“Saya dah trade 12 tahun” -MK

teknik forex sebenar, tfspat, khalid hamid, buku forex, buku forex bahasa melayu, panduan forex, panduan forex bahasa melayu,

Saya dah trade 12 tahun. Macam2 situasi yang dah pernah saya tempuh. โ˜๏ธ
.
๐Ÿ‘‰ Pernah lagi 1 pip nak hit SL, harga patah balik bagi profit beratus pips.
.
๐Ÿ‘‰ Pernah lagi 1 pip nak hit TP, harga patah balik lalu jadi loss.
.
๐Ÿ‘‰ Pernah floating profit gold 800 pips, kena bantai news FOMC dapat 1 pip je.
.
๐Ÿ‘‰ Pernah entry sharp with zero reversal!
.
๐Ÿ‘‰ Pernah entry terlajak 20 – 30 pips sebelum menjadi profit.
.
๐Ÿ‘‰ Pernah Sell dekat harga setinggi gunung, harga daki kita tolak (sell), dia daki kita tolak lagi biar dia “jatuh gaung”. Sekali dia geram dia naik roket terus ke bulan (selalu jadi kat USDCAD & NZDUSD).
.
๐Ÿ‘‰ Dah profit 50 pips, lepas close dia naik jadi 100+ pips.
.
๐Ÿ‘‰ Dah profit 40 pips, dia patah balik hit SL 40 pips pula.
.
๐Ÿ‘‰ Dah profit 70 pips, kita close sebab tak mau tamak, tengok-tengok lepas tu dia drop. Fuhhh… mujur aku close!
.
๐Ÿ‘‰ Tengah suffer loss 30 pips (lagi 10 pips nak hit SL), saya cut loss terus. Tengok-tengok lepas tu dia pergi makin jauh. Mujur saya cut loss awal. “Jimat” loss 10 pips tu.
.
๐Ÿ‘‰ Tengah floating loss 30 pips, kita tambah lagi 1 entry. Dia turun, kita tambah Buy lagi. Makin dia turun, makin kita tambah. Ini mesti dia naik nanti ni! Rupanya saya lupa, dalam trading, “yang turun boleh turun lagi, dan yang naik boleh naik lagi”.
.
Dan macam2 lagi suka duka dalam trading saya.
.
TRADING IS NON-LINEAR? ๐Ÿค”
.
Maksud saya, trading ni perlu FLEKSIBEL. Situasi anda akan berbeza2 setiap hari dan setiap minggu.
.
Ada masa anda close profit dia pergi makin jauh, ada masa lepas close dia patah balik. Dan macam2 situasi lain seperti yang saya dah sebutkan.
.
Hanya ada satu cara saja untuk anda pandai manage akaun anda iaitu melalui PENGALAMAN & ILMU.
.
Anda boleh set SL ke breakeven, close sebahagian trade, close sahaja apa yang market dah bagi, cut loss bila Candle close agresif melawan anda dan macam-macam lagi trade management strategy yg boleh anda apply.
.
Anda tak boleh janji “aku akan close bila profit 2x SL sahaja”, sebab kadang2 trade dah tak favour kepada anda ketika profit dah 40 pips, anda terpaksa close juga. Tiada siapa tahu market nak ke mana. Adakalanya lebih baik ambil sahaja apa yang dah ada dalam genggaman.
.
Change your profit from UNREALIZED to REALIZED. Selagi belum close, profit itu milik market, bukan milik anda. Jangan yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. โ˜๏ธ
.
Nowadays saya kalau dah profit 50-70+ pips, saya akan pejam mata dan close. Dia pergi mana lepas tu saya tak peduli dah (tapi kalau dia reverse, saya akan happy giler pasal saya exit tepat pada masanya hahaha ๐Ÿ˜œ).
.
TRADING IS MY DAY JOB! ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ
.
Hari-hari saya buat decision buy, sell or no trade. Saya tak akan boleh betul dalam kesemuanya. I can’t catch them all. Itu hakikat yang semua trader perlu telan. Tetapi, dalam membuat keputusan sama ada nak Buy, Sell or No Trade, saya tahu apa proses yang perlu saya lalui terlebih dahulu, dan tahu what is at stake, serta apa cause & effect yang bakal berlaku.
.
JANGAN TERLALU GHAIRAH BILA PROFIT, DAN JANGAN TERLALU SEDIH BILA LOSS. Sebab esok, lusa, tulat masih perlu trade lagi. Its an endless battle between you & the market. Hari ni profit, esok belum tentu. Likewise, hari ni loss, esok mungkin profit besar yang boleh cover loss tu.
.
You just have to follow your rules with discipline, day in day out. Lama-lama nanti barulah anda dapat rentaknya. Sorry to break your heart but THERE IS NO SHORTCUT FOR SUCCESS. โ˜๏ธ
.
.
Semoga anda belajar sesuatu dari post ini.

Belajar trade forex cara pro dengan TFSPAT ( buku) klik link dibawah
www.forex-sebenar.com
https://tfskayamuda.onpay.my/order/form/tfspriceaction/31

TFS beri harga RM398 untuk FEBUARI 2019! Offer 9 hari sahaja

Sekarang waktu yang tepat kalau anda nak beli TFSPAT. sebelum ni harga ASAL RM698. Ketika prelaunch, harga RM498 , sekarang selama 9 hari , ada offer

dengan kod promosi
FEBULOUS2019

anda hanya perlu bayar RM398 sahaja.

harga offer panduan forex sebenar

tfspat -teknik forex sebenar khalid hamid anugerah

 

klik sini dan masukkan kod promosiย FEBULOUS2019
www.forex-sebenar.com

Panduan TFSPAT sangat sesuai untuk mereka yang nak jadi full time trader. panduan lengkap, termasuk pengiraan money management dan semuanya

Kerjaya sebagai full time forex trader adalah impian semua orang , namun ramai yang hanya bertindak mencari ilmu setelah kerugian beribu ribu ringgit.

apa beza panduan TFSPAT dengan panduan forex yang lain?

Bezanya adalah , penulis buku TFSPAT adalah fulltime forex trader. Jadi beliau adalah orang yang PALING TEPAT untuk mengajar anda ilmu untuk menjadi FULL TIME FOREX TRADER.

www.forex-sebenar.com
kod promosi : FEBULOUS2019

Tips Ini Je Dah Bantu Ramai Trader Malaysia Trade Dengan Tenang. Jemput Baca

Salam sejahtera. terima kasih kerana membaca. saya pasti anda merupakan trader forex sama ada sudah lama atau baru

Persoalannya, adakah kita trader yang buat duit dalam forex? bagus
atau adakah kita trader yang bakar duit dalam forex? …

Kat sini saya share pada anda , satu tips supaya anda tak margin call atau total loss dengan cepat

Sharing saya ini adalah premium. Jika anda pegang konsep ni kuat kuat, insyaallah. Modal anda mampu bertahan lama

SENTIASA LETAK STOP LOSS YANG RELEVEN

stop loss adalah wajib dalam forex. ia akan buatkan anda tenang .Jangan sibuk kira kalau untung. kira dulu “kalau” rugi,
berapa kerugian anda ..

Stop loss yang dicadangkan adalah 30pips. Maksimum 50 pips

Kat sini saya bagi contoh jelas.

CARA LETAK STOP LOSS
Boleh nampak tak. Sekarang , bila anda dah buka entry, anda siap siap dah tahu,

“hari ni kalau aku rugi, 3 USD akan hangus. Manakala jika untung 6 usd akan jadi milik aku.”

Kan lebih tenang macam ni

TAKE PROFIT BOLEH NEGO, STOP LOSS TAK BOLEH YE.

Kalau anda dah buat STOP LOSS, tapi TAKE PROFIT anda tak buat lagi
“nak tengok sejauh mana market boleh pergi,” tak ada masalah..

Yang penting, kena tahu berapa risiko rugi setiap hari

JIKA ANDA BERMODAL 100USD, lihat sini

33 kali loss baru habis modal forex

Anda ada peluang untuk 33 kali rugi, baru lah 100 usd anda akan habis. Sempat lah anda berlatih teknik yang anda tahu.

——

Jika belum ada teknik yang sesuai, atau masih tercari cari teknik yang sesuai, boleh dapatkan panduan TEKNIK FOREX SEBENAR .

“saya suka anda tahu tentang TEKNIK FOREX SEBENAR tanpa was was”

sedikit tentang TEKNIK FOREX SEBENAR @ TFS

  • sudah dimiliki oleh 13,000 forex trader di malaysia, brunei, dan singapore
  • dalam bentuk dvd dan buku ditulis oleh KHALID HAMID
  • khalid hamid, sudah 10 tahun dalam bidang forex, FULL TIME TRADER.
  • mencapai kebebasan kewangan dalam forex, buat duit 700,000usd seminggu (dengan money management yang ketat iaitu sekitar 3-5% sahaja modal (* hasil berbeza mengikut modal dan kefahaman , serta latihan.)
  • jangan risau, semua teknik didedahkan tanpa selindung.
  • sekarang dalam edisi ke 6 & dalam proses menyiapkan edisi kemaskini TFS7 iaitu edisi TERAKHIR
  • tak perlu win setiap trade untuk dapat net profit.
  • trade 10 kali, hanya perlu 4 kali betul. anda pun boleh buat lebih bagus dari ni..
  • panduan lengkap A-Z. jika masih tak tahu apa apa tentang forex pun, boleh dapatkannya
  • nanti anda akan diserap ke dalam group ahli TFS untuk analisis harian serta perkongsian

Yang dah “pro” dan “lama” dalam forex tapi masih belum mampu widraw konsisten, pun boleh dapatkannya kat sini PANDUAN FOREX SEBENAR

Rendahkan ego untuk terima ilmu baru.

Tak ada guna kita 10 tahun dalam forex, jika tiap bulan kita kembali deposit sebahagian gaji

Tak ada guna kita sembang kencang di kedai makan tentang untung beratus pips, padahal nasib semata mata

NAIK TURUN CARTA FOREX, ADA CERITA SEBALIKNYA
Memang kalau teka pun, pasti ada betul kan. Kadang kadang dari 10kali kita entry, ada masanya kita betul 5kali, atau 4 kali., walaupun kita tak pandai.

Itulah keistimewaan dan kecelakaan forex. Bila tak pandai pun boleh “membiru” , mula lah trade seminggu nak jadi SIFU.

Jangan macam tu. kita belajarlah dari mereka yang sudah “PROVEN” hidup 100% duit forex. baru lah dapat result yang betul

Ada orang kata google pun boleh ilmu forex ni. Betul tu. tapi kalau nak “BERGURU” dengan TFS, ia akan memudahkan anda.

Belajar dengan orang yang betul membawa kepada hasil yang betul

update : BELI SEKARANG (JULY/OGOS 2018 DENGAN HARGA OFFER RM498 & FREE TSHIRT

** beli sekarang anda akan dapat 2 version
1. versi digital TFS 6 (boleh didownload)
2. versi buku & dvd TFS7 (akan di pos ke alamat anda nanti)
ANDA DAPAT 2 VERSION PADA 1 HARGA SAHAJA!

FULL AKSES TEKNIK FOREX SEBENAR DISINI

*tiada paksaan untuk membeli TFS, semoga tips yang diberi dapat dimanfaatkan sebaiknya.. wassalam

Forex Trader Dinasihatkan Trade Pending Order

Kepada forex trader, anda memang hebat jika boleh kawal emosi apabila trade pada market live atau market execution! Namun harus diingat, 98% trader forex gagal, hanya sekitar 2% sahaja yang berjaya jana wang banyak dengan forex.

Jadi untuk lebih selamat & tidak diganggu emosi ketika melihat live chart, trade lah guna pending orders!

Ada 4 jenis pending order yang anda boleh trade
teknik forex sebenar, forex sebenar, review teknik forex sebenar, testimoni forex sebenar, forex sebenar tipu, teknik berkesan forex, teknik untung dalam forex, forex mudah, forex malaysia, belajar forex khalid hamid, ebook forex sebenar, tips forex

-buy limit
-sell limit
-buy stop
-sell stop

Antara kelebihan menggunakan pending order dalam forex adalah, mengelakkan kesilapan. Ia biasa berlaku kerana gelojoh dengan market live, nak buy tertekan sell dan sebaliknya.

Bila masa yang sesuai nak guna pending order?
Saya memang cadangkan setiap masa guna pending order, dengan mengikut panduan dari TEKNIK FOREX SEBENAR oleh Khalid Hamid

Banyak teknik yang simple yang selama ini kita terlepas pandang dalam forex. Tak semestinya teknik hebat itu teknik yang kompleks. Ia boleh jadi teknik biasa yang kita tak perasan!

5 sebab kenapa anda wajib dapatkan ebook/video FOREX SEBENAR

1. ditulis dalam bahasa melayu mudah. Melayu, cina, india, bumiputera semua boleh faham apa yang disampaikan .

2. Banyak teknik-teknik killer yang boleh buat anda profits! Contoh, teknik gap trading (ini salah satu contoh teknik killer!)

3. Boleh dapat beratus-ratus pips untuk setiap trade . Lebih cool kalau satu trade boleh untung 100pips berbanding 10 trade dapat pips yang sama kan..

4. Tak faham boleh ulang sampai lebam. Ini bezanya kalau kita pergi kelas @ seminar, bila balik je, kita lupa hampir separuh dari ilmu tu. So adanya video ni adalah terbaik untuk ulangkaji sampai faham.

5. harga tak mahal pun.. Ramai yang kata RM397 RM498ย mahal. Bagi saya ia murah kerana ini adalah pelaburan ilmu seumur hidup. Kalau anda ambil keputusan untuk jadi trader forex seumur hidup, adakah harga ini mahal? Anda belajar universiti pun RM20,000 pinjaman ptptn.

So boleh fikir sendiri. Jangan pandang ia hanya sebagai ebook, tapi pandanglah ia sebagai satu jambatan ke arah kebebasan kewangan . Ini pelaburan berbaloi!

** yang tak syok nya, harga dah dinaikkan beberapa kali (serius tak tipu) Saya sendiri milikinya pada harga RM2XX dulu, tapi setiap kali update, pembeli-pembeli lama dapat update percuma. Jangan tunggu harga RM790 ย baru nak beli….

Beli TEKNIK FOREX SEBENAR DISINI
www.forex-sebenar.com