Saya sangat bersyukur pada hari ini saya “living my dreams”

FREEDOM? 🤔 Tengok wayang 10.45am tadi. Parking memang senang time weekdays. Dah 7 tahun kami hidup macam ni (wife saya housewife), tapi angan2 hidup macam ni start masa saya student lagi.

khalid hamid tfs price action
Sebab saya perasan pattern kebanyakan orang dewasa ni majoritinya sama iaitu weekdays kerja (dan hadap jem atas jalan / or “jem manusia” public transport), kemudian weekends baru buat apa yg dia suka or enjoy. .

Saya tanya diri saya: Kenapa tak nak weekdays AND weekends buat apa yg kita suka bila2 masa kita nak? Kenapa tunggu raya baru nak balik kampung? Kena tunggu bonus or hujung tahun or cuti panjang baru nak pergi holiday? Kenapa wife kena kerja? Tak bolehkah si suami tanggung isteri dia?
.
So sejak saya student saya memang saya dah berazam nak hidup ikut kemahuan saya. Saya tak nak hidup macam orang lain. Tapi saya kena kerja dulu utk kumpul “modal” (duit, pengalaman, ilmu, kemahiran, network). Sebab tu saya kerja 4 tahun je dulu. 😅
.
My boss ask me “which company r u joining?”, I said “don’t worry boss we won’t be competing. I’m starting my own business”. 😎
.
Semuanya bermula dengan impian atau angan2 je dulu.

Then cari ilmu utk buat duit ikut apa passion anda. Pada saya memang trading je lah (fx & saham) coz saya memang tak pandai menjual, cari klien, cari pelanggan, cari downline dll. Saya seorang yg pendiam & pemalu. Saya bukan bad boys. 😭😭
.
Inilah impian saya dari dulu, dan saya sangat bersyukur pada hari ini saya “living my dreams”. ☺️🤲🏻

ANDA NAK JOIN MASTERCLASS TERAKHIR 2019

TARIKH & LOKASI MASTERCLASS TERAKHIR UNTUK 2019:

JOHOR BAHRU – 26 & 27 OKT

PENANG – 02 & 03 NOV

MIRI – 23 & 24 NOV

KUALA LUMPUR – 14 & 15 DIS

KUALA LUMPUR – 21 & 22 DIS

Daftar segera….. hanya untuk mereka yang serius mengubah hidup sahaja!
https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspatmasterclass/iklan

Panduan trade forex cara pro disini
www.forex-sebenar.com.

Video 2 jam Perkongsian Di Traders Fair (TFS PRICE ACTION)

TRADERS FAIR 2019 KHALID HAMID

Video 2 jam , Perkongsian Ilmu Forex Di Traders Fair 2019
Sesiapa yang tak sempat ke Seminar traders fair 2019hari tu, boleh tengok perkongsian Khalid Hamid Disini (video)
ada 2 video, total lebih kurang 2 jam.
jika diteliti dengan betul, teknik dalam video ni pun anda dah boleh trade

BAHAGIAN 1

 

BAHAGIAN 2

 

kalau nak lebih detail tentang forex, boleh beli TFS kat sini
kalau belum mampu, atau nak dengar dulu ilmu selama 2 jam, boleh tonton video yang
kami share

Sedikit sebanyak dapat teknik premium untuk diguna dalam trading anda

MASTERCLASS KL 22 & 23 JUN 2019

Kami akan mengadakan “Masterclass” pada Jun ini di Kuala Lumpur setelah kira-kira 2 tahun tidak membuat apa-apa program. Info lanjut Masterclass tersebut ada di sini:

https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspatmasterclass
semoga memberi manfaat dalam trading harian anda.
www.forex-sebenar.com

“Saya dah trade 12 tahun” -MK

teknik forex sebenar, tfspat, khalid hamid, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, panduan forex bahasa melayu,

Saya dah trade 12 tahun. Macam2 situasi yang dah pernah saya tempuh. ☝️
.
👉 Pernah lagi 1 pip nak hit SL, harga patah balik bagi profit beratus pips.
.
👉 Pernah lagi 1 pip nak hit TP, harga patah balik lalu jadi loss.
.
👉 Pernah floating profit gold 800 pips, kena bantai news FOMC dapat 1 pip je.
.
👉 Pernah entry sharp with zero reversal!
.
👉 Pernah entry terlajak 20 – 30 pips sebelum menjadi profit.
.
👉 Pernah Sell dekat harga setinggi gunung, harga daki kita tolak (sell), dia daki kita tolak lagi biar dia “jatuh gaung”. Sekali dia geram dia naik roket terus ke bulan (selalu jadi kat USDCAD & NZDUSD).
.
👉 Dah profit 50 pips, lepas close dia naik jadi 100+ pips.
.
👉 Dah profit 40 pips, dia patah balik hit SL 40 pips pula.
.
👉 Dah profit 70 pips, kita close sebab tak mau tamak, tengok-tengok lepas tu dia drop. Fuhhh… mujur aku close!
.
👉 Tengah suffer loss 30 pips (lagi 10 pips nak hit SL), saya cut loss terus. Tengok-tengok lepas tu dia pergi makin jauh. Mujur saya cut loss awal. “Jimat” loss 10 pips tu.
.
👉 Tengah floating loss 30 pips, kita tambah lagi 1 entry. Dia turun, kita tambah Buy lagi. Makin dia turun, makin kita tambah. Ini mesti dia naik nanti ni! Rupanya saya lupa, dalam trading, “yang turun boleh turun lagi, dan yang naik boleh naik lagi”.
.
Dan macam2 lagi suka duka dalam trading saya.
.
TRADING IS NON-LINEAR? 🤔
.
Maksud saya, trading ni perlu FLEKSIBEL. Situasi anda akan berbeza2 setiap hari dan setiap minggu.
.
Ada masa anda close profit dia pergi makin jauh, ada masa lepas close dia patah balik. Dan macam2 situasi lain seperti yang saya dah sebutkan.
.
Hanya ada satu cara saja untuk anda pandai manage akaun anda iaitu melalui PENGALAMAN & ILMU.
.
Anda boleh set SL ke breakeven, close sebahagian trade, close sahaja apa yang market dah bagi, cut loss bila Candle close agresif melawan anda dan macam-macam lagi trade management strategy yg boleh anda apply.
.
Anda tak boleh janji “aku akan close bila profit 2x SL sahaja”, sebab kadang2 trade dah tak favour kepada anda ketika profit dah 40 pips, anda terpaksa close juga. Tiada siapa tahu market nak ke mana. Adakalanya lebih baik ambil sahaja apa yang dah ada dalam genggaman.
.
Change your profit from UNREALIZED to REALIZED. Selagi belum close, profit itu milik market, bukan milik anda. Jangan yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. ☝️
.
Nowadays saya kalau dah profit 50-70+ pips, saya akan pejam mata dan close. Dia pergi mana lepas tu saya tak peduli dah (tapi kalau dia reverse, saya akan happy giler pasal saya exit tepat pada masanya hahaha 😜).
.
TRADING IS MY DAY JOB! 🤩🤩
.
Hari-hari saya buat decision buy, sell or no trade. Saya tak akan boleh betul dalam kesemuanya. I can’t catch them all. Itu hakikat yang semua trader perlu telan. Tetapi, dalam membuat keputusan sama ada nak Buy, Sell or No Trade, saya tahu apa proses yang perlu saya lalui terlebih dahulu, dan tahu what is at stake, serta apa cause & effect yang bakal berlaku.
.
JANGAN TERLALU GHAIRAH BILA PROFIT, DAN JANGAN TERLALU SEDIH BILA LOSS. Sebab esok, lusa, tulat masih perlu trade lagi. Its an endless battle between you & the market. Hari ni profit, esok belum tentu. Likewise, hari ni loss, esok mungkin profit besar yang boleh cover loss tu.
.
You just have to follow your rules with discipline, day in day out. Lama-lama nanti barulah anda dapat rentaknya. Sorry to break your heart but THERE IS NO SHORTCUT FOR SUCCESS. ☝️

—————————————————–
—————————————————–

NAK JOIN MASTERCLASS TFS??? bagi yang betul betul nak
jadikan FOREX sebagai kerjaya, sangat di syorkan…
Klik sini untuk info lanjutt
https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspatmasterclass/iklan

————————————
————————————
.
.
Semoga anda belajar sesuatu dari post ini.

Belajar trade forex cara pro dengan TFSPAT ( buku) klik link dibawah
www.forex-sebenar.com
https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspriceaction/31

Punca Utama Traders Melingkup

tfs price action trading, punca traders melingkup, khalid hamid, teknik forex sebenar, forex sebenar,

Punca utama traders melingkup ialah kerana masih melekat dengan stigma “forex ni tempat aku buat duit besar (atau kaya cepat) & keluar dari masalah kewangan aku!”.

Mostly sebab terpengaruh dengan Screenshot profit traders lain. So, saya tak mau lagi jadi “the guilty party” dan tidak mahu mempromosikan stigma sebegitu.

Let’s do it the real way, dengan memberi tempoh yang lebih panjang, dan mengejar LOW ROI but with HIGH PERIOD CONSISTENCY.

Bila dah boleh konsisten, senang je nak bagi high ROI tu. Tapi, kena boleh konsisten profit kecik dulu lah ya.

We’ll do it slow & steady this time. Sebab hanya melalui MASA, anda boleh grow & nampak progress. With that I hope we can have higher success rate among the students.

Start dengan TFS Price Action Trading ni testimonial semua saya letak yg realistik sahaja.

Yang profit besar2 tu saya dah tak letak pasal mostly beginner luck.

Saya juga lebih tekankan long term survival & profitability of 10-30%/month sahaja. Jangkamasa juga bukan lagi singkat, tetapi 1 – 3 tahun.

But again, kita dah buat macam2 (dan banyak lagi aktiviti sedang disusun) untuk mereka jadi profitable.

Kita terus terusan beri guidance.

NAMUN BEGITU, faktor student tu sendiri kena ambil kira juga.

Dah suruh letak SL, tapi tak letak. Dah suruh risk 3%, pergi risk 30%. Dah suruh guna leverage < 100:1, dia bantai 1,000:1. Tak adil lah nak salahkan pengajar je betul tak?

Kepada yang belum dapatkan TFS PRICE ACTION, sekarang harga RM698. Masih murah dengan apa yang akan anda dapat tau

Macam dapat BUKU TFS PRICE ACTION  200+ page, video tutorial dekat 30, group support every week ada sharing sejak tahun 2012, orang emel/PM kita jawab dan macam-macam lagi pada yuran serendah RM698 sahaja .

Scammer buat kelas 8k-50k pun takde bagi semua tu. hahaha.

KLIK SINI BUAT BELIAN TFSPAT SEKARANG, UBAH CARA TRADING ANDA 360 DARJAH & UBAH NASIB KEWANGAN ANDA HARI INI

PROMOSI RM498 TAMAT 31 OGOS 2018

PELIK BETUL SAYA
.
Orang lain kena kencing masuk kelas 8k, kena scam berpuluh ribu, tapi nak belajar TFS RM498 rasa mahal. Lagi mahal tak semestinya lebih baik. Silap-silap terbelajar dengan scammer. Ada juga yg dah rugi berpuluh ribu, tapi suruh belajar TFS dia tak nak. Mahal katanya. 😅

kena scam forex kena scam forex2


Nak caj yuran mahal terpulanglah, tapi kalau mengajar acuh tak acuh, kesian la kat kawan yang join tu. Sebelum anda terfikir nak join kelas beribu-ribu, baik belajar TFS PRICE ACTION dulu
.
Nak kena selalu show off profit baru nak yakin ke?

Sorry la bang. Saya dah tak buat dah marketing camtu. Dulu iya lah. Ni sebahagian entry saya bulan Ogos ni. Tak la gempak mana, boleh larrr… syukur ☺️
.

tfs price action entry tfs price action screenshot

Saya dah tak ajar dah traders kejar profit besar dalam masa singkat (e.g. 100% dalam masa seminggu), tetapi saya ajar untuk konsisten dalam jangka masa panjang. Biar profit 10 – 30% sebulan, janji konsisten. Bila anda dah konsisten & berpengalaman, anda akan pandai2 sendiri nanti utk trade full margin, layer, hedging dsb. Asas kena betul dulu lah ☝️

Ini tidak, awal2 kenal trading dah lenjan akaun tak ingat dunia. MM tak tau satu apa pun (pasal sifu kelas puluh ribu tu tak ajar). Memanglah ranap pasal dari awal expectation dah tak realistik.
.
Tengoklah website baru TFSPAT . Testimonial pun saya letak yg realistik sahaja. Sebab saya tak nak orang ramai terus terpengaruh dengan persepsi “forex ni jalan untuk cepat kaya”.

PROMOSI SEKARANG TAMAT 31/8, lepas tu harganya akan dinaikkan (seperti dijanjikan). Masih terlampau murah kalau nak dibandingkan dengan scammer. Malah patutnya kena lagi mahal dari scammer pasal nanti orang kata “murah = tak berkualiti” pulak 🤦
.
Nak berjaya dalam trading, teknik je tak cukup. Banyak lagi faktor lain kena kuasai especially risk management. Sebab teknik + risk management = emosi mantap. Semua tu ada ajar dalam TFSPAT beserta kaitannya antara satu sama lain.
.
OK lah, panjang dah membebel ni. Sekali lagi saya bagitahu ye, promosi RM498 tamat 31/8 ni. Lepas tu harganya akan dinaikkan. Terima kasih atas sokongan anda.

Trade tanpa stop loss? tak payah trade lah. Buang duit jer!

Sekarang ni memang banyak teknik forex yang ada kat internet. Ada free, ada berbayar. Tak kisah guna yang mana. Janji boleh bagi KONSISTEN PROFIT. Nak profit 100% tu memang tak mungkin lah kan

tfs price action, tfs price action trading, teknik forex sebenar, forex sebenar, khalid hamid , tfs7

Tak kiralah teknik apa pun yang anda guna, kalau tak ada pengiraan stop loss & take profit yang betul, trading anda tak akan kemana

Sekarang banyak teknik yang digembar-gemburkan hebat. Malangnya langsung tak ada stop loss.

Memang betul kalau market berpihak kepada anda, anda profit sakan.

Apa cerita kalau market tak berpihak pada anda? Sampai bila anda harus hold position tersebut?

Jadi trader ni sepatutnya anda lebih banyak masa untuk buat benda lain. Kalau trade tanpa stop loss, agak-agak lena tidur ke? Mesti setiap minit nak menghadap chart.

Perlu sentiasa ingat.

Tiada siapa tahu market hendak ke mana. Kita cuma boleh buat andaian berdasarkan apa yang kita pelajari sahaja. So tak boleh lah 100% yakin teknik kita akan profit. Sebab tu pentingnya ada STOP LOSS. Minimakan risiko rugi.

Forex kan kebarangkalian .
Ada masa kita untung, ada masa kita rugi.

SL & TP BIAR RELEVEN!

Nak letak stop loss & take profit ni biar relevan.

Contoh yang tak releven
stop loss : 80 pips
take profit : 20 pips

Ini adalah contoh SL&TP yang gagal. Bayangkan, sekali anda kena stop loss, anda perlu profit 4 kali BERTURUT TURUT supaya balik modal. Tak sentuh lagi pasal untung.

Contoh yang releven
stop loss : 30 pips
take profit : 60 pips

Inilah yang sebetulnya. Katalah , trade pertama kena stop loss. Next trade kalau profit, terus dapat cover rugi, siap ada untung lagi..

Kan lebih logik & relevan..

Kalau nak belajar teknik forex, kawalan emosi, money management BUKU TFS PRICE ACTION insyaallah dapat membantu anda.

Kalau nak terus depo , dan buang duit, tak ada masalah. Tapi sampai bila nak macam tu. Orang lain dapat kaut untung dalam market forex. kita asyik depo je..

Belajarlah sehingga kita dapat kuasai forex trading . dapat profit 4 kali dari 10 entry pun dah okay..

KLIK SINI KALAU NAK BELAJAR TFS PRICE ACTION TRADING sekarang harga offer RM798 RM498 jer. free tshirt n pen lagi..