex bahasa melayu

yang dah pandai (hari hari depo) tak payah beli. huhu…

okay… harap bermanfaat. kalau tak faham tolong tanya. sebab kiraan simple macam ni boleh menyelamatkan trader dari MC. kalau korang betul betul ikut macam ni, 33 kali loss baru MC.. okay tak?

kalau rasa 60 pips macam lambat, tak ada masalah pun nak ambik untung 30 pips je, buka la 0.20 lot atau 0.02 lot (tapi stop loss kena 15 pips) tapi entry kena cantikkk la

macam tu lah. tak boleh lagi detail dah, nak detail kena beli buku dan dvd.

beli dvd kat sini 

 

 

 

 

 

FOREX SEBENAR DISKAUN RM100 & FREE TSHIRT

OPPSS, LIHAT TARIKH HARI INI SEBELUM TERUSKAN PEMBACAAN ANDA

Jika tarikh ketika anda baca artikel ini 25hb disember -31disember (5 hari) anda berhak claim diskaun dari kami..

Semua maklum, harga TEKNIK FOREX SEBENAR ADALAH RM698 SEKARANG (setakat artikel ini ditulis)

sempena usia TEKNIK FOREX SEBENAR 5 TAHUN, kami berikan special offer. ini adalah sebagai penghargaan terhadap sokongan berterusan rakyat malaysia terhadap TEKNIK FOREX SEBENAR .

ini offer kami untuk anda..
1) POTONGAN RM100
2) SEHELAI TSHIRT TEKNIK FOREX SEBENAR (Bernilai RM50)
bagaimana nak claim?

tshirt forex sebenar, forex sebenar offer, khalid hamid forex sebenar, panduan forex no 1 malaysia,

copy kod ini :
diskaun100tshirt

klik sini ,
www.forex-sebenar.com
dan buat tempahan.

masukkan kupon diruangan kupon, dan anda akan dapat harga diskaun RM100

diskaun