TFSPAT SUDAH DILANCARKAN, DISKAUN RM300 SEMPENA PELANCARAN!

TFSPAT, TEKNIK FOREX SEBENAR 7, TEKNIK TFS PRICE ACTION TRADING, PANDUAN FOREX BAHASA MELAYU, BUKU FOREX MALAYSIA, KHALID HAMID

Kini tfspat sudah dilancarkan, kepada anda yang dah lama tunggu inilah masanya untuk dapatkan TFSPAT pada harga offer..

RM300 diskaun diberi jika anda dapatkan pada harga pelancaran sekarang ini …

Selepas itu harga akan kembali pada harga asal iaitu RM798.. rebut peuang sekarang sebelum terlepas

Pakej dalam bentuk buku yang akan dihantar ke alamat anda. * Untuk waktu terhad anda akan menerima sehelai tshirt juga..

Jika beli sekarang (waktu pelancaran) anda dapat berjimat sebanyak RM300!

harga akan dijual RM798
harga selepas diskaun : RM498

Jadi kepada yang dah lama menantikan TFSPAT, boleh beli sekarang sebelum harga offer tamat selama lamanya.

klik sini untuk pembelian
www.forex-sebenar.com

KOLEKSI EBOOK UNTUK TAMBAH ILMU FOREX ANDA SERENDAH RM47 – RM297!

Hari ini saya nak share kepada anda ebook forex yang berharga serendah RM47.
Kalau anda tak ada duit RM47 untuk beli ilmu forex, jangan letak harapan dalam forex.

Forex ni macam perniagaan. Ada risiko, perlukan modal . Risiko boleh dikurangkan dengan adanya ilmu yang betul.

Seperti mana anda sanggup guna ptptn RM26000 untuk ambil degree demi gaji RM3000 sebulan, kenapa tidak berhabis untuk ilmu forex. Jangan jadi orang yang rugi berhabis banyak untuk depo forex.

Cari lah ilmu sehingga anda puas hati dengan teknik yang anda belajar. Lepas tu baru lah boleh cuci kaki di akaun real nanti.

Dibawah ni senarai ebook forex untuk anda tengok tengok Goodluck!

PILIHAN 1
Pakej lengkap BBMA SNR ( 6 EBOOK & 13 VIDEO ) RM297

panduan bbma snr advance, buku forex, panduan forex bahasa melayu,

Kalau anda nak belajar BBMA SNR ADVANCE dengan lengkap, siap video, inilah pilihannya. Walaupun harga nya RM297 (offer sekarang) , tapi ilmu yang disampaikan sangat lengkap.

Klik sini untuk PAKEJ LENGKAP BBMA SNR ADVANCE RM297
PILIHAN 2

EBOOK BBMA SNR ( 6 EBOOK SHJ TANPA VIDEO ) RM150
PANDUAN FOREX BBMA SNR, BBMA SNR ADVANCE, VIDEO BBMA SNR ADVANCE,

Tapi jika anda tak mampu dengan harga RM297, anda boleh pilih pilihan yang lebih rendah. Iaitu 6 ebook tanpa video. Jadi anda akan dapat ebook sahaja.

KLIK SINI UNTUK 6 EBOOK BBMA SNR ADVANCE RM150

 

PILIHAN 3

EBOOK UTAMA BBMA SNR (1 EBOOK UTAMA) RM47
PANDUAN BBMA SNR ADVANCE
Jika anda bajet kecil , tapi masih nak dapatkan ilmu dalam panduan bbma snr ini, anda boleh dapatkan Ebook Utama BBMA SNR ADVANCE. Ebook 118 muka surat ini sangat membantu, dan harganya juga jauh lebih mampu milik

KLIK SINI UNTUK DAPATKAN EBOOK UTAMA BBMA SNR ADVANCE RM47
Setakat itu pilihan untuk bbma snr advance. Malah, penulis yang sama juga telah menulis ebook terbaru . Kali ini khas untuk peminat pair EURUSD

PILIHAN 4

EBOOK TEKNIK EU RM79

TEKNIK EU, PANDUAN FOREX TEKNIK EU

Teknik ini untuk mereka yang suka trade pair EU. bukan sembarangan, teknik ini dah digunapakai 6 tahun, dan berkesan. bagi yang malas nak fikir panjang dan nak trade pair eu je, boleh dapatkan ebook ni. Harga hanya RM79 jer!

KLIK SINI UNTUK DAPATKAN TEKNIK EU RM79

Anda sudah ada pilihan? Semoga sedikit sebanyak trading anda dapat dibaiki dengan penambahan ilmu ilmu baru.

Rahsia Widraw 10,000 USD Bulan Dengan Kira Kira Mudah

rahsia 10 ribu sebulan, forex trading, forex bahasa melayu, panduan forex,

Boleh ke trader biasa biasa widraw 10,000usd sebulan dengan forex trading?
jawapannya boleh. Tapi bukan dalam sehari

Ia perlukan perancangan dan kesabaran.

Namun berita baiknya, anda tak perlu jadi trader yang pandai pun. Cukup anda
KONSISTEN..

——————————

BAGI YANG TAK TAHU LANGSUNG PASAL FOREX

  • forex adalah urusniaga jual beli matawang asing
  •  boleh dilakukan menggunakan smartphone sahaja
  • boleh menjana pendapatan tanpa batas dalam matawang USD
  • boleh rugi banyak duit jika tiada ilmu
  •  95% trader forex rugi kerana tiada ilmu walaupun forex sangat ringkas, hanya perlu klik buy atau sell sahaja.
  • ramai rakyat malaysia dah jadikan forex trading sebagai sumber pendapatan (part time atau full time)
  • ILMU SANGAT PENTING DALAM FOREX ,kalau tak memang anda buang duit.
  • tak ada lagi cara paling mudah jana pendapatan dalam dunia ni berbanding forex, kerana dengan klik klik sahaja, boleh dapat income.

    —————————-

Secara mudahnya, dalam 10  trade, anda hanya perlu profit 5 kali. Jika anda
boleh buat lebih baik dari ini, anda akan dapat lebih banyak

Sekarang kita mulakan kira kira :-

  • modal permulaan 100usd
  • trade seminggu 10kali
  • profit 5 kali , loss 5 kali
  • setiap trade , kita akan risikokan hanya 3% dari modal
  • SL 30 PIPS, TP 60 PIPS

So ini result minggu pertama, kita kan trade 10 kali. Andaikan kita profit 5 kali, loss 5 kali

Untuk profit
0.01 x 60 pips : 6usd (setiap trade)
6usd x 5 trade : 30usd

Untuk loss
0.01 x 30 pips : 3 usd (setiap trade)
3usd x 5 trade : 15usd

 keuntungan bersih seminggu : 30usd15 usd : 15 usd seminggu bersih

Sebulan 15usd x 4 : 60USD! 

Begitulah pengiraannya.
bermodal 100usd, kita memperoleh 60 usd untung SEBULAN , iaitu 60% !

Teruskan kira sehingga bulan ke 12. Seperti biasa risikokan 3% dari modal setiap
kali trade.. SL 30 pips , TP 60 pips

Dibulan ke 12, anda akan mendapati

modal terkumpul : 17,574 usd
untung bulan tersebut sahaja :  10,544 usd

Ingat, anda hanya perlu profit 5 kali dari 10 trade. Jika anda boleh buat lebih baik dari ini, hasil anda akan lebih baik dari ini!

Ketika di bulan ke 12 , anda sudah boleh widraw 10544 usd setiap bulan…bersamaan rm44,287

***pengiraan adalah mengandaikan ada tidak mengeluarkan keuntungan
sehinggalah bulan ke 12. Anggap akaun ini akaun yang tak akan anda sentuh keuntungannya..

Jadi bulan ke 12 dan seterusnya anda sudah boleh widraw
setiap bulan 10,000usd!

Namun ,adakah anda mampu sabar dan bertahan sehingga ianya terjadi seperti ini?
Ramai yang tidak mampu kerana terlebih dahulu MC @ TOTAL LOSS .

Jika anda tidak mampu membuat money management yang betul , anda tidak akan
berjaya dalam forex.

Sebab itulah, hanya risikokan 3% sahaja setiap kali trade. Dengan itu, modal
100usd akan habis licin setelah 33kali loss. tiada trader yang akan loss 33kali
berturut turut

BELAJAR LAH TEKNIK YANG TERBUKTI BERKESAN. BELAJARLAH DARI GURU YANG BERPENGALAMAN.

NAK BELAJAR ILMU FOREX TRADING?

KLIK SINI UNTUK BELAJAR TEKNIK TFS PRICE ACTION TRADING

Anda bertuah jika beli sekarang. Harga asal RM798 , tapi sekarang tengah ada promosi pelancaran. HARGA SEKARANG RM498 JER. free tshirt, free pen….jimat rm300

Apa lah sangat RM498 dengan ilmu yang anda boleh guna seumur hidup untuk jana pendapatan kan.. Ambik degree loan ptptn pun jauhhh lagi mahal dari ni.. So korbanlah sikit

Bukan untuk orang lain, untuk diri sendiri & keluarga juga yang senang nanti..

TFS Price Action Trading komited nak anda berjaya.

JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN TANPA SYARAT dalam 90 hari, kalau tak puas hati, sila minta refund.

KLIK SINI SEKARANG SEBELUM OFFER TAMAT
khalid hamid, tfspat, tfs price action trading, teknik forex sebenar, forex sebenar, tips forex, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, guru forex , guru forex di malaysia, teknik forex sebenar 7,

Klik sini segera untuk dapatkan kod diskaun !

TFS 7 DIBERI NAMA BARU TFS PRICE ACTION TRADING (TFSPAT)

TFS 7 DIBERI NAMA BARU TFS PRICE ACTION TRADING (TFSPAT)

Ramai yang sudah order TFS6 tapi masih belum terima versi buku lagi kan. Jangan risau masanya sudah hampir. anda akan dapat versi terbaru ini secara PERCUMA.

Sekitar majlis pelancaran TFSPAT @ TFS 7

KHALID HAMID MAJLIS PELANCARAN TFS7 TFSPAT

31936039_1505077749615297_4107696671670927360_n

KHALID HAMID TFSPAT
Website dan lain lain masih banyak lagi dlm pembikinan sebab semuanya akan dibuat baru.

Penghantaran TFSPAT akan bermula selepas PRU14. Kita kena buat dalam stages sbb kuantiti terlalu banyak. Mungkin dalam 3 minggu baru selesai hantar semua. Hrp semua dapat bersabar ya.

dah boleh order kat sini www.forex-sebenar.com

Slogan baru ( masih belum pasti ) : Entry Tepat, Profit Hebat, Widraw Lebat!

MEMBERS SPECIAL PRICE: Admin cakap ramai mengadu terlepas preorder hari tu. Dia suruh open balik. Takpe nnti saya consider. For now mohon berikan ruang utk kami clear dulu segala pghantaran tertunggak yg mencecah 1500+ unit ye (preorder + pemilik TFS6 digital). Bunyi macam sikit, tapi kalau 1x pickup 50 unit, 30 hari bekerja baru settle. Tu baru pos nya, belum packing nya lagi. So berilah kami masa utk settle tu dulu yer.

Preview buku TFS7 @ TFSPAT

TFSPAT TFS7 TEKNIK FOREX SEBENAR BUKU BARU

UPDATE JULY 2018, SUDAH BUKA ORDER , DISKAUN RM300 UNTUK ANDA & FREE TSHIRT.. Kalau anda baca artikel ni pada JULAI 2018 , inilah masa yang tepat dan paling berbaloi  untuk beli TFS!

Yang belum order, masih boleh order di www.forex-sebenar.com

 

Testimoni Pembeli BBMA SNR ADVANCE!

Makin hari makin banyak testimoni dari pembeli BBMA SNR ADVANCE.

** panduan bbma snr advance ni tak ada kena mengena dengan TFS . Ia cuma alternatif kepada trader yang mencari panduan dengan harga lebih rendah (RM150 JER) sementara tunggu TFS7 siap! okay

Sebelum kita nak beli panduan, mesti kita nak tengok hasil dari pembeli yang lepas. Ni saya tunjuk sikit bukti dari teknik bbma snr advance.

teknik bbma snr advance, oma ally bbma

teknik bbma snr advance, oma ally bbma

teknik bbma snr advance, oma ally bbma
hari tu , panduan ni bagi offer RM100 sempena jualan hujung tahun. sekarang offer tu dah pun tamat. harga sekarang RM150 YE

Kalau anda dah biasa dengan teknik bbma oma ally, teknik ni akan jadi lebih mudah. tengok video preview kat sini

Klik Sini Untuk Beli Panduan BBMA SNR ADVANCE

 

 

Belum Mampu Beli TFS, Baca Sekarang! 2 hari sahaja

Pernah DENGAR TEKNIK BBMA

Rata rata trader di Malaysia pasti pernah dengar teknik BBMA , iaitu berasaskan bolinger band dan moving average. Original teknik BBMA diasaskan oleh OMA ALLY, trader forex malaysia yang sangat humble

Kalau anda first time dengar teknik BBMA, anda ketinggalan zaman. Sebab BBMA antara teknik forex popular di malaysia!

Baru baru ni saya ada ternampak ebook PANDUAN BBMA SNR ADVANCE. Tapi Ia bukan dihasilkan oleh OMA ALLY.

TEKNIK BBMA SNR ADVANCE

Ia gabungan BBMA + SNR. biasa terjadi , satu teknik digabung dengan teknik lain, keluar lah teknik lain

Kalau lihat testimoni pun cukup baik. Setakat diberitahu, dah hampir 1000 orang beli sejak ia dilancarkan

TEKNIK BBMA SNR ADVANCE

Harga tak sampai RM200 pun.. Kalau anda belum mampu nak beli TFS, saya cadangkan ebook ini. Ye lah, bukan semua mampu nak beli TFS. ( tak penting guna teknik mana pun, janji konsisten profit dan boleh widraw dah okay

Dalam 2 hari ini, mereka nak DISKUAN sehingga RM50!

kalau nak beli sekarang klik sini…
https://firulsnr.onpay.my/order/form/bbma/iklan

notis* ebook bbma snr advance tiada kena mengena dengan TFS. ini hanya promosi sahaja

Tips Ini Je Dah Bantu Ramai Trader Malaysia Trade Dengan Tenang. Jemput Baca

Salam sejahtera. terima kasih kerana membaca. saya pasti anda merupakan trader forex sama ada sudah lama atau baru

Persoalannya, adakah kita trader yang buat duit dalam forex? bagus
atau adakah kita trader yang bakar duit dalam forex? …

Kat sini saya share pada anda , satu tips supaya anda tak margin call atau total loss dengan cepat

Sharing saya ini adalah premium. Jika anda pegang konsep ni kuat kuat, insyaallah. Modal anda mampu bertahan lama

SENTIASA LETAK STOP LOSS YANG RELEVEN

stop loss adalah wajib dalam forex. ia akan buatkan anda tenang .Jangan sibuk kira kalau untung. kira dulu “kalau” rugi,
berapa kerugian anda ..

Stop loss yang dicadangkan adalah 30pips. Maksimum 50 pips

Kat sini saya bagi contoh jelas.

CARA LETAK STOP LOSS
Boleh nampak tak. Sekarang , bila anda dah buka entry, anda siap siap dah tahu,

“hari ni kalau aku rugi, 3 USD akan hangus. Manakala jika untung 6 usd akan jadi milik aku.”

Kan lebih tenang macam ni

TAKE PROFIT BOLEH NEGO, STOP LOSS TAK BOLEH YE.

Kalau anda dah buat STOP LOSS, tapi TAKE PROFIT anda tak buat lagi
“nak tengok sejauh mana market boleh pergi,” tak ada masalah..

Yang penting, kena tahu berapa risiko rugi setiap hari

JIKA ANDA BERMODAL 100USD, lihat sini

33 kali loss baru habis modal forex

Anda ada peluang untuk 33 kali rugi, baru lah 100 usd anda akan habis. Sempat lah anda berlatih teknik yang anda tahu.

——

Jika belum ada teknik yang sesuai, atau masih tercari cari teknik yang sesuai, boleh dapatkan panduan TEKNIK FOREX SEBENAR .

“saya suka anda tahu tentang TEKNIK FOREX SEBENAR tanpa was was”

sedikit tentang TEKNIK FOREX SEBENAR @ TFS

  • sudah dimiliki oleh 13,000 forex trader di malaysia, brunei, dan singapore
  • dalam bentuk dvd dan buku ditulis oleh KHALID HAMID
  • khalid hamid, sudah 10 tahun dalam bidang forex, FULL TIME TRADER.
  • mencapai kebebasan kewangan dalam forex, buat duit 700,000usd seminggu (dengan money management yang ketat iaitu sekitar 3-5% sahaja modal (* hasil berbeza mengikut modal dan kefahaman , serta latihan.)
  • jangan risau, semua teknik didedahkan tanpa selindung.
  • sekarang dalam edisi ke 6 & dalam proses menyiapkan edisi kemaskini TFS7 iaitu edisi TERAKHIR
  • tak perlu win setiap trade untuk dapat net profit.
  • trade 10 kali, hanya perlu 4 kali betul. anda pun boleh buat lebih bagus dari ni..
  • panduan lengkap A-Z. jika masih tak tahu apa apa tentang forex pun, boleh dapatkannya
  • nanti anda akan diserap ke dalam group ahli TFS untuk analisis harian serta perkongsian

Yang dah “pro” dan “lama” dalam forex tapi masih belum mampu widraw konsisten, pun boleh dapatkannya kat sini PANDUAN FOREX SEBENAR

Rendahkan ego untuk terima ilmu baru.

Tak ada guna kita 10 tahun dalam forex, jika tiap bulan kita kembali deposit sebahagian gaji

Tak ada guna kita sembang kencang di kedai makan tentang untung beratus pips, padahal nasib semata mata

NAIK TURUN CARTA FOREX, ADA CERITA SEBALIKNYA
Memang kalau teka pun, pasti ada betul kan. Kadang kadang dari 10kali kita entry, ada masanya kita betul 5kali, atau 4 kali., walaupun kita tak pandai.

Itulah keistimewaan dan kecelakaan forex. Bila tak pandai pun boleh “membiru” , mula lah trade seminggu nak jadi SIFU.

Jangan macam tu. kita belajarlah dari mereka yang sudah “PROVEN” hidup 100% duit forex. baru lah dapat result yang betul

Ada orang kata google pun boleh ilmu forex ni. Betul tu. tapi kalau nak “BERGURU” dengan TFS, ia akan memudahkan anda.

Belajar dengan orang yang betul membawa kepada hasil yang betul

update : BELI SEKARANG (JULY/OGOS 2018 DENGAN HARGA OFFER RM498 & FREE TSHIRT

** beli sekarang anda akan dapat 2 version
1. versi digital TFS 6 (boleh didownload)
2. versi buku & dvd TFS7 (akan di pos ke alamat anda nanti)
ANDA DAPAT 2 VERSION PADA 1 HARGA SAHAJA!

FULL AKSES TEKNIK FOREX SEBENAR DISINI

*tiada paksaan untuk membeli TFS, semoga tips yang diberi dapat dimanfaatkan sebaiknya.. wassalam

Forex Sebenar Edisi 7 (TFS7) Dijangka Siap Disember 2017

teknik forex sebenar 7

Teknik Forex Sebenar Edisi 7 @ mungkin edisi terakhir dijangka akan siap sekitar disember 2017

Setakat ini , sudah 200 lebih tempahan edisi 6 terdahulu yang akan terus menerima buku TFS7

TFS 7 mengambil masa agak lama untuk disiapkan . Banyak kandungan akan ditambahbaik dari edisi terdahulu
.

Saya akan hasilkan sesuatu yg sesuai utk semua level trader, tak kiralah baru seminggu kenal FX atau yg dah 10 tahun. Dari strategi beginner sampailah ke advance. Step by step akan ditunjukkan. Semoga penantian anda semua berbaloi kelak. – Khalid Hamid
.
.

UPDATE JULY 2018, TFS SUDAH DILANCARKAN DENGAN NAMA BARU TFSPAT (TOTAL FOREX STRATEGY PRICE ACTION TRADING) . BOLEH KLIK LINK SEPERTI BIASA UNTUK PEMBELIAN YA.. FREE TSHIRT UNTUK WAKTU TERHAD

Bagi mereka yang masih belum memiliki TFS (TEKNIK FOREX SEBENAR), anda boleh order disini www.forex-sebenar.com
(anda akan dapat versi video dan ebook terlebih dahulu, BUKU & DVD akan di pos setelah TFS7 lancar)

Ini bermakna anda merupakan yang terawal dapat memiliki TFS7.

Pairs terbaik, waktu terbaik, hari terbaik, bagaimana nak trade kalau malamnya ada news dsb semua akan diajarkan
.
.
Senang cerita TFS sesuai untuk semua trader, sama ada baru atau lama.

Tragedi Copytrade 2017 ,Bacalah Wahai Trader, Jadikan Pengajaran!

(demi menjaga sensitiviti, tiada nama group @ nama pihak terbabit akan disebut, artikel hanya untuk pengajaran)

Ini kisah pengajaran. jangan mudah terpedaya. Sayangi lah duit anda. Saya tahu bukan mudah cari duit.!

copytrade malaysia, panduan forex bahasa melayu, kelas forex, belajar forex mudah, teknik forex sebenar, forex sebenar, khalid hamid, belajar forex, panduan forex, buku forex, dvd forex sebenar,

Diberitahu, beberapa bulan lalu, ada satu group mengadakan copytrade. Bermodal serendah 100usd, dalam masa 3 bulan berpotensi menjadi 10,000usd!

Lalu berpusu pusu lah orang join. Sebabnya mudah, janji semanis madu, siapa tak tergoda. Dengan berbuktikan satu screenshot akaun terdahulu (100usd berjaya menjadi sekitar 9000usd dalam sebulan), ia kelihatan sangat promising (tak tahu bahasa melayu apa, nanti update balik bila dah ingat. haha)

10,000usd : RM44,000 . boleh buat kahwin! boleh pergi umrah, beli kereta, bercuti, macam-macam! wow

Diteruskan cerita ini, ia mendapat sambutan yang hangat. Ia juga dibantu promosi oleh ib-ib . Sebanyak lebih kurang 1400 akaun yang berjaya di linkkan kepada akaun copytrade manager.

Register hendaklah bawah ib mereka. Selepas itu, pelan ditunjukkan macamana nak jadikan 10k usd tu dalam 3 bulan..Dengan akaun 100usd

0.02 lot per trade (dinaikkan mengikut equity)
TP : 45pips
SL : 50pips

Nampak something? Belajar sesuatu tak kat sini?
Jika stop loss 50pips, take profit pula 45pips, sekali rugi, nak cover balik bukan perlu sekali, tapi kena lebih!

Tapi disebabkan “mereka sudah pakar, mesti mereka lebih tahu, betul tak?

Ringkasan dari program copytrade ini :-

  • hari pertama, dapat profit seperti dirancang.
  • hari ke 3 tak silap , ketika posisi buy float rugi (sebab buy di pucuk) , dibalas pula dengan sell di akar.semua berakhir rugi
  • hari ke 3 equity dah habis separuh! ya .hampir 50%
  • ketika modal sudah mengecil ni , mula lah nak lot gajah kan. proses recovery lah katakan.
  • okay. terus lot 0.10! lost lagi -17usd lebih
  • selepas loss yang banyak, manager copytrade memberitahu rugi sebab tak banyak masa. belum FTT
  • sanggup FTT demi program copytrade ini
  • LANGSUNG TIADA SL . hanya ada sl ketika modal dh nak habis!

Antara highlight lain dalam program copytrade ini (akaun standard)

  • entry 0.01 , close profit 0.05usd
  •  entry 0.01, close profit 0.24usd
  • entry 0.05, close profit 0.95usd
  • ada yang masa untung banyak tak close tapi close ketika rugi.
  • ada yang ketika float -25usd, tapi tp hanya letak 1pips profit (bukan Be+ ye..ni memang betul2 tp 1pips)

Kalau profit macam tu, bila nak recovery. Ada kalanya scalp 0.10usd menjadi
tapi bila loss memang banyak. -25 usd terus!

So kemuncak dalam copytrade ni, total loss dalam tak sampai sebulan! atau tepatnya hari ke 3 dah 50% loss

Bayangkan impian impian yang nak kahwin guna duit ni, yang join 20 akaun pun ada!

Kata seorang copier yang join
“saya tak pertikai teknik dia. tapi saya berhak pertikai MM, trade tanpa SL, adakah alasan sibuk sebab tak FTT menjadi sebab tak boleh letak SL. ? adakah buka lot besar sebab tak FTT?”

Terserah anda sekarang. Buka mata dan minda.

Bukan mudah nak gandakan 100usd ke 10,000usd . Tiada yang mudah dalam dunia ni. Sudah sudah lah percaya program copytrade. Anda ada kemampuan duit, anda cari ilmu , trade sendiri. Jangan serah nasib anda ditangan orang..
www.forex-sebenar.com

TEKNIK DAH ADA TAPI KITA SEBENARNYA KALAH DENGAN 2 PERKARA NI.

salam sejahtera.
setelah saya membuat pemerhatian, dalam kalangan trader, ada 2 faktor terpenting yang menyumbang kepada GAGAL atau berjayanya seorang trader

Saya tak akan bincangkan tentang teknik. saya yakin anda dah belajar lebih dari satu teknik . anda mungkin ada 5 orang guru forex yang mengajar forex anda. jadi kat sini saya anggap semua orang ada teknik masing masing

jadi apakah masalah yang menyebabkan trader gagal dan terus gagal.

bagi saya, ianya tentang 2 perkara sahaja
kawalan emosi
money management

1. kawalan emosi
tak dinafikan , antara faktor adalah nak cepat kaya.
ketika entry anda masuk sudah betul anda dikuasai rasa tamak untuk tambah lebih banyak entry.

TEKNIK FOREX SEBENAR, FOREX SEBENAR, BELAJAR FOREX DALAM BAHASA MELAYU, KHALID HAMID,

ada yang berani sehingga full margin entry
tetapi selalunya, ketika itu pula forex ni terbalik dari analisis kita. lalu, dari sepatutnya untung sikit , terus jadi margin call
sama juga ketika anda rugi. anda akan cenderung buka entry berlawanan dengan lot yang besar. akhirnya anda kecundang juga

TIPS : SENTIASALAH LETAK STOP LOSS DALAM TRADING ANDA. KITA TAKKAN TAHU SEJAUH MANA MARKET PERGI TAPI KITA PERLU TAHU BERAPA RISIKO (STOP LOSS) YANG KITA SANGGUP TANGGUNG

2.  money management yang betul

jika anda percaya dan sentiasa berpegang kepada konsep (win 6% loss 3 %) anda boleh untung konsisten 60% sebulan walaupun anda tak lah pandai sangat forex. INI BERDASARKAN NISBAH TERCOROT, trade 10kali, 5 win , 5 loss

TEKNIK FOREX SEBENAR, FOREX SEBENAR, BELAJAR FOREX DALAM BAHASA MELAYU, KHALID HAMID,

sebagai trader, anda perlu yakin dan percaya, TAK ADA TRADER YANG TAK PERNAH RUGI, TAK ADA TEKNIK YANG 100% UNTUNG.

tolong percaya supaya anda lebih berlapang dada dalam forex trading. ibarat anda membaling sekeping syiling ke lantai sebanyak 10 kali, tak mungkin anda dapat kesemua 10 bahagian atas.

mesti ada kebarangkalian untuk dapat bahagian sebaliknya. begitulah juga forex. LOSS itu lumrah. jika anda percaya dan bersedia anda akan lebih tenang.

jangan deposit 100usd hari ini dan berharap esok dah dapat beli lamborghini

jadi jagalah money management anda seketatnya
TIPS : YANG BERJAYA DALAM FOREX BIASANYA BUKAN DOKTOR, PEGUAM, ATAU MEREKA YANG BERPROFIL TINGGI, TETAPI CUKUP SEKADAR BOLEH KAWAL EMOSI DAN MONEY MANAGEMENT YANG BETUL!

masih tak ada teknik forex? mari belajar teknik forex sebenar kat sini
www.forex-sebenar.com (belajar forex dari a-z, panduan dalam bentuk buku dan dvd)