“Saya dah trade 12 tahun” -MK

teknik forex sebenar, tfspat, khalid hamid, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, panduan forex bahasa melayu,

Saya dah trade 12 tahun. Macam2 situasi yang dah pernah saya tempuh. ☝️
.
👉 Pernah lagi 1 pip nak hit SL, harga patah balik bagi profit beratus pips.
.
👉 Pernah lagi 1 pip nak hit TP, harga patah balik lalu jadi loss.
.
👉 Pernah floating profit gold 800 pips, kena bantai news FOMC dapat 1 pip je.
.
👉 Pernah entry sharp with zero reversal!
.
👉 Pernah entry terlajak 20 – 30 pips sebelum menjadi profit.
.
👉 Pernah Sell dekat harga setinggi gunung, harga daki kita tolak (sell), dia daki kita tolak lagi biar dia “jatuh gaung”. Sekali dia geram dia naik roket terus ke bulan (selalu jadi kat USDCAD & NZDUSD).
.
👉 Dah profit 50 pips, lepas close dia naik jadi 100+ pips.
.
👉 Dah profit 40 pips, dia patah balik hit SL 40 pips pula.
.
👉 Dah profit 70 pips, kita close sebab tak mau tamak, tengok-tengok lepas tu dia drop. Fuhhh… mujur aku close!
.
👉 Tengah suffer loss 30 pips (lagi 10 pips nak hit SL), saya cut loss terus. Tengok-tengok lepas tu dia pergi makin jauh. Mujur saya cut loss awal. “Jimat” loss 10 pips tu.
.
👉 Tengah floating loss 30 pips, kita tambah lagi 1 entry. Dia turun, kita tambah Buy lagi. Makin dia turun, makin kita tambah. Ini mesti dia naik nanti ni! Rupanya saya lupa, dalam trading, “yang turun boleh turun lagi, dan yang naik boleh naik lagi”.
.
Dan macam2 lagi suka duka dalam trading saya.
.
TRADING IS NON-LINEAR? 🤔
.
Maksud saya, trading ni perlu FLEKSIBEL. Situasi anda akan berbeza2 setiap hari dan setiap minggu.
.
Ada masa anda close profit dia pergi makin jauh, ada masa lepas close dia patah balik. Dan macam2 situasi lain seperti yang saya dah sebutkan.
.
Hanya ada satu cara saja untuk anda pandai manage akaun anda iaitu melalui PENGALAMAN & ILMU.
.
Anda boleh set SL ke breakeven, close sebahagian trade, close sahaja apa yang market dah bagi, cut loss bila Candle close agresif melawan anda dan macam-macam lagi trade management strategy yg boleh anda apply.
.
Anda tak boleh janji “aku akan close bila profit 2x SL sahaja”, sebab kadang2 trade dah tak favour kepada anda ketika profit dah 40 pips, anda terpaksa close juga. Tiada siapa tahu market nak ke mana. Adakalanya lebih baik ambil sahaja apa yang dah ada dalam genggaman.
.
Change your profit from UNREALIZED to REALIZED. Selagi belum close, profit itu milik market, bukan milik anda. Jangan yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. ☝️
.
Nowadays saya kalau dah profit 50-70+ pips, saya akan pejam mata dan close. Dia pergi mana lepas tu saya tak peduli dah (tapi kalau dia reverse, saya akan happy giler pasal saya exit tepat pada masanya hahaha 😜).
.
TRADING IS MY DAY JOB! 🤩🤩
.
Hari-hari saya buat decision buy, sell or no trade. Saya tak akan boleh betul dalam kesemuanya. I can’t catch them all. Itu hakikat yang semua trader perlu telan. Tetapi, dalam membuat keputusan sama ada nak Buy, Sell or No Trade, saya tahu apa proses yang perlu saya lalui terlebih dahulu, dan tahu what is at stake, serta apa cause & effect yang bakal berlaku.
.
JANGAN TERLALU GHAIRAH BILA PROFIT, DAN JANGAN TERLALU SEDIH BILA LOSS. Sebab esok, lusa, tulat masih perlu trade lagi. Its an endless battle between you & the market. Hari ni profit, esok belum tentu. Likewise, hari ni loss, esok mungkin profit besar yang boleh cover loss tu.
.
You just have to follow your rules with discipline, day in day out. Lama-lama nanti barulah anda dapat rentaknya. Sorry to break your heart but THERE IS NO SHORTCUT FOR SUCCESS. ☝️

—————————————————–
—————————————————–

NAK JOIN MASTERCLASS TFS??? bagi yang betul betul nak
jadikan FOREX sebagai kerjaya, sangat di syorkan…
Klik sini untuk info lanjutt
https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspatmasterclass/iklan

————————————
————————————
.
.
Semoga anda belajar sesuatu dari post ini.

Belajar trade forex cara pro dengan TFSPAT ( buku) klik link dibawah
www.forex-sebenar.com
https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspriceaction/31

CONTOH SIGNAL SELL & SIGNAL BUY TFSPAT

Kali ini saya tunjukkan contoh signal sell & signal buy. Ini antara kandungan yang terdapat dalam BUKU TFS PRICE ACTION yang terbaru.

khalid hamid, tfspat, tfs price action trading, teknik forex sebenar, forex sebenar, tips forex, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, guru forex , guru forex di malaysia, teknik forex sebenar 7,
Untuk entry ini , rujuk timeframe H4.  Signal dikira muncul setelah ada CANDLE ENGULFING.. Entry Sell Limit separuh body. sl 30, tp 60.

khalid hamid, tfspat, tfs price action trading, teknik forex sebenar, forex sebenar, tips forex, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, guru forex , guru forex di malaysia, teknik forex sebenar 7,

Ini pula contoh signal BUY. Setelah muncul candle ENGULFING, anda sudah boleh set BUY LIMIT separuh dari body ENGULFING TERSEBUT. Lihat dengan mudah anda dapat entry tepat. Hanya rujuk candle engulfing di chart H4 sahaja

Banyak lagi anda akan belajar dalam TFSPAT. ada 14 teknik semuanya.

NAH, TESTIMONI TERBARU PEMBELI TFS PRICE ACTION TRADING

testimoni tfspat

Jika satu teknik ini pun sudah memadai dapat memberi profit kepada anda, bayangkan ada 14 teknik kesemuanya

Macamana ? adakah anda rasa berbaloi teknik ini .. Ini baru yang percuma. ada banyak lagi anda dapat belajar dalam TFSPAT (buku & video)

Sekarang harga offer. (harga asal RM798) Jika anda beli sekarang, harga RM698 sahaja siap dapat free tshirt

KLIK SINI UNTUK HARGA OFFER & FREE TSHIRT (SEMENTARA STOK ADA )

=========================================

NAK JOIN MASTERCLASS TFSPAT?? Semak sini untuk lihat tarikh di tempat anda
https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspatmasterclass/iklan

https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspatmasterclass/iklan

==========================================

KINI TFSPAT BERHARGA RM498 & FREE TSHIRT – TERHAD

  khalid hamid, tfspat, tfs price action trading, teknik forex sebenar, forex sebenar, tips forex, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, guru forex , guru forex di malaysia, teknik forex sebenar 7,

Setelah lama TFS tutup order, sekarang dibuka kembali. Anda yang nak beli TFSPAT (nama baru) sekarang adalah masa yang tepat. Lebih murah & dapat free shirt..

  khalid hamid, tfspat, tfs price action trading, teknik forex sebenar, forex sebenar, tips forex, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, guru forex , guru forex di malaysia, teknik forex sebenar 7,

Jika lihat pada website, TFSPAT akan dijual pada harga RM798 .
Jika anda masukkan kod diskaun : TFSPATLAUNCH2018 ,
HARGA AKAN BERTUKAR RM498 SHJ

Malah TFSPAT juga memberi jaminan dalam web

“Dalam 90 hari jika tiada kemajuan dalam trading anda, silakan minta refund. Simpan apa yang anda dapat. Tak perlu pulangkan. Ini adalah tawaran “refund tanpa syarat” dari kami.”

JIka anda tak rebut peluang ini, entah bila lagi akan ada offer seperti ini…

Beli BUKU TFS disini : www.forex-sebenar.com